Skip to content
14 reacties
624 weergaves

Brommer snelheid afstellen

Ik heb een brommer gekregen (met uiterlijk van een motor) en ik mag er over een paar maanden op rijden. Maar hij gaat nu 80, en mijn moeder wilt hem natuurlijk sowieso omlaag maar daar luisteren we even niet naar. Hoe snel moet ik hem afstellen om geen boete te krijgen. Op internet staat dat hij 45 mag maar met al die correctie enzo nog erbij…

15 jaar
2 jaren geleden

14 Reacties

  • Als je een ongeluk hebt (veroorzaakt) en het blijkt dat je brommer opgevoerd is, ben je niet verzekerd en kan je een leven lang werken om rekeningen af te betalen, dus breng de snelheid gewoon naar wat wettelijk is toegelaten.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts hier, beetje laten reactie maar meisje 22 geen probleem, snap dat het zo over kwam en bedankt!

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Sorry ts, ik begreep meer dat je redenen zocht om hem niet terug te regelen. Ik stelde het zo om je te laten begrijpen dat er meiden zijn die dit helemaal niet stoer vinden maar dom. En ik gun je ook niet dat je hem gelijk weer kwijt bent.
    30 is inderdaad onzin en iets meer dan 45 voor op de weg snap ik ook wel. Je kunt ook tegen wind hebben. Maar op het fietspad rijden ook kinderen met minder dan 20. En ik , wel sportief met denk 30, kijk dus uit en pas je snelheid daar aan.. Dat geldt ook voor al die bejaarden op elektrische fietsen die op het fietspad racen. veel plezier met je brommer.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Bedankt jongens allemaal, en ja alleen de jongens haha. Fijn dat ik niet de enige was die die reacties raar vond. Ik zal inderdaad even gaan kijken wat ik het beste kan doen maar die eurobegrenzer klinkt wel goed. Het is inderdaad een derbi (hij ziet eruit als de derbi 125, maar zoals ik al heb gezegd het is alsnog wel een brommer). Ik ga er even met mijn vader achteraan wat ik het beste kan doen maar in ieder geval heel erg bedankt!

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik snap wat jullie zeggen hoor. Maar die brommer is dus een soort motor, dus niet zo’n bromfietsje die niet veilig is. Zoek een motor op op Google en dan zie je wat ik heb er zit alleen een brommer motor in. En nee ik negeer mijn moeder niet maar vinden jullie 30km/h niet een beetje weinig? Ik mag ermee op de weg dus dat is nog eerder te langzaam maar dat is wel wat zij wilt. Bedankt voor het eerste antwoord daar heb ik tenminste wat aan. (En trouwens ik heb nooit gezegd dat ik hem 80 wil laten gaan dus ik weet niet waar jullie reacties vandaan komen, ik vraag alleen hoe snel hij maximaal mag. Anders had ik ook nooit gevraagd hoeveel ik hem naar beneden moest zetten)

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Meisje 22, waarom reageer je zo? Ik luister niet naar mijn moeder omdat zij weer iets te bezorgd is zij wilt dat hij 30 gaat. Een nee hoor mijn “kleine” pikkie hoef ik zeker niet te compenseren hoor. Ik wil ook helemaal niet dat hij 80 gaat anders had ik deze vraag nooit gesteld. Een motor (met een brommer motor, dus geregistreerd als brommer) mag best 55 gaan toch? En ja tuurlijk wil ik er een beetje stoer mee doen maar wie niet het is ook gewoon iets wat ik echt voor mezelf wil. Ik vraagt deze vraag om te weten hoe snel hij mag niet om van mensen te horen wat ik moet doen

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik had een scooter (Vespa) waar ik samen met de delaer de Varioring eruit gehaald heb. Dan loopt hij ongeveer 55 (op de teller) en dan heb je nooit echt problemen. Ben ook wel aangehouden en op de rollerbank gezet maar mocht gewoon doorrijden. en @ m 19 met je brommer rij je meestal op de hoofdeweg hoor en niet tussen de fietsers! dan rij ik liever 55 net als de auto's ipv 45 net te langzaam dat z mij allemaal voorbij gaan ook waar het eigenlijk niet kan! ligt er ook aan waar je woont. Ik (in de stad) vind 50 hard zat. Maar als je in de polder woont is wat harder miss wel ff lekkerder.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • J15, ik heb er geen verstand van en kan je dus ook niet helpen. Maar altijd die zure wijven bij deze topics, moet je je frustratie weer uiten op een jongen van 15 die houd van jongens dingen. Jullie zitten met jullie luie reet op een elektrische fiets, wat ook niet veilig is, dus waar maken jullie je druk om?

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Heyy
    Lekker man tis zeker een derbi?
    Dat idiote 80 zal wel mee vallen want de mijne liep met de laatste afstelling 108 en gaat binnenkort een 26 mm carb op d'r zat n 19mm op dus zal nu richting de 115 lopen
    Als je wil dat hij minder hard gaat lopen kun je een prop in de uitlaat lassen of een eurobegrenzer kopen ik weet niet hoe oud hij is maar bij de nieuwe types kun je wel gebruik maken van een eurobegrwnzer want dan valt het niet zo op omdat de nieuwere types vaak nog standaard zijn als het een ouder type is zou k gebruik maken van een uitlaatprop en evt een luchtfilter begrenzer je kunt op Google op derbiforum bijv best wel wat vinden over zulke dingen
    Succes iig!
    Grzzz

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Hij mag maar 45 maximaal geel plaat. Wordt je gepakt met 80 dan ben je de pineut!

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey ik heb helaas geen niet veel verstand van brommers dus dan denk je waarom reageert ik dan?
    Nou dat stukje over je moeder negeren doe dat vooral niet en luister naar haar want ze bedoelt het goed. Een goede vriend van mijn was ook zo als jij van het zit wel goed laat moeder maar willen ik ga mijn eigen gang. Maar die jongen zit dus nu wel levenslang in een rolstoel om dat hij toch iets harder ging en toch het advies van zijn moeder negeerde. Dus denk goed na in wat je doet.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Correctie is maar 3 km/h hoor en 80 is idioot want je hoort in principe thuis op het fietspad met je brommer mag alleen de weg op als die ontbreekt. Beeld je even in 80 dat is een autohoofdweg maximum snelheid en dat tussen de fietsers dan ben je gewoon een moordmachine. Heel stoer en sexy als je dan een kind dood rijd omdat je ego dat ding harder wil laten rijden. Je gaat dan al zoveel harder dan met een fiets en dat is je nog niet genoeg hoop dat je linea recta de rollerbank controle krijgt als je niet bedenkt.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ach ach weer een jongen van (bijna) 16 die zijn kleine pikkie wil compenseren door vooral niet naar zijn moeder te luisteren en een brommer die 80 gaat, lekker stoer doen joh. Argumenten dat het gevaarlijk is voor jezelf en voor anderen zullen wel niets uitmaken. Toch nog iets. Google eens wat ze doen met je brommer als ze het vermoeden hebben dat hij zo erg is opgevoerd. Van de weg halen, afpakken en in de vernetiger stoppen. Toch zonde als dat na een paar weken gebeurt niet?

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Hier vind je de regels waar aan een bromfiets moet voldoen om een bromfiets te zijn: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/voertuigen-op-de-weg/bromfiets/brommer

    Hier vind je informatie over het begrenzen van de snelheid van je bromfiets. Dat is een forum waarop de politie vragen beantwoordt: https://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?t=18582

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten