Skip to content
8 reacties
1106 weergaves

Zijn de meeste jongens echt niet geïnteresseerd in kinderen?

Hoi jongens (en meiden), Weet niet of dit een geschikte vraag is voor deze categorie, maar toch wil ik hem graag plaatsen. Laatst heeft mijn broer namelijk gepraat met een man die net vader was geworden en zijn kind mee had genomen naar buiten. Later vertelde hij dit tijdens het eten aan ons en gaf later aan dat hij geen interesse had in kinderen. Had deze reactie totaal niet van hem verwacht, want ik meende dat hij net zoals mij altijd wel van kinderen hield. Dit maakt mij een beetje onzeker en boos, omdat ik wel van kinderen houd. Bovendien zeggen mijn ouders dat de meeste jongens niet zoveel met kinderen hebben en ik dus wel. Mijn broer en mijn beide ouders denken dat ik nu homo ben, omdat ik dus wel van kinderen houd. Hier ben ik echt wel wat verdrietig om en hij heeft mij erg gekwetst, want volgens hem tonen de meeste jongens/mannen geen interesse in kinderen. Bovendien vind ik zijn reactie, dat kinderen hem niets interesseren ook een beetje vreemd. Kinderen horen naar mijn weten toch geaccepteerd te worden? En mannen/jongens kunnen toch ook gewoon van kinderen houden? Of is dat vreemd, omdat het meer een 'vrouwending' is? Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Gr. Jongen 14 P.s. ik ben geen homo

14 jaar
3 jaren geleden

8 Reacties

  • Leuk dat je nog van je laat horen, TS, en dat je gerustgesteld bent. Met jou is er niks mis. Het is jouw omgeving die bij zichzelf te rade zou moeten gaan. Misschien kan je ze onze reacties laten lezen? Wie weet gaan ze dan wat genuanceerder denken... Hoe dan ook: je lijkt me de geknipte kerel om later voor je vrije tijd (scoutsleider) of zelfs voor je beroep wat met kinderen te gaan doen. Misschien wel kinderarts?

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts hier. Bedankt voor al jullie reacties. Dit doet me goed. Ik hou gewoon van kinderen en mijn kinderliefde is niet verontrustend. Dat laatste wil ik ook niet eens.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik snap je porbleem. Ik heb veel vriendinnen en mijn vrienden denken ook dat ik homo ben. Voor de rest ben ik zelf ook dol op kinderen en pas dan ook veel op. Niks raars aan :)   Trek je niks van hun aan en doe waar jij je goed bij voelt!     Groetjes ;)

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Sommige vrienden van me hebben nog jonge broertjes en zusjes. Ze zijn dol op mij en ik op hun. Zien me als een extra grote broer. Met de jongens voetballen we en andere stoere dingen en met de meisjes speel ik poppenhuis en keukentje. De kids zijn dol op me en ik op hun. Voor hun verjaardag koop ik ze een kadootje en hun sturen mij zelf gemaakte kaartjes. En ik ben echt geen homo hoor. Vraag dat maar aan men fwb.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi j14, Een paar dagen geleden heb ik een soortgelijke situatie meegemaakt. Laatst stond mijn broer te praten met een kennis van hem die net vader was geworden en zijn pasgeboren baby mee had genomen in de kinderwagen. Toen ik mijn broer vroeg of hij het kindje ook had gezien, antwoorde hij: 'nee, daar interesseer ik mij niet voor'. Ik zelf snap deze reactie totaal niet, hij toonde helemaal geen belangstelling voor dat kind. Ik heb liever een zorgzame, gevoelige en lieve jongen (die net zoals mij ook van kinderen houdt) dan een ongeïnteresseerde jongen/man. En een zorgzame, lieve jongen hoeft zeker geen homo te zijn hoor! Kop op en trek je maar niets aan van wat anderen zeggen. Gr. A.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Jij bent gewoon de verkeerde exemplaren van het mannelijk geslacht tegen gekomen.
    Bij mij aan de overkant in het park is een skatebaan en heel vaak zie ik daar ook vaders met hun jonge kinderen die heel lief met ze om gaan. Ook verder is het park en op straat zie ik heel veel vaders met jonge kinderen die heel teder en liefdevol met ze om gaan.
    Het is niet zo aardig dat ze jou thuis homo noemen omdat jij wat empatischer en gevoeliger bent. Ik weet heel zeker dat jij een hele aardige jongen bent, waard om van te houden, en ik ben het helemaal met meisje 17 eens. Jij gaat een fijn leven krijgen!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Er is helemaal niks mis met jou omdat je van kinderen houdt. En het betekent absoluut niet dat je homo bent. Kijk, jouw broer heeft de leeftijd waarop het voor jongens stoer staat om over alles en iedereen 'gay' en 'homo' te roepen. Vooral over jongens met een zacht karakter. Maar dat je ouders hier aan mee doen, is vreemd. Die zouden beter moeten weten. Tenzij - maar dat denk ik niet - jouw kinderliefde toch ietwat verontrustende trekjes vertoont. Bijvoorbeeld: heb je een collectie van kinderfoto's op je pc? Zoek je buitenshuis contact met wildvreemde kinderen? Dat soort dingen kan bij jouw ouders een rood knipperlicht doen branden. Ook al heb je volstrekt zuivere en onschuldige bedoelingen. Maar als je recht in je schoenen staat, gewoon schouders ophalen en kritiek naast je neerleggen. Ik hou ook van kinderen net zoals alle normale mensen. Sterker nog: ik ben zelf al papa. Dus kop op, TS, jij en jij alleen weet hoe je bent. Als jouw omgeving er domme ideeën op nahoudt, is dat niet jouw schuld.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat je van kinderen houdt betekent niet dat je homo bent. Ik snap dus de opmerking van je ouders en broer helemaal niet. Jij hebt volgens mij gewoon een heel andere karakter dan je broer. Van wat ik eruit haal ben je liever en zorgzamer dan je broer. Dat zijn eigenschappen die meiden heel erg waarderen in een jongen. Andere zeggen dat kinderen hun niet interesseren omdat ze bv eerst nog willen feesten, maar al vinden ze de juiste meisje of ze hebben geen keus en krijgen ze zelf een kind veranderd dat meestal.

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten