Skip to content
7 reacties
1305 weergaves

Beginnen met PrEP

Ik heb graag seks met jongens en heb 2 seksvriendjes waar ik regelmatig seks mee heb. Ik vindt het heerlijk om te pijpen en wordt graag geneukt. Pijpen doe ik altijd met condoom en neuken vaak met maar merk dat ik steeds vaker deze in geilheid vergeet en misschien komt het ook wel omdat ik het lekkerder vindt.

Mijn ouders weten dat ik graag seks heb met jongens en ze vinden dit allemaal prima. Ik krijg regelmatig van hun condooms en ze hebben mij geadviseerd om me regelmatig bij GGD te laten testen. Ik laat me sinds dien netjes elk half jaar testen. Ik ben daar onlangs geweest een aangegeven dat ik laatste tijd steeds vaker condoom vergeet en hun gaven me toen informatie over PrEP. Het beschermd niet tegen SOA's maar wel tegen HIV en daar ben ik het meest bang voor. Mij lijkt het dus wel wat om PrEP te gaan slikken. De arts vertelde alleen dat ze dan wel de huisarts en apotheek moeten inlichten op zich geen probleem mijn ouders hoeven niet ingelicht te worden. Maar hun gaven wel aan dat het handig is.

Ik ben er ook wel mee eens dat ze het eigenlijk moeten weten. Hoef dan niet stiekem te gebruiken. Alleen hoe moet ik zoiets brengen ondanks dat ze weten dat ik seks heb met jongens. Deel ik verder geen details en of ik me wel regelmatig laat testen. Ik vindt dus best moeilijk om dit te delen hebben jullie tips hoe ik dit beste kan brengen?

16 jaar
3 jaren geleden

7 Reacties

  • Hier TS weer ik heb gisteren met mijn ouders besproken dat ik voor extra bescherming wil beginnen met prep. Mijn moeder had er al een iets over gelezen en ze staat erop zich positief. @Jongen17: Het is niet zo dat ik condooms achterwegen wil laten maar mocht ik het een keer gebeuren hoef ik iig niet bang te zijn voor hiv. Daarnaast pijp ik altijd zonder condoom de kans op hiv is dan wel heel klein maar is er wel dus daar loop ik ook geen risico mee.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind het totaal onverantwoord om PrEP als excuus voor je losbandige leven te gebruiken, sex moet goed en lekker zijn, maar om zo met je lichaam en dat van andere om te gaan noem verwerpelijk en egoïstisch. Zelf ben ik ook gay met wisselende partners, maar voor mij en mijn partners geld veiligheid en gezondheid voorop. Vind het totale onzin om te zeggen dat sex zonder condoom lekkerder is. Ik merk het verschil niet, het aanbrengen van het condoom heb ik tot onderdeel van het spel gemaakt, hoe geil ik ook ben, no way ZONDER condoom! Verder moet je ook waken voor SOA’s, deze loop je met buitensporig gedrag sneller op dan je denkt, en ook hier geldt voor dat het krijgen ervan geen pretje is! Denk na zou ik zeggen!!!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Van de redactie richting de plaatser van deze reactie:
    We merken dat je deze opmerking, die we telkens verwijderen, wel heel graag wilt plaatsen. We vinden deze echter vrij onvriendelijk en het voegt niets toe dus zelfs als je deze nog 100 keer plaatst zullen we deze niet doorlaten, de TS heeft namelijk niets aan die opmerking en deze zal slechts als zeer onvriendelijk overkomen.
    We hopen op je begrip.
    Met vriendelijke groet,
    Redactieteam.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben bi of tenminste ik heb graag seks met zelfde geslacht maar zou er geen relatie mee willen. Niemand weet dit verder behalve de jongens waar ik seks mee heb gehad. Ik gebruik ook prep mijn ouders weten dit niet. Ik zou dit ene kant wel willen zeggen maar ja heb geen zin om uit de kast te komen omdat het puur om seks is.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi TS. Ja ik zou het zeker gaan slikken als ik jou was. Seks zonder condoom is ook veel lekkerder en makkelijker. Neuken zonder zonder condoom doe ik alleen met een vaste seksbuddie. We zijn allebei getest en doen het alleen met elkaar zonder condoom. Als ik seks heb met andere jongens doe ik wel altijd een condoom om als ik neuk of geneukt wordt. Pijpen is eigenlijk altijd zonder condoom.
    Ik lat me trouwens wel elke 3 maanden testen. Just te be sure.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Hier TS @jongen17 wat je zegt klopt het bied inderdaad extra bescherming. Bij GGD zeiden ze wel dat als je condoom goed gebruikt deze een hoge bescherming bied tegen soa's/hiv maar geen 100%. Zeker als je een condoom vergeet kan PrEP dan een oplossing zijn je hebt dan geen bescherming tegen een soa maar wel tegen hiv. Een soa kan vervelend zijn maar is over algemeen goed te behandelen.

    Gebruik je naast PrEP nog steeds condooms?

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Prep is gewoon extra bescherming. Ik gebruik het zelf ook en heb ook seks met verschillende jongens. Je kan het gewoon aan je ouders vertellen, dat he. Ik ook gedaan. Ik heb gezegd dat het nog meer bescherming heeft dan een condoom tegen hiv. Altijd handig als er wat mis gaat. Je ouders kunnen er niets tegen hebben, en zullen het denk ik zelfs goed vinden, als je goed voor jezelf zorgt.

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten