Skip to content
13 reacties
1601 weergaves

Het voelt niet gay

Mijn beste vriend en ik kennen elkaar al vanaf groep 1. Wij zijn dus al het grootste deel van ons leven vrienden. Samen op voetbal, samen op zwemmen, samen naar het VWO. En nu samen studeren en in een studentenflatje in Groningen. Heel veel mensen gaan er automatisch van uit dat wij gay zijn. "Twee jongens samen.... oooo, gay...". Maar zo voelen wij ons niet maar hebben de stempel wel. Natuurlijk houden we van elkaar! En er komt ook niemand tussen ons in wat ze van beide kanten hebben geprobeerd. Je kunt toch ook verliefd zijn op een persoon onafhankelijk wat voor geslacht die persoon heeft? Wij hebben niets seksueels met meiden, maar met andere jongens evenmin. Samen doen we wel alles, ook neuken. Maar dat zien wij niet als seks, maar als liefde. Zijn er meer vrienden met zo'n relatie?

18 jaar
3 jaren geleden

13 Reacties

  • Ik begrijp TS wel. Ik ervaar zelf ook de negativiteit van dat je homo bent, ondanks dat het al 150 jaar "geaccepteerd" dient te worden. Nog steeds spreken heel veel mensen het woord homo uit als iets vies, een ziekte, iets wat ongewoon is. Daarnaast is het een scheldwoord vaak met de ziekte knker er voor. Ook dat woord gebruiken in combinatie met mongool getuigd van weinig fatsoensnormen. Als ze tegen mij zeggen "jij bent toch homo?" dan zeg ik "Ja, dat klopt, jij bent toch hetero???" Dan vragen ze vaak waarom ik hun geaardheid zo duidelijk uitspreek, onbewust van het feit ze zelf mijn geaardheid eerst noemden. Als ze tegen me zeggen "vieze homo" dan zeg ik dat ik iedere dag douche met de nadruk op 'iedere dag'. Waarom moeten mensen een stempel op hebben? Wat maakt het uit of je nu christen, atheïst, blank of bruin bent, blond, rood, of zwart haar hebt, hetero, homo of bi bent? Iedereen wil leven zoals hij of zij dat graag wil. Heb respect voor de ander, accepteer elkaar. We hebben al leefregels en wetten genoeg, daar hoeft een andermans oordeel niet overheen! Ik ben homoseksueel, ik ben christelijk en ik kom op voor homoacceptatie.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey TS, bedoel je mss dat je niet de hele dag jammerend en gillend en handjeswapperend rondrent zoals bijvoorbeeld Martien Meiland? Dan snap ik je wel hoor. Want die is echt een karikatuur. Het is net door zulke typetjes dat het woord 'homo' zo'n ongewenste lading krijgt. Dat je daar niets mee te maken wil hebben, snap ik helemaal.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • @TS, wat is jouw definitie van 'je gay voelen'? Is dat wanneer je een voorkeur hebt voor roze? Is dat wanneer je pols omlaag hangt? Is dat wanneer je nagellak draagt? Jockstraps? Strakke truitjes? Want volgens mij bestaat er niet zoiets als 'je gay voelen'. Je bent gay, of hetero, of iets er tussenin, of buiten het spectrum, whatever, maar dat is geen gevoel. Wat je kunt voelen is geluk, bedroefdheid, etc. Volgens mij maak je het voor jezelf zwaarder dan het is/hoeft te zijn.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Het enige dat jullie niet willen, is het woord homo maar al de rest wel. Dat mag uiteraard als jullie je daar beter bij voelen. Maar het is natuurlijk wel een homoseksuele relatie op alle vlakken, liefde en seks. Neem jullie tijd, komt wel goed.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben TS. Nogmaals.... Ik ontken het niet, maar wij VOELEN ons NIET GAY!!!! En ik merk dat er nog steeds een negatieve klank zit aan het woord homo.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Met permissie TS, maar dit is een sterk staaltje van struisvogelgedrag. Jullie wonen samen, jullie slapen samen, jullie hebben samen seks. Alleen mag het niet gay genoemd worden. In het Victoriaanse Engeland van de 19e eeuw had men maar 1 woord voor homoseksuelen 'the unspeakables'. Letterlijk: de 'onbespreekbaren'. De redenering was dat homomannen zulke afschuwelijke dingen deden dat men door er niet over te praten, deed alsof het ook niet bestond. Inmiddels hebben we 150 jaar strijd voor homorechten achter de rug in West-Europa althans. Er zijn mensen voor opgesloten, gefolterd en zelfs opgeknoopt. Dat verdient respect ipv ontkenning.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • als je zelf zegt dat je je niet gay wil noemen door de 'lading die homoseksualiteit meebrengt' dan lijkt me dat toch wel niet zo tof. Volgens mij ben je gewoon gay, en daar is niets mee. Ik hoop dat je ooit hier rust mee vind en jezelf accepteert.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Onzin om de dingen niet meer zo te willen noemen zoals ze zijn.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Zo te horen hebben jullie het ontzettend fijn met elkaar. Probeer er dan vooral geen stempel op te plakken, omdat de buitenwereld dat van jullie verwacht. Andere mensen zullen een soortgelijke situatie gay noemen, jullie voelen dat anders en dat is helemaal prima!

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey, ben TS. Ik ontken niet dat wij gay zijn, maar zo voelt het voor ons niet. Wij sluiten seks met meiden uit, maar ook met andere jongens. Waar het mij om gaat is dat stempel. Als ik een jongen met een meid zie dan denk ik ook niet automatisch van oooo vriend en vriendin. Misschien zijn het wel broer en zus. Of twee meiden... die zullen wel lesbisch zijn.... Mensen hebben altijd hun oordeel over een ander klaar. Dat stoort me maar het intrigeert me ook. Ik ben er van overtuigd dat je ook verliefd kunt zijn op een persoon, ongeacht of de persoon nou mannelijk is of vrouwelijk. Ik stel niet de genderneutraliteit ter discussie. Mijn vriend en ik hebben allebei een piemel, dus wij zijn en blijven mannelijk. Ik denk dat het komt door de lading wat homoseksualiteit met zich meedraagt en misschien zou een ander dit zo ervaren als "hetero" een scheldwoord zou zijn. Dat bedoel ik met het stempel, in hokjes denken, meningen hebben over de ander. Als mijn vriend en ik ergens lopen en we horen iets dan zeggen we bewust bro of broertje tegen elkaar. Maar als ze denken dat we broers zijn, dan laten we ook wel zien dat het niet zo is. Mensen moet je lekker in hun waarde laten.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongens hebben soms onderling een diepe kameraadschap, als je verliefd bent als jongen op een andere jongen en je sluit meiden uit omdat jullie niemand toe willen laten, dan heeft het toch een andere betekenis.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Nou, by definition, dat is dus gewoon gay. Monogaam-homoseksueel. Supermooi dat je elkaar zo jong hebt gevonden. Waarom zou je willen ontkennen dat je gay bent? Ben er trots op. Ben trots op elkaar. Het is mooi wat je hebt.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik woon al 2 jaar samen met mijn flatmaatje. Hij studeert en ik werk al. We zijn boezemvrienden geworden. We zien elkaar elke dag naakt, we douchen samen, we wassen zelfs elkaars rug. Maar daar stopt het dus. Rukken doen we ieder apart op zijn kamer en als we neuken is het hij met zijn vriendin en ik met mijn fwb. Maar ook ieder op zijn kamer. Twee kerels die samenwonen en elkaar neuken en beweren dat ze niks gay doen daar kan ik met mijn verstand niet bij. Maar wtf, als jullie gelukkig zijn op deze manier why not? Maar noem de dingen dan ook bij hun naam. Nu kom je toch wat hypocriet over.

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten