Skip to content
8 reacties
663 weergaves

Pride Apple Watch bandje

Hallo, ik heb een Apple Watch series 6 met verschillende bandjes. Nu zijn er laatst nieuwe bandjes uitgekomen, waaronder een Pride bandje (met regenboog kleuren). Sommige mensen zeggen dat dit meer is voor mensen die LGBQT+ zijn, omdat Tim Cook zelf ook gay is. Ik ben zelf hetero, maar is het dan raar als ik ook zo'n bandje draag. Ik vind het verder wel een leuk bandje, vanwege de vele kleuren.

16 jaar
3 jaren geleden

8 Reacties

  • Hier ik terug, meisje van 18.

    Het gaat niet alleen over die ene regenboogvlag. Er zijn nog andere: bijvoorbeeld, ik verkies de Verre-Oosterse levensvisies. In het Hindoeisme, Boeddhisme, Jainisme, en bij de oude indianen is de swastika (hakenkruis) een belangrijk en heilig symbool van vrede en geluk. Maar sinds de nazi's het misbruikt hebben, mag niemand anders dat nog gebruiken, ook niet in de oorspronkelijke positieve betekenis. Dus dat kleine groepje zotten van rond 1930 maakt dat miljarden mensen hun eeuwenoude heilige symbolen niet meer mogen gebruiken. Terwijl die swastika eigenlijk een heel krachtig en mooi symbool is (als je het dus loskoppelt van die nazi-betekenis). Idem voor een rode vijfpuntige ster, een zespuntige ster, een rood kruis, een maansikkel, en een hele hoop andere.

    Ik gebruikte als kind dikwijls regenboogkleurtjes in mijn tekeningen omdat ik ze heel mooi vond. Ook in Oosterse visies worden die kleuren dikwijls gebruikt om de kleuren van chakra's aan te geven.

    Maar tegenwoordig kan dat bijna niet meer, of toch niet zonder daar iedere keer kritiek op te krijgen dat *ik* die kleuren zou misbruiken. En die kritiek komt dan meestal niet van de gewone mensen, maar van die onverdraagzame, politiek correcte LGBTQI...-figuren die vinden dat iedereen verdraagzaam moet zijn tegenover hen, maar die zelf zowat de meest onverdraagzame lieden zijn tegenover mensen met een andere visie. Weiger hier aan de universiteit maar eens om mee te doen met hun "die/hen/hun" voornaamwoorden-nonsens (of zoiets).

    Hetero-jongens kunnen hier in de stad ook al niet meer met truien of sokken in regenboogkleuren rondlopen, zonder in elkaar geslagen te worden. Omdat die kleuren gekaapt zijn, en er onterecht een zeer enge andere betekenis aan gegeven is.

    En dan krijg je dus vragen zoals topic-starter hier, die zich afvraagt of hij die regenboogkleuren nog wel mag gebruiken als hetero? Want dan wordt hij door de ene kant uitgescholden voor homo, en door de andere kant voor opportunist en valsaard.

    Vandaar dus de ergernis, zie je?

    Inplaats van eeuwenoude symbolen te stelen en te perverteren, hadden die organisaties maar creatief moeten zijn en een volledig nieuw symbool en nieuwe kleurencombinatie moeten verzinnen. Maar ja, dat vraagt natuurlijk intelligentie en creativiteit...

    Dus als je het ultieme symbool van vrede en verdraagzaamheid wilt, maak dan een swastika in regenboogkleurtjes. Dat zal zeker bij alle goedmenende mensen in de smaak vallen... :-)

    En gebruik verder gewoon alle kleurtjes en alle symbolen zoals je zelf wilt. Dus draag gerust regenboogkleurtjes als hetero.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Mooi woord dat 'degoutant'. Het betekent dus 'walgelijk' volgens Google. Weer wat geleerd. Jouw bijdrage vind ik overigens ook behoordelijk 'degoutant'. Of op z'n minst dom. Overal in de wereld worden kleuren en symbolen 'gekaapt' door bedrijven e.d. Meestal noemen ze dat dan logo's. Landen gebruiken vlaggen. Om je te kunnen onderscheiden. Om je te laten zien. Om te laten zien waar je voor staat. Ik vind het juist heel mooi dat ook groepen die staan voor maatschappelijke kwesties zo'n symbool weten te gebruiken.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Naja gelukkig heeft een "echte" regenboog zeven kleuren ipv zes en dus is er sowieso niks aan de hand als je een regenboogtrui aan doet lol.
    Ben het met je eens dat mensen verder moeten dragen wat ze willen maar snap de woede even niet.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind het degoutant dat sommige organisaties allerlei symbolen en kleurencombinaties kapen, en dat niemand anders die dan nog kan gebruiken. Of toch niet zonder daarmee geassocieerd te worden.

    Uit protest zou iedereen eens symbolen of truien moeten dragen met opschrift: "Wel Regenboog, Geen LGBtqixnmvzwgdf...". Natuurlijk met regenboogkleuren, maar dan wel met de mooie echte kleuren zoals je ze ziet bij lichtbreking: donkergrijs, dieprood, helrood, oranje, geel, geelgroen, appelblauwzeegroen, hemelsblauw, diepblauw, violet, lichtgrijs.

    Zie deze mooie foto van een regenboog op WikiPedia:
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/67/Regenbogen_%C3%BCber_dem_Lipno-Stausee.JPG

    Of zie de overzichtspagina: https://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow

    Als je een CD of DVD in de zon houdt, en de reflectie in een donkere kamer op wit papier laat schijnen, zie je ze ook goed. Of met prisma's in de lessen fysica.

    Dus ja, draag gerust regenboogkleuren. Maar ik zou wel proberen om de mooie echte kleuren te vinden, liefst in een vloeiend spectrum. Niet die gekende zes vloekende en foute kleuren.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik draag ook wel eens een regenboogshirt, gewoon omdat ik het een mooi shirt vind. En omdat ik graag laat zien dat ik vind dat iedereen van mij zichzelf mag zijn. De regenboog vind ik daarom ook gewoon een mooi signaal, ook al ben ik hetero.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoeft niet per se een statement te zijn dat je gay bent. Ook Greenpeace gebruikt de regenboog kleuren. Eigenlijk staat de regenboog symbool voor diversiteit in de wereld. Maar maak je geen illusies. Je zal vrijwel zeker opmerkingen in de gay richting krijgen. Sommige mensen reageren er op als een stier op een rode lap. Ik draag vaak een regenboog bandana en ik heb best al een en ander moeten aanhoren. Ach ja, ze doen maar.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • nee dat is niet raar. Er gaan wel veel mensen van uitgaan dat je gay/bi bent als je dat doet, dat moet je erbij nemen. Maar voor de rest kan het echt gewoon hoor, laat hen maar praten

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Je kunt zo'n bandje gewoon dragen omdat je het leuk vindt toch? Of omdat je de lgbtqia+ community "steunt" ofzo. :)
    Ik zou het doen!

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten