Skip to content
21 reacties
1863 weergaves

Ontgroening of inwijding, voor of tegen.

Ben je voor of tegen ontgroening, je hoort weleens van die verhalen, weet niet of ze allemaal waar zijn of overdrijft men, wie heeft ervaring en wat vinden jullie er van. Het kweekt een vriendschap zeggen voorstanders.

18 jaar
3 jaren geleden

21 Reacties

  • De studiegenoten met wie ik op de int.highscool zat inclusief mezelf zagen of vonden het zeer zeker geen vernedering. Ligt gewoon hoe jij jezelf op stelt, we wilden er gewoon bij horen en daarna een mooie tijd gehad.Het was een traditie die er nu eenmaal bij hoorde en wie ben ik om dit te willen afschaffen, zou me toch niet lukken, het grootste gedeelte van de nieuwelingen was voor.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hazing mag in Amerika populair zijn of geaccepteerd j.20. Jij vind het wel iets hebben en vind het normaal. Dus om ergens bij te horen moet jij je laten vernederen, vind dit niet normaal.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Is zoveel wat niet normaal is, ben tegen die misstanden die soms gebeuren, maar wie niet. Anderzijds denk ik dat veel jongens zoiets wel spannend vinden, totaal iets anders en in een groep heb je steun aan elkaar. Zelf nooit mee gemaakt. Wel films gezien waarin het zich af speelde, maar denk dat het wel wat overdreven wordt.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Hazing is gewoon een andere benaming, alleen hazing wordt door de media zoals internet altijd als extreem weer gegeven, of gebruikt in pornosites wat echt de bedoeling niet is. Evenals als het broederschap ritueel dat eeuwen lang bestaat in de studenten wereld op highschools, alleen heeft spanking een seksuele lading gekregen zoals het niet bedoeld is. Ben tegen afschaffen van een traditie wat als normaliteit is ontstaan,jammer dat het nu vaak verkeerd gebruikt wordt voor doel einden die er niets mee te maken hebben, zo heb ik het zelf niet ervaren, ging om het bewijzen om er bij te horen, niet meer ,niet minder.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • J.20 op highschool. Daar noemen ze het toch hazing. Een traditie die al eeuwen bestaat. Brotherhood. Dit noem jij normaal en vind dat dit niet afgeschaft moet worden?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Mentaliteit op highschools kun je niet vergelijken met de onze. Daar zijn ze gewoon trots op hun traditie. Voor ons niet te begrijpen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ligt eraan hoe jij je voelt, voel jij je niet veilig of hou je verwondingen aan over,als dit is kan dit niet en is dit zeer gevaarlijk, je kan hier aangifte van doen!!

    Als dit niet het geval is,zeg dat je er erg tegen op keek,wij hadden bij een kindervakantie spele ook als leiding een ontgroening en iemand keek er ook tegen op,die is even ingelicdht wat ze zouden doen.


    Bij ons was het het volgende: Geblinddoekt een eed zeggen,en toen mocht de oude leidingen eitje kapot slaan op het hoofd,meer niet.
    dat was nietzo gevaarlijk, dus kijk het even aan.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Twaalf en dertienjarigen bedenken dit soort 'spelletjes' niet. Daar zijn ze te puur voor. Als het verhaal echt gebeurd is dan komt het uit de pedo koker van de kampleiding. Die hebben waarschijnlijk mee gedaan of mee gekeken om zich op te geilen. Ik geloof het verhaal wel en het bevestigt mijn beeld van deze rooms-katholieke organisatie. Binnen de RK kerk is al zo vaak gebleken dat ze hier wel pap van lusten.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 22, ik reageer gewoon op een reactie. Ken jij die jongen van 13 die volgens jou ouder is? Als het een obsessie is dan is het een probleem, of een roep om aandacht. Zelf kijk ik alleen maar op jongensvragen, heb weleens gekeken op sommige andere onderwerpen maar wordt me teveel. Hier op jongensvragen meer dan 600 topics. Sommigen van jaren geleden, soms lijken topics op elkaar of worden ze herhaald door dezelfde persoon volgens mij. Allemaal verwarrend soms.
    Misschien een tip voor de readactie om alles eens te verwijderen, minder onderwerpen en alles onder jongensvragen, heb de indruk dat vele onderwerpen niet eens gelezen worden, lees al een tijdje dus alleen jongensvragen, anders wordt het mij te veel.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • De verhalen van die J13, die al lang geen dertien meer is, moeten niet al te serieus genomen worden. Wat hij schrijft is een soort van obsessie van hem, dat vastbinden en de kleren van zijn lijf getrokken worden. Hij heeft wel vreemdere dingen hier gepost en die zijn vrij snel door de moderatie verwijderd.   Van de redactie: goed dat het je opvalt. We doen ons best inderdaad om het een beetje in te perken maar soms komt het er toch doorheen. Laat het vooral weten wanneer je iets tegen komt waarvan je denkt dit kan echt niet. 

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 13 kleren kapot scheuren lijkt nergens op, dit is echt de bedoeling toch niet?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Schokkend is dat. Zo maken ze bij de Chiro dus van twaalfjarige kinderen bdsm-freakjes. Uiterst bedenkelijk op de perverse af.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben aan de schandpaal gebonden voor de ganse namiddag bij de chiro op kamp.mijn kleren werden kapot gescheurd en ik werd ingesmeerd met allerlei smurrie. De kindjes van 12 beleefden de plezantste dag van hun leven.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Gewoon meedoen, je laat je maten toch niet vallen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Nationale school. Uitwisseling. 1 jaar , gewoon bovenbouw middelbare school, het doel was om goed Engels te studeren voor mezelf en om in praktijk te brengen . Goede vriendschap met andere jongens. Ietwat traditie , werd je niet voor gevraagd, werd je opgedrongen het hoorde er bij. Niemand protesteerde, het hoorde er bij, Vond het ergens wel iets hebben deze vorm van traditie dat al ruimschoots geschiedenis had gemaakt. Dus niet echt voor afschaffen maar op die Amerikaanse highschool was dit ook ondenkbaar, daarbij duurde het maar 2 weken.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ligt er toch helemaal aan wat er zich af speelt. Gaat vaak mis bij te veel alcohol. Zoals weer gegeven wordt in film zoals Ad Fundum, was ooit een serie feuten, ook al eens herhaald, weet niet of dit een juist beeld schept.
    Je moet het denk ik zelf mee gemaakt hebben om echt een mening te kunnen geven.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ligt er aan, voor of tegen. Ontgroeningen zijn heel verschillend en ook niet met elkaar te vergelijken. Zelf ontgroend op scouting, veel geklieder met mayo, meel en water. Was 13 of bijna 14, en een halfuurtje inde schandpaal dat was het.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Als er gewonden bij vallen en als er mensen blijvende schade van houden, dat gaat veel te ver! In een noordelijke studentenstad is een aantal jaren geleden een senior op het hoofd van een noviet gaan staan. Deze jongen hield er hersenletsel aan over!!! Dat heeft niets meer met ontgroening te maken, dat is pure mishandeling en de gasten die dit doen leren voor arts, advocaat, rechter....

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Inwijding of ontgroening is oorspronkelijk een ritueel war je moet ondergaan om ergens bij te horen. En dat kan best ver gaan..... Dingen moeten doen die je eigenlijk liever niet doet bijvoorbeeld. Maar zo lang de veiligheid niet in het geding is en extremiteiten mbt lichamelijke integriteit niet spelen geven veel mensen zich hier wel aan over. Het is dan nl een onschuldig spel.
    Anders wordt het wanneer die garantie er niet is. Dan kan het gevaarlijk worden. Je kan dan gewond raken of erger.... Wil je dat risico lopen om ergens bij te horen?
    Bij veel studentenverenigingen bestaan strenge regels tot hoever een ontgroening mag gaan. Mss kan je vooraf opvragen hoe de regels zijn. Je kan dan zelf een afweging maken.
    Maar een inwijdingsritueel kan ook gewoon onschuldig blijven. Met vrienden onder elkaar enkele biertjes gaan drinken bv.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ligt er erg aan wat je doet. Gewoon met z’n allen iets leuks doen om elkaar te leren kennen, top. Maar als je oprecht denkt dat een vernederende opdracht als iemands pis drinken je een speciale band geeft vind ik je persoonlijk een grote loser die per se ergens bij wilt horen en daar alles voor over heeft. Veel mensen die ik kende van de middelbare school kwamen als compleet andere mensen terug van hun introductie. Haartjes glad achterover, overhemd in de broek. Kuddedieren noemen we dat.

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten