Skip to content
5 reacties
673 weergaves

Wat ben ik?

Hallo, ik zit al een poosje met het volgende: Wat ben ik.

Ik wil graag hulp wat jullie zouden zeggen.

Voor mijn gevoel ben ik meer geïnteresseerd in jongens dan meiden, maar komt dit door pubertijd of omdat ik gay ben. Ik ben nerd en ik ben verlegen. Kga om met meisjes maar kben nooit echt verliefd geweest. Als jullie meer dingen willen weten, reageer dan ff dan kan ik antwoorden. Alvast bedankt!

13 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • TS hier, super bedankt voor jullie antwoorden en de moeite! Bedankt voor de adviesen en nee ik heb geen zus. De testen heb ik nu nog even niet naar kunnen kijken, ik hoop het zo snel mogelijk te doen. Allemaal bedankt!

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, J22 heeft je al een aantal dingen verteld waar je wel wat mee kan lijkt mij. Je zegt van jezelf dat je nerd bent en nu wil je ook weten of je ho of he bent of misschien ben je wel bi. Op jouw leeftijd moet jij jezelf niet teveel in hokjes plaatsen. Je bent een jongen en je voelt je ook jongen en voorlopig is dat genoeg.
    Je gaat met meisjes om maar hebt meer belangstelling voor jongens. Op jouw leeftijd is dat niet zo vreemd. De meeste jongens van dertien gaan meer met jongens om dan met meisjes. Heb je een zus? Indien niet dan zijn meisjes, vooral als het om seks gaat, onbekende wezens en misschien een beetje eng. Met jongens is de omgang veel gemakkelijker.

    Zoals J22 zegt, het komt allemaal vanzelf wel. Misschien dat je op een gegeven moment warme gevoelens krijgt voor een jongen of voor een meisje. Zelfs dan hoef jij je daar niet echt druk over te maken. Liefde is liefde en altijd fijn. Laat gebeuren wat gebeurt en ervaar en leer. Zo groei je naar volwassenheid en leer je vanzelf wel waar jij je goed bij voelt.

    Als je toch wilt weten hoe het zit met jou dan zijn er wat testen die je kan doen. Je kunt ze vinden op: https://www.alle-tests.nl/liefdes-relatietesten/wat-is-je-seksualiteit/homo/quiz27/1272000000/homo-bi-of-heteroseksueel
    Deze test is voor 13 tot 17 jarigen. De volgende is wat professioneler maar misschien ben je daar nog wat jong voor. Iemand van 16 die de eerste test had gedaan kreeg met deze test dezelfde uitslag, dus je kan het ook laten. De test vind je op: https://seksuelegeaardheid.com/

    Als je het leuk vindt kan je die testen doen, je kan het ook laten en je verder niet druk maken. Je ziet maar. Succes!

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Je stelde twee opties voor: ben je homo of komt het gewoon door de puberteit. Het antwoord is dat beiden kunnen. Het kan gewoon iets van een experimentele fase zijn of het kunnen blijvende gevoelens worden. Ik raad je aan je gevoelens gewoon te ontdekken, er hoeft niet altijd meteen een antwoord te zijn.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Je bent nog jong en 'n je hoeft er niet uit te zijn sexualiteit is niet iets van steen en kan veranderen, gewoon uitproberen wat jij ziet zitten

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Je bent nog jong! je zit nog volledig in de ontwikkeling, zowel geestelijk als lichamelijk. Ten eerste hoef je geen stempel op jezelf te drukken, en al helemaal niet op jouw leeftijd! Geniet lekker van het jong zijn, geniet van je ontwikkeling en de lichamelijke veranderingen die dat met zich mee brengt. Natuurlijk ben je in verwarring! Je begint jezelf sexueel te ontwikkelen en daar horen verwarrende gedachten en gevoelens bij. Maar, er komt een moment dat je denkt dat je verliefd bent, ongeacht of dat op een jongen of een meisje is, en dat gevoel herken te vanzelf. Geniet daarvan! zowel van het verliefd zijn als van de spanning die een eerste zoen of een eerste aanraking je geeft. Zo leer je jezelf ontdekken en leer je wat verliefd zijn inhoudt. En ga een experiment vooral niet uit de weg. Toen ik zo oud was als jij vroeg een vriend mij (nadat we samen porno hadden gekeken) of ik een stijve had en of hij mocht voelen. Ik schrok daar van en verklaarde hem voor gek, maar achteraf heb ik er spijt van dat ik hem niet heb laten voelen, en misschien wel meer. Je merkt vanzelf of je verliefd wordt op een jongen of op een meisje. En ja, dat kan verwarrend en soms moeilijk zijn maar dat hoort bij het opgroeien. Sta open voor alles zolang he jou maar interessant lijkt!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten