Skip to content
114 reacties
3976 weergaves

Hoeveel jongens met oorbellen

Sinds ik 10 jaar ben heb ik al een oorbel. Zelf heb ik al die jaren al een zilveren ring in mijn linker oor. Ook vrienden en bekenden van mij hebben wel oorbellen, maar een aantal hiervan hebben hun oorbellen al uit gedaan. Ook heb ik steeds meer de indruk dat er minder jongens met oorbellen zijn dan een paar jaar geleden. In mijn nabije omgeving ken ik er nu nog 5 jongens met oorbellen, dit waren er altijd wel een stuk of 10. De meesten van hun trouwens met ringen, de rest knopjes. Hoeveel jongens in jullie eigen omgeving kennen jullie die (nog) oorbellen hebben? ? En wat voor oorbellen hebben de meeste van hun? ?

17 jaar
2 jaren geleden

114 Reacties

  • @jongen 23, Ja, als je oorringen vrij groot zijn, zijn oorhangers een beetje te veel van het goede, Het lijkt mij ook niet fijn zitten, omdat je oorbellen vrij groot zijn en er dan aan de onderzijde weer iets aan bungelt.
    Ik denk trouwens dat jullie een soort van belletje aan de oorringen bedoelen. Niet die oorhangers die ik bedoel. Aan de oorhanger van mijn vriendin zit zo'n haakje wat je ook bij kerstballen ziet. Die duw je door je oorgaatje heen. Ik heb deze oorbellen ook een aantal keren voor de gein in gehad, maar vind ze erg lelijk. Er zit dan namelijk niets in je oren , maar wel veel er onder.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 21, ik vind hangers wel mooi aan de oorringen. Maar onze oorringen zijn daar te groot voor. Die van mij zijn 4 cm bij 4 mm iets groter. Daar moeten geen hangertjes aan. Oorringen van 2 cm kan best leuke hangers aan.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb twee oorringen van 3,5 cm in. Ze zijn 4 mm breed, dus lekker groot. Dat vind ik wel voldoende.
    Ik hang niets in mijn oorringen. Oorhangers en zo vind ik meer iets voor dames. Mijn vriendin heeft die soms in, van die lange die tot haar schouders komen. Dat vind ik wel heel erg mooi.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 23, mijn oorringen zijn 2 cm, ik heb weleens grotere oorringen in gehad, maar 2 cm oorringen staat mij het best. Ik hang er wel af en toe een oorhangers aan dat geeft en lekker gevoel omdat de oorringen dan steeds heen en weer gaan.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 23, mijn oorringen zijn 2 cm, ik heb weleens grotere oorringen in gehad, maar 2 cm oorringen staat mij het best. Ik hang er wel af en toe een oorhangers aan dat geeft en lekker gevoel omdat de oorringen dan steeds heen en weer gaan.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 22, wat cool dat jij hangers aan ringen hebt gedaan. Wat voor hangers heb je eraan hangen dan? Mijn ringen zijn 4 cm groot als ik daar hangers aan ga hangen dan komen ze op mijn schouders te liggen denk ik. Hou ringen waren net geen 4 cm toch? Oh er mee spelen is mega verslavend. Rammelen je hangers ook een beetje aan je ringen?

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • @ jongen 22, wat gaaf die hangers aan je ringen. Hoe groot waren je ringen ook alweer? En wat voor hangers heb jij eraan gedaan? Ik denk niet dat ik er hangers aan ga doen omdat ik dan denk dat de hangers op mijn schouders komen te liggen dat is niet erg mooi. Of ik ga ze dan aan kleinere ringen hangen. Rammelen je hangers ook aan je ringen? Dat lijkt me ook erg gaaf om ze te kunnen horen aan je oren. Ja kan me voorstellen dat je er de hele dag mee speelt. Doe ik ook, ik leg ze wel eens voor de grap om mijn oor heem.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • @ jongen 23. Vandaag heb ik oorhangertjes aan mijn oorringen gehangen en dat is helemaal gaaf. Het valt wel meteen op maar het is zeker een lekker gevoel. Want oorringen bewegen heel de tijd en het is ook lekker om zelf zo met de oorringen te spelen. Het nadeel is dat ik niet meer van mijn oorringen af kan blijven :-)

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 22, fijn is dat he dat je je oorbellen voelt in je oren. Als ik knopjes in heb heb ik altijd het idee dat ik ze voor een ander in heb zodat zij er naar kunnen kijken. Als ringen in heb voel ik ze bewegen dat is zo fijn. Zaterdag een verkoopster gesproken in de winkel met dezelfde oorringen in als ik in had. Ze zei niets maar keek heel lief naar mijn oorringen en ik naar die van haar en moest toen even lachen was inderdaad ook best wel opwindend.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik snap nu waarom jongen oorringen dragen, het staat goed en voelt lekker. Zeker dat de oorringen heel de tijd bewegen is een lekker gevoel. De hele dag zit ik aan men oorringen dat is ook best wel een fijn gevoel. Vandaag zat een vriend met mijn oorringen te spelen, ik werd daar best wel geil van. Mijn oorringen zijn gewoon top.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 22, ja leuk dat je oorringen in hebt. Wij vinden het juist heel fijn dat ze bewegen. Ik denk dat je even moet wennen idd. Hou jij er toch niet van kun je altijd weer terug naar knopjes. Ik wissel af om juist dat wennen tegen te gaan. Wat super dat jou omgeving je oorringen ook leuk vind.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • @ jongen 22 jaar.
    Je vrienden en familie enzo wennen er vanzelf aan. Als je na een tijdje je oorringen een keer niet in je oren hebt hangen, krijg je juist reacties als: "waar zijn je oorringen?!". Het bewegen van de ringen zal nooit stoppen, maar wel meer wennen. Zitten vrienden ook aan je oorringen nu?

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 19. Het is even wennen, de oorringen bewegen wel hel de tijd en automatisch zit ik steeds aan mijn oorringen. Ik krijg wel leuke opmerkingen over mijn oorringen, vrienden van mij vinden het wel gedurfd, maar ze vinden de oorringen mij wel staan. Wel tof die oorringen!

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • @ jongen 22 jaar.
    Leuk dat je oorringen hebt! Hoe groot zijn je oorringen? Dat je nu steeds aan de oorringen zit komt omdat je ze voelt, dan denk je er aan en dan ga je er aan zitten. Ik zit er ook regelmatig aan hoor, beetje mee te spelen en te draaien als ik me even verveel als het ware. Ringen bewegen, knopjes niet, dus het is logisch en normaal dat je de ringen voelt. Het wend wel, maar toch blijf je ze altijd wel voelen als ze bewegen. Ik vind het niet storend maar juist wel fijn.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @ jongen 19. Ik heb dit weekend oorringen gekocht en heb deze nu in. Best wel en raar gevoel, want die oorringen bewegen heel de tijd. Heel raar maar ik zit nu heel de tijd aan mijn oorringen. Als ik oorknopjes in had zat ik nooit aan mijn oorbellen en had niet een in de gaten dat ik oorbellen in had. Met oorringen is het wel anders, die voel je de hele dat zitten, of is dat iets waar ik nog aan moet wennen?

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • @ jongen 23 jaar.
    Dat herken ik inderdaad wel. Mijn oorringen zitten vooral bij jassen ook altijd tegen de kraag aan. Bij het aan en uit trekken van shirts moet ik ook altijd even om mijn oorringen denken. Op de fiets wapperen mijn ringen ook flink en slaan ze alle kanten op. Door gehobbel op de weg voel ik ze ook steeds aan mijn oren trekken als het ware. Vind het fijn om ringen in mijn oren duidelijk te voelen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 23. Ik vind oorringen van 2 cm echt de max! Ik weet nog niet of oorringen mij staan. Ik had eerst alleen een oorknopje links een jaartje geleden heb ik links en rechts een oorknopje. Ik vond het best wel spannend om ook rechts een oorbel gaatje te laten schieten. Ik weet het nog niet, misschien moet ik gewoon en keer oorringen kopen.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 22, leuk hou verzameling oorknopjes. Leuk toch dat afwisselen? Ik heb ook nog steeds oorknopjes hoor en draag ze ook nog steeds. Maar mijn 4 cm ringen zijn favoriet. Snap ik dat je het spannend vind ringen te dragen. Als je het echt wilt begin met kleine ringetjes en neem steeds een stapje groter tot je de gewenste maat in je oren hebt. Zo heb ik dat ook gedaan, en went je omgeving eraan. Wat lijkt jou een leuke maat om in te hebben dan?

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 19, mijn ringen zijn niet zwaar en bewegen juist alle kanten op. Vooral in de wind dan worden mijn oorlellen gewoon mee genomen in het bewegen. Ik heb ook een winterjas met hoge kraag. Als ik die aan doe moet ik altijd mijn ringen erover heen tillen anders knellen ze tussen mijn kraag.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 23. Oorringen lijkt mij ook wel leuk, maar ik heb altijd oorknopjes in. Ik heb weleens naar oorringen gekeken, maar heb toch weer oorknopjes gekocht. Ik heb ze in alle kleuren en maten. Ik wissel best wel vaak en stem ze af op wat ik aan heb. Grote oorringen vind ik nog best wel een stap.

    22 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten