Skip to content
8 reacties
989 weergaves

Sportschool

Ik wil graag naar de sportschool om wat gespierder te worden maar ik weet dus niet met wie en hoe dat moet enzo. Ik schaam me nogal snel en ik denk dan natuurlijk “kom ik daar aan als 14 jarig jochie tussen al die gespierde” en ik heb ook helemaal niemand met wie ik kan gaan maar toch vind ik van de andere kant wel dat ik wat meer moet bewegen. Ik doe geen sport dus bewegen doe ik al weinig. Ik weet ook helemaal niet dat stel als ik dan daar naartoe ga wat moet ik dan doen ik ken niemand en ik weet helemaal niet hoe al die apparaten werken enzo. Misschien beetje onduidelijk verhaal maar ik hoop dat jullie het een beetje kunnen begrijpen

14 jaar
3 jaren geleden

8 Reacties

  • TS, je hebt een verkeerd beeld van een sportschool. Het is echt niet zo dat daar alleen maar goden en godinnen met een adembenemend lichaam komen. Er zijn er wel een paar maar dat is dan het resultaat van heel veel oefenen. Iedereen gaat ooit naar de sportschool omdat hij of zij niet helemaal tevreden is over zijn lichaam op dat moment. Volgens mij heb je last van drempelvrees en dat is echt niet nodig.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • TS: Geld is niet zo zeer het probleem, mijn ouders betalen het waarschijnlijk en ik heb zelf gewoon een bijbaantje waar ik genoeg mee verdien. Ik zit er alleen een beetje mee dat ik daar als redelijk “dik” jochie aankom tussenbalans die gespierde gozers.. Ik heb het gevoel dat ze me dan raar gaan aankijken al weet ik eigenlijk dat dat niet zo is

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste J20, Voor jou is 2 tientjes niet veel geld maar TS is veertien. Op die leeftijd heb je meestal geen baantje anders dan misschien foldertjes rondbrengen. Ik zag dat iemand van zestien die bij AH als vakkenvuller werkt vier uur moet werken om die contributie te betalen. Misschien dat de ouders willen betalen, maar voor iemand van veertien is 19,99 in de maand toch echt wel een flink bedrag. Per jaar is dat 240 euro.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is helemaal geen onzin, TS. In een team is er altijd prestatiedruk. Coaches spelen spelers tegen elkaar uit om zo het nivo van het hele team op te krikken. Heb je een mindere wedstrijd gespeeld, krijg je in de kleedkamer genadeloos op je donder. Dat heb je niet op de sportschool. Je bent in groep maar er is geen competitie. En je bepaalt zelf je tempo. Niemand zal je uitkafferen als iets niet goed lukt. Echt de ideale keuze voor jou. En wat J23 vertelt dat het zo duur is? Pfft, ik betaal bij basic-fit 19, 99 per maand. Nogmaals succes.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Heel erg bedankt voor de tips allemaal! Ik denk dat ik eens ga kijken om het toch maar te proberen inderdaad want wat kan er eigenlijk fout gaan.. een teamsport is niet echt mijn ding.. ik weet hoe stom het klinkt maar ik vind dat altijd best spannend en minder leuk want dan zit je in een groep met allemaal mensen die je niet kent en die super goed zijn. En je bent zelf heel slecht en ik weet dat dat eigenlijk onzin is maar ik vind dat zelf heel belangrijk

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Ze laten jou daar heus niet aan je lot over hoor. Op de sportschool helpt iedereen mekaar. Het personeel want daar zijn ze voor maar evengoed de andere sporters. Veertien is best jong om te beginnen maar de benjamin van de groep zijn heeft zo zijn voordelen. Je zal extra aandacht krijgen en iedereen zal willen helpen met raad en daad. Goede suggestie van M19 om te starten met een proefles. Maar ik kan me niet voorstellen dat het zou tegenvallen. Ik ben begonnen rond mijn 16 en vanaf dag 1 had ik een pak nieuwe vrienden. Alleen al daarom zou je het doen. Succes man.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • En hoe denk je dat al die "gespierde" begonnen zijn... Juist ja ook vanaf nul dus niks geks aan plus in mijn oude sportschool liepen heel verschillende types rond echt niet allemaal breed.

    Zou eerst een les nemen om uitleg te krijgen over hoe en wat, je kan ook gewoon alleen trouwens al is samen sporten soms leuker

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Jij wilt naar de sportschool om gespierder te worden. Wat ik mij afvraag is of niet zo gespierd zijn, normaal voor een jongen van veertien, jouw probleem is, of dat je het ziet als een oplossing voor je echte probleem, gebrek aan zelfvertrouwen.
    Je bent bang om naar de sportschool te gaan omdat je bang bent om daar op te vallen als jong ventje, omdat je niet weet hoe het daar gaat en omdat je niet weet hoe de apparaten werken. Dat is flauwekul natuurlijk. Hoe het daar gaat zie je vanzelf wel en hoe de apparaten werken dat vertellen ze je wel.
    Of jij daar opvalt gezien je leeftijd weet ik niet, ik kom daar nooit. Ik kan mij dat wel voorstellen, maar ze zullen snel genoeg aan je gewend zijn.
    De vraag is of jij het wel moet doen. Een abonnement op een sportschool is duur. Wie gaat dat betalen? En als je het eenmaal hebt zit je er voor langere tijd aan vast, ook als het je niet bevalt.

    Je schaamt je snel zeg je en je doet niet aan sport. Zou bij een sportclub gaan niet een betere oplossing zijn? Dat kan zijn van tafeltennis tot rugby en van korfbal tot turnen. Van turnen wordt je heel mooi gespierd. Van zaalsporten op openluchtsporten krijg je veel conditie. In alle gevallen ga je op een leuke manier om met anderen en krijg je meer zelfvertrouwen.

    Denk er nog maar eens over na. Ik geloof niet dat niet zo gespierd zijn jou echte probleem is.

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten