Skip to content
5 reacties
989 weergaves

Ouders stellen vragen over veilige seks

Ik er sinds me 14e al achter dat ik homo ben en mijn ouders en meeste vrienden weten dit. Mijn ouders die beide in de zorg werken hebben er totaal geen probleem mee. Echter vroeg me moeder laatst wat meer door van of ik al eens seks heb gehad met jongen of ik het veilig doe ivm dat de risico’s op soa/hiv bij homo’s groter is. Heb toen gezegd dat ik al weleens seks heb gehad en dit meestal veilig was. Volgende dag stond er op mijn nachtkastje een pakje condooms en glijmiddel. Vond heel lief maar ook wel apart hebben jullie met je ouders ook weleens dit soort gesprekken? En hebben jullie ouders wel een condooms voor je gehaald?

15 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Toen mijn vriend voor de eerste keer bij mij bleef slapen hadden mijn ouders ons bezig gehoord (genant, ik dacht dat ze ons niet konden horen omdat ik op zolder slaap en mijn ouders op de 1e verdieping). De volgende ochtend kregen wij wel vragen daarover. Probleem was niet dat we het gedaan hadden (dat hadden mijn ouders wel verwacht) maar of we het wel veilig deden en ze hadden het over aids enzo. Gelukkig had mijn vriend gaycondooms bij gehad en waren mijn ouders helemaal blij (had mijn vriend meteen pluspunten gescoord bij mijn ouders). Sindsdien mag mijn vriend zo vaak langskomen als ik wil. Mijn moeder zegt dat ze liever heeft dat ik het veilig thuis doe met 1 vaste sekspartner dan naar allerlei gevaarlijke homo-ontmoetingsplaatsen ga om het met vreemde mannen te doen.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja mijn vader is ook zo hij vond het maar vreemd dat ik niet eens met een leuk meisje tuis kwam maar steeds bij een jongen ging huiswerk maken. Tot ik op een dag met die jongen tuis kwam pap dit is .... mijn vriendje. Toen was het allemaal duidelijk voor hem hahaha

    Mijn moeder had het al veel eerder door maar had niets gezegd moeders zien dat op een of andere manier toch sneller.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn vader is heel open daarover. Toen mijn ouders dachten dat ik masturbeerde in mijn bed stond er een doos zakdoeken op mijn slaapkamer. Mijn pa zei, handig als je even iets wil schoonmaken. Op m’n 16e lagen er condooms in de badkamer met de mededeling zorg dat het safe gebeurt.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik wou dat ik zulke ouders had. Bij ons was (is) het echt een taboe om over seks te praten thuis. M'n moeder loopt dan weg en m'n vader wordt boos (ik vraag me wel eens af hoe ze mij en m'n zus gemaakt hebben als seks zo'n raar onderwerp is). Gelukkig hadden we op school seksuele voorlichting.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn eerste condooms kreeg ik ook van m'n moeder, lagen ineens naast m'n bed zonder dat ik er om had gevraagd. Ik denk dat ik ook 15 of 16 ofzo was. Er lag ook een boekje over met informatie over veilige sex en soa's en ongewenste zwangerschappen. Ik heb er nooit over gepraat met m'n moeder, maar ze heeft me wel aan de informatie geholpen die ik nodig had.

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten