Skip to content
3 reacties
660 weergaves

Fitness

Mijn goed voornemen voor 2022 is om wat meer spieren te kweken.

Ik wil nu een abonnement nemen op een fitness (basic fit) maar weet niet goed wat ik mij er moet bij voorstellen.

Vooral in de zin van:
- Wat moet ik aandoen (en wel of geen onderbroek, ...)
- Douchen er veel anderen (naakt/boxer/...)?
- Is het verplicht om alles uit te doen in de kleedkamer?

17 jaar
2 jaren geleden

3 Reacties

  • Goed om te horen dat je wil gaan fitnessen!
    Altijd goed nieuws wanneer nieuwe mensen het ontdekken.

    Kleding voor in de sportschool is een breed begrip.
    De meeste dragen een trainingsbroekje of een joggingbroek. Ik doe daar zelf altijd een boxer onder. Je moet het vooral zelf weten maar ik zou het bij het dragen van een kort trainingsbroekje zeker aanraden i.v.m. je kroonjuwelen.
    Verder draag je gewoon een shirt of een trui. Sommige mensen dragen
    t-shirts en anderen dragen sportshirts of voetbalshirts. Dit ligt echt helemaal bij jou.
    Verder is het belangrijk om altijd een handdoek bij je te hebben. Bij veel sportscholen is dit zelfs verplicht.

    Het is zeker niet verplicht om alles uit te doen in de kleedkamer. Het is ook niet verplicht om te douchen. Bij de sportscholen waar ik getraind heb douchte bijna niemand. Veel mensen doen dit gewoon thuis. In de kleedkamer zijn mensen vooral bezig zo snel mogelijk om te kleden en letten over het algemeen niet echt op de manier waarop anderen dit doen. Mijn huidige sportschool is zelfs zo dichtbij dat ik gewoon in mijn sportkleding vertrek en enkel mijn jas uit hoef te doen en mijn schoenen aan hoef te trekken dus ik zet geen voet meer binnen de kleedkamer.

    Nog even handige info wat betreft schoenen.
    Als je oefeningen zoals squats wil gaan doen is het handig om geen hardloopschoenen te dragen. Deze schoenen hebben namelijk veel vering in de zool zitten en dat is niet erg handig wanneer je bepaalde oefeningen doet. Schoenen die daar goed voor zijn hebben een stevige platte zool die vaak bij de hiel wat breder is ten opzichte van je tenen. Hardloopschoenen zijn natuurlijk wel fijn als je gebruik wil gaan maken van een lopende band. Nu raad ik je natuurlijk niet aan om een tweede paar schoenen te kopen als je al hardloopschoenen hebt. Maar in dat geval kan je gerust bij het squaten even je schoenen uit trekken om deze oefening op je sokken te doen zodat je veel stabieler staat.


    Zorg ervoor dat je goed onderzoek doet naar de manier waarop je oefeningen moet doen zodat je geen blessures oploopt. Naar mijn ervaring zijn mensen in de sportschool altijd bereid om een beginner tips te geven. Dus doe dat vooral.

    En omdat je spiermassa wilt gaan kweken is het belangrijk dat je genoeg eet. Als je dit niet doet zal je vooruitgang gehinderd worden. Zoek op internet naar een calorieën calculator. Daarmee kan je berekenen hoeveel calorieën je nodig hebt om je gewicht te behouden. Als je spieren wilt kweken heb je een overschot aan calorieën nodig, dus meer dan nodig is om je gewicht te behouden. Ongeveer 150-250 calorieën meer. Dat noemt men bulken. Als je na een aantal maanden hebt gemerkt dat je spieren zijn gegroeid maar door het bulken ook wat vet hebt opgebouwd kan je cutten. Dit houd in dat je minder calorieën inneemt dan nodig is om je gewicht te behouden waardoor je vet verbrand en je spieren zichtbaar worden. Doe dit niet te extreem om te voorkomen dat je veel spiermassa verliest.

    Dat was zo'n beetje al het advies dat ik een beginner zou geven. Als je nog vragen hebt kan je altijd nog reageren. Succes!!

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Iedereen doet lekker wat die wil, er zijn jongens die in hun boxer douchen en andere gwn naakt. Waarbij je je goed bijvoelt doe je gwn

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Meer spieren is op jouw leeftijd vooral goed eten en ook slapen trouwens

    Gewoon daar aankomen in je sportkleding is wat de meeste doen, ondergoed gewoon wat jij wil maar grootste deel van Nederland draagt het wel. Uiteraard niet verplicht bijzondere vraag alsof ze daar politie op zouden spelen

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten