Skip to content
2 reacties
544 weergaves

onzeker over vriendin

:(

Al mijn vrienden om me heen krijgen allemaal verkering. Ik weet helemaal niet hoe ik een meisje moet aanspreken of verkering vragen. Heeft iemand tips?

14 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • Beste jongen van 14. Wat vervelend om te horen dat je daar zo mee zit. Volgensmij is die angst nergens voor nodig. Je hoeft alleen maar naar een meisje te lachen en ze is al weg van je. (ik spreek uit ervaring) en niet zo bezig zijn met verkering, dat is niet waar alles om draait. Je kunt ook gewoon leuke dingen doen met meiden....

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Jammer TS, de jongens die hier reageren zijn alleen maar geinteresseerd in piemels en onderbroeken. Hoe je meisjes aanspreekt dat weten ze blijkbaar niet.

    Je vertelt dat al je vrienden verkering hebben, alleen jij niet en nu wil jij dus ook verkering? Omdat iedereen verkering heeft of omdat je ook graag met een meisje wil zoenen?
    Blijkbaar heb jij geen zus want dan zou je wat vertrouwder zijn met meisjes en weten dat er niets bijzonders aan ze is. Je kan er gewoon mee praten en de meeste meisjes vinden jongens wel leuk en willen best ook met jou praten.
    Waar jij op zoek gaat naar meisjes maak wat uit. In de klas waar jij zit zijn de kaarten wel geschud. Iedereen heeft daar zijn favorieten. Er zijn vriendengroepjes ontstaan en er zijn jongens die een meisje gevonden hebben waar ze mee omgaan. Dat is natuurlijk een dynamisch proces, vooral op jouw leeftijd, dus er vindt nog wel eens wat wisseling van partners plaats.
    Als er in jouw klas een meisje is waar je belangstelling voor hebt en ze heeft nog geen vriendje dan zou je wat kunnen proberen. Alleen, ze kent jou natuurlijk al een hele tijd en heeft wel een mening over je. Soms dromen meisjes over bepaalde jongens en durven ze ook geen contact te maken, dus wie weet. Let op wie er stiekem veel naar wie kijkt.
    Wat je zou kunnen doen is af en toe wat tegen haar zeggen, zoals bijvoorbeeld als je de klas binnenkomt en haar ziet. Dan zeg je hoi, en vraag je iets over het huiswerk, of een proefwerk, of iets anders dat actueel is.
    Als jullie een toets gehad hebben dan kan het zijn dat zij die wat minder gemaakt heeft en jij juist goed of misschien wel net zo slecht en dan kun je voorstellen om samen te studeren voor dat vak. Je kan het half als een grapje brengen, maar misschien gaat ze er op in.

    Waar het om gaat is dat zij jou ziet en weet dat je bestaat.

    Je bent pas veertien, dus uitgaan zal er wel niet echt bij zijn, maar er zijn gelegenheden waar jongens en meisjes naar toe gaan om elkaar te ontmoeten. Daar willen meisjes juist heel graag aangesproken worden. Wat de mogelijkheden voor jou zijn waar jij woont dat weet ik niet, maar er is vast wel wat. Meisjes zijn net als jongens onzeker, dus gaan ze vaak in groepjes uit. Jongens doen dat ook. Als jij met vrienden zo'n groepje meisjes tegenkomt, op het strand, in het park, in het winkelcentrum, dan kunnen jullie contact maken en het gezellig hebben. En misschien komt er wat van.

    Tenslotte is er nog de sport. Korfbal gaat met jongens en meisjes in een team, maar bij andere gelegenheden kom je daar ook wel meisjes en jongens tegen.
    Als het helemaal niet wil lukken, dan kun je nog een button opspelden met de tekst: "Ik heb liefde nodig!". Dan wordt je vast wel aangesproken.

    Het punt is, overal zijn meisjes die contact willen hebben met jongens. Je moet een beetje durf hebben en naar ze lachen en gedag zeggen, vragen hoe het gaat, soms wat aanbieden (omdat ik je leuk vindt), kortom wees creatief en heb een beetje moed.
    Verkering hoef je niet te vragen, daar schrikken ze alleen maar van. Eerst moeten ze jou wel leuk vinden, dan moeten jullie vrienden worden en dan moet het vuur gaan branden en hebben jullie verkering.

    Het lukt vast wel, het lukt altijd, alleen wanneer dat weet je niet. Succes!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten