Skip to content
7 reacties
412 weergaves

Geen "standaard" toekomst

Hey, ik wil dus geen standaard toekomst. Ik wil geen vrouw, geen vriendin en geen kinderen. Vind niemand om me heen acceptabel of leuk. Als mijn moeder er weer over begint zeg ik van "Je hebt 2 andere kinderen, je krijgt maar kleinkinderen van hun". Ik hoef het allemaal niet. Ik heb er geen goede voorbeelden in en ik ben totaal geen goede vader. En dan krijg je van die 'moet je uitproberen' reacties. Ja, dat gaat niet met kinderen... Ik wil me dromen waar maken en me eigen huisje met een dikke garage waar ik kan werken aan de auto's tot ik dood val. Het standaard familie beeld past daar niet in. Daarbij, ben totaal niet goed met vrouwen. Ik snap ze volledig (zelfs die extreem domme hints), maar ik doe ze eerder pijn dan dat ik ze tevreden hou. Iemand hetzelfde probleem of ben ik hier gewoon de enige??

20 jaar
3 jaren geleden

7 Reacties

  • Herken het wel. Je wordt gelijk apart als je zegt dat je geen kinderen wilt. Dan gaan ze gelijk er allerlei ideeën achter zoeken, zoals onvruchtbaarheid, of gay zijn. Ik ben het allebei niet. Maar van mij hoeft het allemaal niet. Ik kan sowieso niet overweg met kinderen, ik heb ook nooit kinderen om me heen gehad. Ook geen broers of zussen of familie. Ik haat jankende kinderen, als ik al die verhalen allemaal hoor. No thanks. Mijn moeder wou ook geen kinderen omdat ze haar moeder (mijn oma) verloor op hele jonge leeftijd en ze wou het haar kinderen niet aandoen. Mijn vader wou het wel graag, mijn moeder is vanaf het begin eerlijk geweest over het feit dat ze geen kinderen wilde. En toen was mijn moeder 35 en toen begon het toch wel te kriebelen, mijn vader die het graag wou, en is ze toch gestopt met de pil en ze was gelijk zwanger. Ze heeft tot op de dag van vandaag geen spijt gehad. Misschien verandert het nog wel. Ik wil het niet als ik geen partner vindt, en ook niet als hij het niet per se wilt. Tenzij hij het heeeel graag wilt, maar liever niet. Ik hou ervan om op mezelf te zijn

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • *TS* Jongen 12, zelfde hier. Ik vind het niet meer passen bij deze tijd

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • *TS* Jongen 18, zeker zeker. Ben druk bezig en zoek naar openingen in de wereld. Openingen waar ik handigheid, meer succes of bijv advies in zie. Wil door en wil er komen. Kost alleen ff tijd

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • *TS* Jongen 20, nee daarom. Ik vind die dingen gewoon onzin. "De perfecte toekomst" noemen ze dat dan. Ff simpel op een rijtje. De ex van me moeder mishandelde me zowel mentaal als fysiek. Me eigen "vader" mishandelde me mentaal en probeerde me over te kopen. Me eigen moeder is nou ook niet de braafste... Heb geen voorbeelden in me leven. Voor niks niet. Heb er geen tijd voor, wil het niet. Ik wil een baan waarbij ik alleen maar weg ben. Wat heb ik een vrouw? Zie sowieso het nut van vrouwen niet

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Voor een deel herken ik je erin. Ik zou alleen niet willen trouwen omdat ik dat hopeloos ouderwets vind

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Je hebt overschot van gelijk. Je hebt maar 1 leven en niemand heeft het recht om jou voor te schrijven hoe dat er vlgs hun moet uit zien. Hoe halen ze het in hun hoofd? Doe je eigen ding want je bent aan niemand een verklaring verschuldigd. Ik denk er helemaal hetzelfde over. Virtuele high-five, makker.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Bouwen aan je toekomst… het begint bij je zelf.. als je het echt wilt moet je er ook hard voor werken

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten