Skip to content
13 reacties
1317 weergaves

Voorhuid scheurt steeds

Ik wil altijd hee graag aftrekken elke dag maar dat kan niet meer sinds januari want sindsdien scheurt mij voorhuid steeds. Hoe zorg ik er voor dat het niet meer gebeurt??? Mijn voorhuid kan ook niet over mijn eikel hee alleen een beetje. Zit ongeveer bijna een jaartje in de puberteit. Mijn vraag is hoe oud waren jullie toen je voorhuid wel helemaal over je eikel heen kon en scheurde of scheurt krullige voorhuid ook? Wel graag reageren pls ik maak me zorgen!!

14 jaar
3 jaren geleden

13 Reacties

  • Volgens mij heb jij al een nieuw topic gemaakt over dit probleem, dus misschien dat je vraag inmiddels beantwoord is. Zo niet, dan helpt misschien het volgende:
    Je gaat naar je ouder waar je het meest vertrouwelijk mee bent. Je zegt dat je met een probleem zit waar je een beetje verlegen over bent. En dan vertel je dat jij je voorhuid niet goed terug kan schuiven bij het wassen en dat het dan pijn doet.
    Als je ouders zelf niet voorstellen om naar de dokter te gaan dan zeg je dat jij dat wil doen omdat je er last van hebt.
    Je ouders willen dat het goed gaat met jou dus ze begrijpen je en gaan je helpen als dat nodig is. Succes!

    De dokter gaat het bekijken en even proberen je voorhuid terug te schuiven. Misschien voel jij je dan wat opgelaten, maar dat begrijpen dokters best en ze zijn in dat soort gevallen altijd heel aardig, zeker als het om zo'n jong iemand als jij gaat. Gewoon even doorbijten!

    Niet te lang meer wachten. Maak een afspraak met jezelf. Zeg bijvoorbeeld tegen je zelf: Vanavond ga ik het zeggen op dat tijdstip, en dan doe je het.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Daarom is het zo jammer dat de schoolarts daar nooit naar kijkt.
    Vroeger werd dat wel gedaan en er zijn veel jongens blij mee geweest.
    O.a ik

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts hier maar j22 ik durf het niet dus hoe moet ik het vertellen dan?

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • TS, Besnijdenis is niet altijd nodig. De dokter kan je een zalf geven waardoor je voorhuid wijder wordt. Dat is in principe het eerste wat ze doen. Als het niet helpt dan is besnijdenis een optie.
    Je kan zelf ook al wat doen om je voorhuid wat wijder te maken. Ga naar Google en zoek op: Oprekken voorhuid.
    Het is belangrijk in verband met de hygiene dat je de voorhuid terug kan schuiven. Ook met echte seks krijg je problemen als dat niet kan.

    Ik begrijp dat je een beetje verlegen bent om er mee naar je ouders en naar de dokter te gaan, maar het is echt belangrijk en komt heel veel voor. Je hoeft je dus nergens voor te schamen zoals hiervoor al gezegd is. Vertrouw je ouders, en praat er over!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik had ook een nauwe voorhuid,daarom heb ik mij laten besnijden.Ik vind het veel fijner,dat de eikel nu helemaal bloot is,dat is een prettig gevoel en het is mooier om te zien.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Je hoeft je echt niet te schamen omdat jouw voorhuid te nauw is. Heel veel jongens hebben dat en laten zich daarom besnijden. Ik had het ook en heb me ooj laten besnijden. Is helemaal niet eng want je voelt er niets van. Daarna een weekje wat ongemakkelijk maar daarna is het allemaal veel beter. Ik ben blij dat het gebeurd is. Het is echt wel veel beter zo, het voelt prettig en ziet er volgens mij ook veel mooier uit. Blijf niet met een nauwe voorhuid rondlopen en laat het verhelpen!

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik had ook een erg strakke voorhuid,daarom heb ik mij laten besnijden.Ik vind het fijn,dat de eikel nu bloot is en het staat mooier vind ik.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Daarom worden jongens toch besneden? Is bij mij al lang gebeurd.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Bericht schrijver hier, j20 heb je als een keer seks gehad want als dat zo is heb je dan geen last? Ik durf het ook niet aan mn ouders te zeggen en besnijdenis lijkt eng

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn voorhuid gaat nooit over me eikel...heb er geen last van dus laat me niet besnijden

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Bij mij ging het er nooit er over heen.
    Ben op mij 17de besneden

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn voorhuid kon ik vanaf mijn 9 of 10 jaar helemaal van mijn eikel afpellen.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is toch een hele goede reden om eens naar de dokter te gaan. Had vroeger ook een strakke voorhuid en schooldokter ontdekte dat. Met verbreding (dus niet besnijdenis) is dat goed gekomen. Nu , aftrekken kan je ook zonder voorhuid terug te trekken. Gewoon je velletje niet trekken maar aan de paal. Eens in bad al eens slap proberen velletje heen en weer te bewegen. Elke week beetje verder ... dat kan mogelijk helpen.

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten