Skip to content
6 reacties
470 weergaves

Tanden bleken

Ik ben erg onzeker over mijn gebit. Alles staat gelukkig recht maar ik durf nog steeds niet te lachen. Elke keer als ik in de spiegel naar mijn gebit kijk vraag ik mij af waarom ze zo geel zijn. Voor zover ik weet heb ik altijd een goede mond verzorging gehad dus ik weet niet waar het door komt. Daarom denk ik eraan ze te laten bleken. Maar weten jullie of dat nadelen heeft en of het een te grote stap is. Ik verwacht geen Hollywood smile en dat wil ik ook niet, ik wil een echte gezonde lach. Alvast bedankt voor het advies

17 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik had een paar tanden waar een stukje van afgebroken was geweest dit heeft mijn tandarts hersteld en heb ook gelijk facings genomen. Mijn bovengebit was hiermee dus mooi wit maar onderkant die heb ik via mijn tandarts laten bleken. Mijn tandarts raden het af om naar zo'n kliniek te gaan die alleen bleken. Omdat de spul wat hun gebruiken veel te agressief is en slecht is voor je tandvlees en veel korter resultaat heeft.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb ook best gele tanden, terwijl ik vaak genoeg poets. Ook whitening tandpasta haalt niks uit. Ik heb alleen gelezen dat bleken slecht is voor je tanden, waardoor je eerder slijtage gaat krijgen. Daarom laat ik ze toch maar niet bleken. M'n tanden zijn schoon, recht en goed verzorgd. Dan maar wat geler, maar gezond.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Reactie op m19 en j23: nee ik rook niet, drink geen suiker houdende dranken, af en toe alcohol en soms thee of koffie. Maar nadat ik thee of koffie heb gedronken spoel ik altijd mijn mond met water en ik poets zo nu en dan met houtskool om de aanslag tegen te gaan. Daar worden je tanden niet witter van maar het helpt voor zover ik weet wel tegen verdere verkleuring. 2 maal per dag poets ik elektrische, soms voordat ik ergens heen moet ff snel met de hand. Welk merk dat is weet ik niet uit mijn hoofd, qua tandpasta gebruik ik oralb. Ik knoei ook zeker niet met mijn gebit en ben dat ook niet van plan, los van het bleken in hoeverre dat dan slecht voor je is. Ik doe niets met backingsoda of andere troep. En ja, mijn tanden zijn wel geel ja. Het ligt natuurlijk ook aan het licht maar als ik zou lachen zouden ik, en andere denk ik ook, niet zeggen dat ik de mooiste tanden heb. Ik heb er nooit echt iets van gehoord, maar dat komt ook omdat ik ze nooit zomaar bloot leg en misschien omdat dat kwetsend zou kunnen overkomen. Ik zal het eens navragen bij de tandarts, ik heb er daar nog nooit iets over gehoord terwijl dat echt wel zou moeten opvallen in zo’n witte ruimte. Ik ben mij er wel van bewust dat het niet ongezond hoeft te zijn of dat het een teken is van slechte hygiëne maar van bijvoorbeeld een laag glazuurgehalte. Ik zal het eens na vragen, ik moet eind april weer.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Bleken is tijdelijk besef dat wel, rook je en/of drink je zwarte koffie/thee dan gaat het ook rapper met aanslag en verkleuringen. Heb he afwijkingen aan je glazuur, vraag deze dingen aan je tandarts en die kan jouw vertellen of hoe of wat (op insta en online zie je vaak facings en kronen die niet levenslang meegaan.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Jij moet elk half jaar naar de tandarts. Zeg hem bij de volgende controlebeurt dat jij vindt dat je tanden zo geel zijn. Vraag hem of dat ongewoon is en of er wat aan te doen is.

    Hoe poets jij je tanden? Met een gewone tandenborstel of met een elektrische? De wat duurdere elektrische tandenborstels zoals de Philips Sonicare hebben verschillende poetsmodes. Die helpen met goed reinigen.
    Je hebt ook tandpasta's die je gebit wat steviger aanpakken. Whitening staat er dan op de tube. Ik heb iemand gekend die met bleekwater aan de slag ging, maar dat zou ik maar niet doen. Probeer eerst maar eens die andere dingen voordat je ze gaat laten bleken.
    Het kan zijn dat jouw tandmateriaal wat geler is dan gemiddeld door je voeding of zo, en dan helpt bleken niet eens. Cola bijvoorbeeld is heel slecht voor je gebit, het lost je glazuur op en wat daar onder zit is geler dan het glazuur. Zoek eens met Google op: Waardoor gele tanden?
    Met je gebit moet je niet te veel knoeien. het moet nog een jaar of zeventig mee!

    Een ander punt is of jouw tanden echt zo geel zijn als jij denkt. Zegt iemand er wel eens wat van? Op jouw leeftijd ben je vaak onzeker en ben je bang dat minder dan volmaakt abnormaal is. Wees gewoon een leuke jongen die gezellig met vrienden omgaat en maak je niet al te druk om je uiterlijk. Kijk zelf, beoordeel jij iedereen waar je mee omgaat op zijn of haar uiterlijk? Nee toch! Dat doen anderen dus ook niet. Bovendien, als jij wat minder volmaakt bent en je hebt vrienden dan weet je dat het echte vrienden zijn.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Vraag aan je tandarts om raad.

    16 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten