Skip to content
6 reacties
2514 weergaves

gefilmd bij vriend thuis

Ik ben 13 jaar en blijf soms in het weekend bij een goede vriend slapen.
Nu vertelde mijn vriend dat zijn papa ons soms gefilmd heeft op de kamer als we samen masturberen en in de badkamer als we gaan douchen.
Mijn vriend is er ook pas achter gekomen, toen hij op de computer van zijn vader een mapje opende waar de films opstonden.
Ik heb nu een kopij van de films gekregen, maar weet niet goed wat ermee te doen.
Ik durf het niet aan mijn ouders te vertellen.
Mijn vriend heeft ook de piepkleine camera's gevonden en stuk gemaakt.
Kan iemand mij raad geven wat ik nu moet doen.

13 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • Aller eerst met jullie is niets mis. veel jongens op jullie leeftijd doen samen wel eens masturberen. Maar die vader zit goed fout, zou toch als ik jullie was hem er op aan spreken. Jullie staan sterker als hij, als jullie hem aan geven bij de politie wat ik nu nog niet zou doen zou en ze zien deze filmpjes kunnen ze hem kinderporno verwijten. Dan weet zijn vrouw hiervan, die jongen zijn moeder ? D enk het niet. Denk als hij beseft wat de gevolgen voor hem kunnen zijn, hij die filmpjes zal verwijderen, en als hij dit doet dan zou ik de kopie ook weg gooien, en er niet meer over praten en het van me afzetten, succes.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Samen aftrekken is niks mis mee en heel plezant. De meeste jongens doen dat wel denk ik. Goh, ik zou anders graag filmpjes hebben van toen ik 13 was en samen aan het aftrekken.
    Maar het is niet oke dat die pa dat gedaan heeft! Samen met uw vriend eens aan die pa vragen waarom hij dat gedaan heeft en zeggen dat jullie dat echt niet fijn vinden. Schrik moet ge niet meer hebben om dat te zeggen, want die pa weet dat jullie samen aftrekken en heeft er dan ook niks op tegen dat jullie dat doen.
    Voor de rest zo laten misschien, want anders kan dit helemaal heel erg worden.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • dit wordt lastig. ik zie alleen maar verliezers wat je ook doet, ongelooflijk dat een pa dat met zn kind doet. Je bent denk ik nog te jong om dit zelf met die pa op te lossen. Ik vraag me af waarom die pa dat doet. Eigenlijk moet je het aan je ouders vertellen. Ik denk dan wel dat het einde vriendschap met die jongen betekend, want jouw ouders zullen naar die pa gaan om verhaal te halen of naar de politie gaan. Ik denk dat ik eerst nog ff heel goed en open met jouw vriend zou praten. gebeuren er meer dingen tussen hem en zijn pa? waarvan hij nu denkt dat het ook eigenlijk vreemd is of te ver gaat (sexueel). Dan moet je het op zeker aan je ouders vertellen want anders gaat dit van kwaad naar erger. Als er verder niets gebeurt (ook niet met jou natuurlijk) dan vind ik het een lastige kwestie. Weet de moeder van jouw vriend er nu ook van??

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Politie ermee straks zet hij ze online

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zat nog te deken hoe ik je het precies moest schrijven jongen 13, maar het is precies wat jongen 23 al heeft gedaan.
    Nog een ding. Alle jongens rukken samen met een vriend of doen dat soort dingen. Niets om je over te schamen, ook als dat bekend wordt op school ofzo. De enige die smerig bezig is en zich heel erg moet schamen is die vader.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Wat die vader van jouw vriend heeft gedaan is heel erg verkeerd. Het ergste is het natuurlijk voor jouw vriend, hoe kan hij ooit nog zijn vader vertrouwen?
    Jouw vriend heeft die filmpjes op de computer van zijn vader gevonden en de camera kapot gemaakt. Heeft hij die filmpjes ook verwijderd? Zijn vader weet nu dat hij het weet maar hij zal daar nooit over durven praten. Hij loopt de kans het huis uitgegooid te worden. Maar hoe zal de sfeer daar nu zijn?

    Er zullen wel geen nieuwe filmpjes meer gemaakt worden maar ik denk dat jij daar niet meer moet gaan logeren. Slaapt je vriend wel eens bij jou? Dat is veiliger.
    Feitelijk moet jij wat er gebeurd is aan je ouders vertellen. Ik begrijp wel dat je ouders dan die filmpjes willen zien en dat zal pijnlijk voor jou zijn. Je kan ze de onschuldigste laten zien dat zegt al genoeg.

    Je ouders kunnen verschillende dingen doen. Ze kunnen naar die vader gaan en hem ter verantwoording roepen. Dat gaat een heel moeilijk gesprek worden. Als de moeder van jouw vriend daar bij is zal dat grote problemen in huis geven.
    Je ouders kunnen ook naar de politie gaan en dan zal de politie die filmpjes willen hebben. Dat is ook niet leuk maar bij de politie weten ze wel dat zulke dingen gebeuren en de mensen die dat behandelen zijn heel professioneel. De politie gaat natuurlijk wel de computer van de vader van je vriend in beslag nemen. En weer grote problemen daar.

    Je kan het ook zo laten en niet meer bij je vriend gaan slapen. Voor jouw vriend is het allemaal heel moeilijk. Hij is boos en schaamt zich en hij voelt zich verraden door zijn eigen vader. Hij heeft jouw vriendschap nu heel erg nodig. Als je dat doet, zorg er dan wel voor dat die filmpjes op de computer van die vader verdwijnen. Praat met je vriend over wat hij wil dat er gebeurt.
    In de plaats van die filmpjes kan je vriend een tekst plaatsen waarin jullie zeggen wat je van de hele zaak vindt en wat er gebeurt als hij het nog eens doet. Als de vader agressief gaat doen of handtastelijk wordt naar je vriend, dan moet je zeker naar de politie gaan.

    Het is een hele nare zaak en jammer genoeg komt het veel vaker voor maar meestal gaat het dan om meisjes. Soms gebeuren er meer dingen dan alleen maar stiekem filmen, maar daar moet je maar niet te veel aan denken.

    Ik wens je veel sterkte en ik hoop dat je in staat bent om een keuze te maken waar jij en je vriend mee kunnen leven. Het beste er mee!

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten