Skip to content
84 reacties
6557 weergaves

Wie is er besneden?

Hoi,

Ik vroeg me af wie er besneden is en waarom en hoe oud.
Ik, 19, ben besneden omdat de schoolarts op het schippersinternaat zag dat ik een nauwe voorhuid had. Was toen 14 of 15?

19 jaar
3 jaren geleden

84 Reacties

  • Er zijn hier nog al wat jongens besneden.
    Ik zou wel eens willen weten hoeveel % van de jongens in Nederland besneden is

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat is lang geleden.
    Het had te maken met mastrubatie, dat was vroeger een zonde.
    Het was vies en alles wat je kon bedenken.
    Dus bij de geboorte werd de voorhuid en het toompje (het riempje / peesje onder je eikel waar je voorhuid mee vast zit) weg gehaald en dan zo strak mogenlijk dat je de huid niet kan bewegen om geen genot te hebben bij mastrubatie.
    Nu wordt de traditie voort gezet maar het mastruberen is altijd gebleven.
    Ik ben ook besneden op mijn 18de omdat ik een nauwe voorhuid had.
    Maar ik heb het toompje nog wel.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Waarom worden jongens in amerika bijna altijd besneden?

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ben ook besneden, nauwe voorhuid.
    Sommige jongens vragen op school of voetbal of ik jood of moslim ben.
    Ben ik natuurlijk niet

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Ben ook besneden
    In Amerika geboren

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik lees hier dat er veel besneden jongens zijn. Hoe lang duurt het herstel en hoe lang hebben jullie pijn gehad? Ik overweeg al lang het ook te laten doen omdat ik het mooier en schoner vind.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Besneden mooi of juist niet mooi vinden is een kwestie van smaak. Zelf ben ik niet besneden, mijn vriendin en ik genieten ervan om mijn voorhuid omlaag te stropen en mijn eikel dan bloot te zien komen. Mijn voorhuid is ruim genoeg, dat is gewoon wel zo prettig. Mijn eikel is dus ook best gevoelig voor aanraking, dat wordt minder als je besneden bent. Ook leuk vind ik het dat mijn eikel al snel nat van het voorgeil is als ik een beetje opgewonden raak. Maar, een besneden eikel gelijk bloot zien liggen is vast gewoon ook mooi. Kwestie van voorkeur, dus. Alleen, waarom een voorhuid wegsnijden als je er nul last van hebt?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • @ j19, leuk zo’n “traditie” voortzetten, maar jou eventueel toekomstige zoon kan daar niet over mee beslissen, vind ik geheel fout. Zo ook bij gelovige die dat doen, joden en moslims, pure verminkerij als er geen noodzaak is!

    @ m15? Hoezo werd er ineens gevingerd op het strand, slaat je fantasie op hol?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • M16 Dus de jongens gingen jullie ook vingeren tot een orgasme? Dan moet het toch wel rustig geweest zijn op het strand

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben besneden,omdat ik een strakke voorhuid had.Ik vind het zelf wel mooi om te zien.Ik ben van de zomer naar het naaktstrand geweest met twee meiden,ze vonden het erg mooi,dat ik besneden ben.Ik heb ook een stijve gekregen,dat vonden ze gaaf.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben ook besneden,
    Jongens vragen of het om geloof is, maar dat is niet waar.
    Ook strakke voorhuid

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben ook besneden,
    Jongens vragen of het om geloof is, maar dat is niet waar.
    Ook strakke voorhuid

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @j22 ik had nog nooit 3 jongens tegelijk bloot gezien, was een beetje groen??. Dus dat een eikel bij een stijve ook onzichtbaar kan zijn wist ik toen echt nog niet. Ik vind een blote eikel wel echt super gaaf en mooi. Dus ben wel voor besneden jongens inmiddels, sorry. De tweede keer dat we gingen hadden we ook afgesproken dat eerst de jongens aan de meiden mochten zitten ( niet teveel) en daarna andersom. Ik had de besneden jongen gelukkig. De jongens kwamen alledrie toen wel klaar, dat had ik ook nooit eerder gezien. Maar ik merkte wel dat de besneden jongen t laatste klaar kwam. Dus nadelen zijn er ook,of soms is dat wel een voordeel haha.. . maar op t strand doen we dit niet meer, we waren toch te bang voor meekijkers.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben ook besneden net als m'n broer van 16. Bij ons is het gedaan toen ik 8 was en hij 5. Wij zijn de derde generatie jongens in de familie die besneden zijn, is gewoonte geworden bij ons. Volgens mijn vader zag je het vroeger nauwelijks of nooit en dat was niet altijd leuk. Volgens mij zie je het nu veel meer, ook bij Nederlandse jongens, dus er wordt minder naar gekeken. Vindt het wel goed, we hoeven het ook niet zo vaak uit te leggen. Als ik een zoon zou krijgen, zet ik de traditie denk ik voort.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben besneden toen ik 18 was. Ik had vaak last van schuurtjes/sneetjes in mijn voorhuid en wat ik ook probeerde met zalfjes werkte niet. Dokter gaf toen aan dat ik me ook kan laten besnijden. Mijn eikel is slap nu half bedekt en stijf ontbloot voorheen had ik zowel slap als stijf een slurfje.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • M16,voor mijn besnijdenis kwam mijn eikel niet bloot als ik een stijve had.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben besneden en mijn vriendin vind besneden ook veel mooier.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben ook besneden toen ik 8 was voor een te nauwe voorhuid. Ik ben altijd wel een beetje onzeker geweest wat meisjes vinden, en ook jongens. Want ik ben toch anders en dat zie je goed, vooral slap natuurlijk. maar door de meiden die reageren ben ik wel blij omdat zij het prima vinden of zelfs beter. Ik vind het eigenlijk wel mooi om te zien, en makkelijker ook voor mezelf. geen extra schoonmaak werk zeg maar :). Wel krijg ik altijd sneller dan anderen een stijve als ik met anderen bloot ben bv met sporten dat komt misschien wel omdat ik er altijd aan denk dat ik besneden ben en wat ze wel niet zeggen ervan. Dus dankjewel meiden, jullie helpen mij en maken me toch minder onzeker.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • @M17: wat jij zegt viel mij deze zomer ook dat je stijf eigenlijk geen verschil ziet, maar slap juist wel. we waren met een vriendengroepje naar het naaktstrand gegaan (was een weddeschap ik vond het doodeng eigenlijk). De jongens hadden alle3 direct een stijve, heel gaaf vond ik dat. ik zag geen echte verschillen behalve misschien iets langer of korter. Maar later die dag waren ze slap (dat duurde wel heel lang haha) en toen was 1 besneden, andere niet. maar dat zag ik stijf helemaal niet. We zijn later nog een keer met dit groepje gegaan, was eerst wel eng maar later wende het wel.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Van verminking vind ik geen sprake.
    Ik heb het ook laten uitvoeren,ik hat een best lange maar strakke voorhuid.
    Echt een verbetering.
    En het staat ook nog mooier,dan zo'n lang slurfje

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten