Skip to content
4 reacties
1558 weergaves

Herstel besnijdenis

Omdat ik best vaak problemen heb met me voorhuid heb vaak last van sneetjes/scheurtjes. Wat vervolgens enorm veel pijn doet en ik al diverse keren bij de dokter ben geweest en verschillende zalfjes heb geprobeerd wat allemaal niet werkt. Heb ik een tijdje terug het advies gekregen om me te laten besnijden.

Ik heb me daarom eerst ingelezen en vervolgens een consult ingepland die ik vandaag had. Hij heeft gekeken naar het zaakje en gaf aan dat ik kan kiezen welke stijl ik wil wat ik erg fijn vindt. Echter het enige waar ik tegen op kijk is het herstel.

Ik krijg het advies om minimaal een week rust te nemen. Tweede week weer langzaam wat dingen te doen en vanaf week 3 mag ik weer rustig sporten (fitness) vanaf week 5 intensief sporten (zoals hardlopen). Daarnaast mag ik 6 weken niet mastruberen of seks hebben.

Hebben meer mensen met besnijdenis op latere leeftijd en hoe hebben jullie het herstel ervaren?

21 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • Hey, ik ben besneden toen ik 16 was omdat ook mijn voorhuid te nauw was en pijn deed bij het aftrekken. Ik ben nu superblij dat ik besneden ben. Het probleem is opgelost en ik vind het ook mooier uitzien. Bovendien voelt het ook wel OK. De ingreep gebeurde bij mij onder plaatselijke verdoving. Van de ingreep zelf heb ik dus niets gevoeld en ook achteraf heb ik weinig pijn gehad. Alleen de hechtingen bleven soms wel eens haken in mijn ondergoed en dat deed wel wat pijn. De oplossing hiervoor was mijn piemel omhoog in een strakke boxer te dragen. Met aftrekken moest ik 14 dagen wachten (wat heel lastig was lol). Ik hoop dat je er wat aan hebt. Grt

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • tja... ik geef u hoe het echt is en je gelooft het niet, waarom vraag je het dan uberhaupt vraag ik mij dan af als je liever internet zever gelooft, je zal het zelf wel zien he hoe lang het duurt voor je terug kan rukken, de praktijk leert u dat wel, dat jij liever internet gelooft kan ik ook niet aan doen, je zal zelf wel ervaren hoe het is he daarna, dat kan je enkel achteraf weten, op voorhand dingen opzoeken en piekeren is nooit goed, de praktijk zal u dat wel leren, dat geslachtsgemeenschap niet oke is binnen de 6 weken daar kan ik inkomen, ivm met ziektes en dergelijke door de open wond, ik masturbeerde 2 dagen daarna al en ik leef nog hoor, overdrijven is ook een kunst xd tis ook niet dat je er 5 uur aan hoeft te trekken hoor... na de besnijdenis zal je wel zin genoeg hebben dat je al binnen de min komt, tis ook niet dat je hem van aan je vel tot aan het plafond omhoog moet trekken, je zal zelf wel leren hoe snel je het in begin moet doen, met voorzichtigheid lukt alles. dokter google raadplegen is NOOIT oke

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 23 hier TS ik heb ook diverse forums gelezen dat het herstel toch wel zo lang duurt en als je het geen goed rust geeft het er juist slecht uit kan zien omdat de huid niet goed echt op de plek waar de dokter het bedacht heeft. Verder vindt ik een besneden penis ook wel mooier om te zien dus denk niet dat ik er spijt van zal krijgen het enige is dat ik enorm op zie tegen het herstel. Ik masturbeer nu bijna dagelijks. Ik probeer dit al langzaam af te bouwen maar merk dat ik dit erg lastig vindt.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • ik ben net spoed opgenomen in het ziekenhuis in 2016 voor mijn penis, die stond gezwollen, zou levensbedreigend geweest zijn naar het schijnt... ik heb gans het ziekenhuis bij elkaar geweend omdat ik dat super erg vond om besneden te worden, een stukje mannelijkheid dat ik verloor, zou ervaarde ik dat, de dag van vandaag kan ik er nog steeds geen vrede mee sluiten, ik vind mijn penis afschuwelijk en laat hem ook nooit aan iemand zien, maar goed... als het nodig is dan moet je wel en heb je geen keuze

    het herstel zelf viel reuze goed mee, de eerste dag deed het pijn en kon ik niets doen, de 2de dag zag het nog steeds rood en pijnlijk maar toch al beter... aftrekken ging op dag 2 nog niet, maar ik kon er toen wel al in knijpen enzo, ik ben dan ook op die manier al klaargekomen op dag 2. dag 3 na de besnijdenis kon ik al gewoon met volle hand aftrekken hoor, dus dat valt wel best mee, je moet niet al te veel dagen verliezen, je kan het vrij snel daarna terug doen, volgens mij heeft die dokter je wat wijs gemaakt, wij in europa mogen nog van geluk spreken, ze doen ons in slaap tijdens de operatie... in afrika doen ze dat in groep met 100 tegelijk zonder verdoving, allemaal naast elkaar op een rij... je kan vrij snel daarna terug aftrekken hoor, max 3 dagen, ik kon dus al klaarkomen op dag 2.

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten