Skip to content
25 reacties
1806 weergaves

Wie is het meisje?

In een andere topic (boer en homo) kwam er de opmerking of er altijd een 'meisjesrol' is een een jongen-jongen relatie. Ik antwoorde daar gisteren op dat dat niet zo is, of toch niet altijd, omdat mijn vriend en ik dat niet zo ondervinden.
Broer heeft dat gelezen en gisteren toen we gingen slapen (zelfde slaapkamer) heeft hij het er over gehad, want hij dacht dat dat wel zo was, dat hij dat aan D (mijn vriend) en mij kon zien. Ik vroeg dan wie van ons twee volgens hem het meisje was, en broer zei 'gij'. Het was toch een goed tijdje stil vooralleer hij in lachen uitbarstte, een grapje. Maar we hebben er toch over doorgebabbeld.

Het is een kwestie zei hij om het te vergelijken met hoe dat een jongen-meisje samen zijn. Een heel pak dingen vergeleken maar het draait toch altijd op 'het plezier' uit.
Elkaar aftrekken kan niks over gezegd worden, dat doen D en ik even graag en zelfs broer vond dat super toen wij twee nog aan het experimenteren waren (broer is voor de meisjes en heeft een vriendinnetje).
Pijpen is al een klein verschil: ik geniet er meer van om D op die manier te verwennen dan als hij mij op die manier verwent. Gelijkertijdig is nog beter natuurlijk. Broer zei dat dat al bewijs 1 was.
Neuken vinden zowel D als ik niet echt je dat. Het hoeft niet voor ons, maar we hebben het uit nieuwsgierigheid wel een paar keer geprobeerd. Heel af en toe wilt D nog wel eens, maar hij moet mij dan al serieus heerlijk hebben kunnen laten klaarkomen vooralleer ik 'oke' zeg. Ik word dan liever genomen, tegen dat ik neem en voor Dieter is dat oke. En dat is bewijs twee, zei broer.

Dus is er inderdaad zo iets als dat er altijd een meisje is, in een jongen-jongen relatie? Voor de rest is er echt maar dan ook niks meisjes-achtig aan mij, en als ge niet weet dat ik homo ben, kunt ge het zeker niet zien. Maar zelfs daar zegt broer dat dat vroeger al een beetje zichtbaar was, omdat ik te zachtaardig was en ben.

Van uw broer moet ge het hebben he...

16 jaar
2 jaren geleden

25 Reacties

  • Dag E, ik kijk alvast uit naar je topic.

    Succes met de examens :-) !

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey,

    Ik heb mijn laatste antwoord laten verwijderen(bedankt moderatie) omdat het hier niet echt een plaats had en er in een ander topic wel verder over wil schrijven omdat ik met toch wel vragen daarom zit. Misschien hebben jullie het gelezen maar nu heb ik de energie er niet voor.
    Dus ja, Het is een onderwerp dat ik zeker wil aansnijden ergens anders in de hoop van herkenbare reacties te te verkrijgen.

    Ik denk dat dit topic me wel genoeg inzichten heeft opgeleverd en vond het echt interessant om de inzichten te bediscussiëren.

    Voor de rest wens ik je heel veel succes met de laatste loodjes!
    Ik zal zeker aan je denken maandagmorgen :-)

    Maandag heb ik nog maar 1 zwaar examen(economie) en voor de rest zijn het nog enkele vakken waar ik minder moeite mee heb. Dus het einde is in zicht. OEF.

    Al het beste and see you somewhere around!

    E.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag E,

    broer heeft het een paar jaar geleden hier gezet, toen we hier pas kwamen. We waren toen ikke 13 en hij 14 jaar.
    Nu ja, ieder huisje zijn kruisje.
    Ik kijk al uit naar je topic, na de examens.
    Succes nog!
    Ik blok voor fysica dit weekend. aaargh ...

    Haddig! :-)

    en liefs, S.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Lieve S,

    Die achtergrond van jou kende ik helemaal niet. Misschien omdat je die berichten plaatste toen ik nog niet op dit forum kwam, of je berichten niet herkende dat ze van jou kwamen. Jouw verhaal heeft me alleszins wel geraakt. Niemand verdient zoiets.

    Jij hebt mijn inziens ook een zware rugzak mee te dragen. Een die anders is als de mijne. Ik denk eraan om me terug te trekken uit de discussie en daarover in een ander onderdeel een nieuw topic te starten(ws na de examens). In mijn kindertijd zijn er ook dingen gebeurt die ik voor de rest van mijn leven een plaats moet geven en dikwijls is het een waar gevecht. En jouw uitleg houdt steek!

    Het zijn bepaalde ervaringen waar ik moeilijk over kan praten behalve met mijn psychologe. T. weet er ook wat van maar niet in detail.

    Ik hoop dat je in dit topic nog meer reacties krijgt ook van anderen die hun gedachten erover willen delen.

    Hou je goed hé of Haddich he, zoals ze in het Limburg zeggen :-)
    Hoop je snel weer te spreken!

    Liefs E.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Off-topic eerst:

    Off-topic moet af en toe kunnen, het is inderdaad een meerwaarde; de persoon achter al die antwoorden. Wie weet zijn we elkaar in Genk al eens tegengekomen :-) .
    Neen hoor, niet geslaagd voor het geheel, ik bedoelde enkel voor Frans. De leerkracht had er plezier in en zei nadien, "Tres bien, parfait." Ik weet dat het schriftelijke zeker niet gebuisd is, dus op Frans ben ik geslaagd.
    Gij gaat naar het vijfde dus, ikke naar het zesde. Succes daar! En hoge studies ook zo te lezen. Ik ben meer iemand die gemaakt is voor de handen ipv de hersenen te gebruiken :-) .

    On-topic:

    Tsja, misschien niet alleen maar het karakter en persoonlijkheid. Gij hebt voor T moeten zorgen, dat doet al wat. Ge kunt anders tegen hem aankijken; ergens nog de jongen die nog steeds verzorging nodig heeft? In het achterhoofd dan. Daarom dat ge hem graag verwent, of dat ge zachter voor hem zijt als het op tedere momenten aankomt. Misschien dat die momenten van verzorging, het 'meisje' in de jongen wat moed gegeven heeft haar te laten zien.

    Thuis hebben we het geval met onze 'vader' meegemaakt. Hij gedroeg zich als een beest en bleef mama maar aframmelen. Broer is verschillende keren tussenbeide proberen te komen, maar wat kan een jongen van 11, bijna 12 tegen een man van bijna dertig? Broer werd dan ook door hem aan de kant gesmeten. Ik durfde niks doen. Gewoon niks. Nadien mama en broer knuffelen, daar bleef het bij. Verpleger spelen, letterlijk en figuurlijk. Dat heeft dan misschien bij mij het 'meisje' in mij de moed gegeven naar voren te komen. Het verzorgende, het tedere. Het willen zien dat alles goed komt. Maar ook: het toegeven, want tegen iemand ingaan brengt alleen maar ellende.

    Soms staat onze 'vader' iets verder als dan aan de schoolpoort. Hij mag ons niet meer zien en weet het goed genoeg. Hij heeft dan ons halfbroerke mee. Hij wilt broer graag terug voor zich gewonnen hebben, hetgeen een hopeloze zaak is. En als broer en ik samen zijn, dan weet hij ook wel dat hij niet tegen ons op kan. Niet meer. Dan is er niks van het meisje in mij meer te bespeuren!
    Dan grappen we nadien dat hij zijn nieuwe zoontje bij heeft, opdat wij hem niet aan zouden durven vallen omdat hij nu schrik heeft van ons.

    Nu ja. Het meisje in ons.
    Karakter? Persoonlijkheid? Ingesteldheid? Levenservaringen?
    Ze is er, en ik laat haar graag naar voren komen als ik daar mijn D mee verwennen, vertroetelen kan :-) .

    En H is een absolute meerwaarde voor het forum, zeker weten.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • @Moderator: Hartelijk bedankt voor je antwoord.     Ik vind dat je ook luchtige dingen hier besproken mogen worden.   Maar in essentie was het hele bericht wel on-topic. Doorheen je leven maak je contacten met mensen en voel je de drang aan om ook iemand in alle anonimiteit te leren kennen en van elkaar te leren.   Vanuit die insteek smeed je banden met gelijkgestemden die elkaar niet eens kennen, of nooit zal leren kennen IRL. Het zijn de ervaringen die je eraan overhoud .   Ik denk niet dat ik met mijn bericht forumregels heb overschreden.       Ik heb idd de tekst nog omdat ik mijn berichten eerst schrijf in Texteditor voor ik ze op het forum plaats, en kan het terug herstellen.     Ik zal zometeen mijn reactie opnieuw posten.     E.   Moderator Fijn dat je je tekst nog had!        

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey hey,

    Beste H. Wat mij betreft stoor je me niet als ik off-topic zit te kletsen of een onderonsje hebben. Ik waardeer ten zeerste jouw inbreng die me steeds tot meer inzichten brengen. Ik kan enkel vanuit mezelf spreken en kan me ook voorstellen dat jouw inbreng steeds een meerwaarde is ook voor anderen. Je bent iemand waar ik naar opkijk en heel veel levenservaring uit put. Je bent echt iemand met het hart op de juiste plaats als ik berichten van je lees.
    Ik ben iemand die heel gemakkelijk off-topic ga en mijn raad uit eigen ervaringen wil meedelen. Het doet me nadenken hoe iemand anders erover denkt en steeds weer ergens mijn gedachten bijschroeft en denk: ja, bij nader inzien voel ik het ook zo aan. Zo ook in dit topic.

    @S. De reactie naar J22 was ook van mij maar ik herinnerde me plotseling het topic waar we samen nogal van leer staken en het vorige bericht dat ik een volgend bericht heb geplaatst als toevoeging op het topic van die mevrouw.
    Zoals ik zei was mijn relatie met dat meisje nogal claimend. Ze raakte teleurgesteld als ik haar niet wilde volgen. Voor mijn behoeften was er weinig plaats. Dat is nu helemaal anders sinds ik een relatie heb met T. We laten elkaar echt vrij en er is niet echt een soort van machtsvertoon ook als het om intieme zaken gaat. We willen echt elkaar helpen om het beste uit elkaar te halen ook al gaat dat gepaard met ffe dominerend gedrag te tonen in sommige situaties. Het gaat er gewoon zachter aan toe en kunnen dingen veel vlugger uitpraten of tot consensus raken.
    Ik ken ook vrienden van mijn ouders waarvan ik denk: oh die man ligt echt onder de sloef! :-D

    Ik heb helaas de links van H. nog niet gelezen maar ik zal dat zeker doen als mijn hoofd er naar staat.

    Maar hoe meer ik in dit topic lees ben ik me ook bewust dat ik toch meer het zachtere (of als het je vrouwelijke) laat zien. Dat heb ik terugkijkend op het verleden dat ik T. verzorgde na zijn ongeval. En ook spontaan attentie of complimentjes geef.

    Ik had nooit het gevoel dat ik dat moest doen maar eerder een gevoel dat ik dat wilde doen en er niets van terug zou verwachten.

    Kortom samengevat denk ik dat het voornamelijk met je persoonlijkheid en karakter te maken heeft.

    En weer ffe off-topic: Proficiat met je examen! Weten jullie echt onmiddellijk of je geslaagd bent of niet? Bij ons op school gaat er in de laatste week van het schooljaar nog een gesprek door met de studiebegeleider die dan vraagt hoe het jaar is verlopen, moeilijkheden heb ervaren bij sommige vakken en hoe ik de toekomst zie in studiekeuze. Dan volgt er een deliberatie en advies.
    Ik volg nu Economische wetenschappen omdat mijn vader me in die richting heeft geduwd maar in de 3de graad zou ik het liefst Humane wetenschappen volgen waarin Psychologie en filosofie de hoofdvakken zijn dan enkel cijfertjes en statistieken ;-P
    En hoe je jouw mondeling Frans hebt aangepakt: chapeau! Ik denk dat ik echt onder de bank zou liggen van het lachen dat je Chamander de schuld geeft van de brand! :-D

    Liefs,
    E.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • @moderatie: Waarom is mijn antwoord van gisteren niet geplaatst? Ik denk dat het wel grotendeels on topic was. Ik begrijp dat ik soms afwijk van het onderwerp maar vind wel dat ik ermee ook wel ervaringen of inzichten heb gedeeld die voor anderen nuttig kunnen zijn.   Groeten, E   Moderator Mijn collega heeft het verwijderd, waarschijnlijk omdat het wel heel erg off-topic was. Heb je de tekst nog? Plaats het dan -vanavond- nog maar een keer wat mij betreft. Dan laat ik het door.  

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Oei, dat wordt een moeilijke om te antwoorden, heel veel info ineens :-)

    Off-topic eerst:
    Leuk idee, E, er is hier ook een categorie eten en drinken dacht ik. Zal daar eentje starten straks, zodat de heelijke vlaaien en koeken en whatt-not allemaal on-topic. Alvast: van vlaaien is mijn favoriet de kroenselen-deksel, met de smurfenvlaai (abrikozen) op de tweede plaats. Maar dat veranderd nogal eens regelmatig ...
    En Kashmir is dan ook bij de beste nummers van Led Zeppelin!

    En dan on-topic:
    Beste H, het is niet dat ik het een probleem vind dat er van twee jongens gedacht wordt dat er altijd een meisje in de relatie moet zijn, maar ik vind het grappig en intrigerend. Het houdt me wel bezig, zoals ge zegt, dik gelijk in. Waarom verwachten de mensen dat?
    Ik denk gewoon, omdat ze zichzelf dan meer op hun gemak voelen, want een koppeltje jongen-jongen past niet in hun comfortzone, dan voelen ze zich niet gemakkelijk.
    De artikeltjes ga ik straks lezen, of als het wat diepgaander is, na de examens.

    Waar ik op val, ik weet het niet. D en ik houden van elkaar omdat we eigenlijk al altijd bij elkaar geweest zijn. dat is zo gegroeid, we wisten het van elkaar onbewust.
    Als ik naar andere jongens kijk, dan hou ik vooral van sportieve jongens. Geen spierbundels, dat niet. Maar die jongen moet dan ook lief zijn. Dat ziet ge dikwijls al gewoon aan zijn ogen. Macho's moet ik niks van hebben, ik denk ook niet dat ge daar een mooie relatie mee kunt hebben. Van leeftijd, liefst gelijk mezelf. D is een paar maanden ouder en ondertussen 17, ik wordt 17 over een paar weken.

    Ik verschiet ervan als ge zegt dat de jongen die de meisjesrol heeft, soms de baas kan zijn. Moeilijk om voor te stellen zelfs. Langs achter doen we zeer zelden, Het is D die dan de leiding heeft. Er komt niks ruw bij te pas, hij is altijd heel voorzichtig en teder als hij naar binnen gaat. Niks van 'ik ben de baas en gij moet luisteren'.
    Op je vraag of dat nou eigenlijk fijn is, om iemand bij je naar binnen te voelen gaan; ik ben er niet dol van, maar het heeft iets omdat ge zo een rekening moet houden met elkaar. Ik zal er echter nooit zelf om vragen.
    Als ik naar onzelf kijk zou ik zeggen dat ik het meisje ben, juist gelijk broer grapte.
    Maar in een hokje steken, zeggen ik ben dit of dat, zus of zo, zoals ook andere J16 aanhaalt, dat heeft eigenlijk geen zin.

    Maar het is wel een leuke denkoefening, het waarom dat mensen dat willen en welk effect dat heeft op diegenen over wie ze het hebben. Ik heb er nooit eerder over nagedacht tot broer dat zei. En ergens blijft het toch in het achterhoofd steken.
    En ge zegt het zelf: "meer vrouwelijk ingestelde jongens" :-) .

    Back off-topic:
    Dat soort games zijn ook leuk, E :-) .
    Ik kan niet wachten tot de examens over zijn.

    Frans viel mee. Dezelfde ervaring: mondeling was een pak beter om dezelfde reden. We moesten een topic mondeling discussieren. Ik trok 'Notre-Dame, Paris'. Er stonden hulpwoorden op het kaartje. In het topic gaf ik Charmander de schuld van de brand, en moest de leerkracht uitleggen (in het Frans) wie Charmander is! Ben geslaagd.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste S, jij zit er blijkbaar nog steeds met de vraag wanneer iemand in een homo-relatie nu al dan niet het meisje is. Je was zo gezellig aan het kletsen met E dat ik jullie niet wilde storen, maar nu begin je er weer over dus het houd je wel bezig.
    Ik heb daarom wat opgezocht en eigenlijk was de trend steeds dat je het niet kan zeggen. Soms speelt iemand de mannelijke rol, soms speelt dezelfde de vrouwelijke rol.

    Vaak heeft iemand een voorkeur voor een bepaalde rol bij de seks, die is dan het liefst top of bottom. Die jongen R waar jij het soms over hebt die verlangt volgens mij vooral naar de vrouwelijke rol, net zoals die jongen waar ik het wel eens over had. In Nederland noemen we dat vaak nichten en in Belgie minets, als ik het goed heb.

    Ook regelmatig vindt iemand allebei de rollen op z'n tijd wel leuk en hangt het van de stemming, de situatie en de partner af. Soms wil je domineren en soms wil je de ander de controle geven. Zo iemand is dan versatile.

    Ik heb twee links gevonden waarin over het man-vrouw dilemma verhaald wordt: hpdetijd.nl/2011-04-01/wie-is-het-mannetje-wie-het-vrouwtje/ Dat is een artikel uit een Nederlands tijdschrift,
    en deze: opstellen.com/en-wie-van-jullie-is-het-mannetje-en-wie-is-het-vrouwtje/ Dat is meer een poetische bespiegeling.

    Ik denk dat je twee dingen van elkaar moet scheiden, de rol die iemand bij de seks speelt en wie de dominante partner is. In hetero relaties kan het heel goed zijn dat de vrouw de dominante partner is. Zo kan dat ook zijn bij een homo-relatie. De persoon die de vrouwenrol speelt kan best de dominante partner zijn.

    Als iemand die op mannen/jongens valt op zoek gaat dan hij op twee manieren naar mannen kijken: Zoals een man naar een vrouw kijkt, of zoals een vrouw naar een man kijkt.
    Val jij vooral op mannelijkheid, op spieren, is je voorkeur een oudere partner dan jij zelf bent, wil je in zijn armen liggen, dan ben je wat mij betreft vrouwelijk ingesteld.
    Val je op jonger, voel je het verlangen om de ander lief te hebben en te liefkozen dan kijk je vooral zoals een man naar een vrouw kijkt.
    Iedereen die wel eens naar 'plaatjes' kijkt weet zelf wel wat hij het aantrekkelijkst vindt.

    Als ik naar jou kijk en naar je vriend E dan zie ik jullie allebei als twee wat meer vrouwelijk ingestelde lieve jongens. Ik hou veel van lieve jongens, niet van macho's. Ook bij homo's heb je macho's! Pas daar voor op!
    Zie ik een filmpje waarin een jongen genomen wordt door een top dan heb ik die neiging dat een lieve jongen te vinden waar ik de meeste sympathie voor voel. Ik denk steeds, "zou die jongen dat nu wel fijn vinden?". (Meestal wel blijkbaar).
    De top is soms wel lief voor de bottom, is er ook tederheid naast dat ruwe van de anale seks, maar daar heb ik toch niet die warme gevoelens voor.
    Waar jouw sympathie ligt, wie jij zou willen zijn, dat zegt het een en ander over wie je bent.

    Wat ik verder zou willen zeggen, volg gewoon je gevoelens en wees gelukkig met wat je doet met je lief en je liefde. Plak geen labeltjes op jezelf want daar verandert niets door. Het is wel goed te weten wie je bent en wat je wilt.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • @J22J

    Ja zo voel ik me ook. Ik denk daarbij terug aan een mevrouw die een tijdje geleden een enquete wou opstellen over hoe je het ervaart om LHBTIQ+ te zijn. Het heeft eigenlijk niet zo'n positieve reacties gekregen omdat ze wilde weten in welk hokje we ons plaatsten waarbij het algemene antwoord geen was.

    Deze vraag van TS is echter milder en meer herkenbaar en geeft stof tot nadenken.

    Ik ben er zelf nog niet uit omdat mijn vriend en ik zoveel gelijkenissen vertonen.

    Ik hoor van hetero vrienden dat ze geen tijd hebben omdat ze MOETEN bij hun vriendinnetje te zijn en ze VERWACHT dat hij iets voor haar doet enzoverder. Heb ik trouwens ook meegemaakt in een relatie met een meisje.

    En dit aan te horen stel ik me ook de vraag: wie speelt het mannetje en wie het vrouwtje? Is er echt plaats voor hokjesmentaliteit?

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey S.

    Toen ik je berichtje vanmorgen las viel ik bijna werkelijk van mijn stoel van het lachen(Ik lachte je niet uit maar aan owv de herkenbaarheid weer erin) Dus mijn dag begon al goed, bedankt he :-D

    Eerst met die abrikozenvlaai. Ik had dat antwoord echt niet verwacht. Misschien eens een poll houden wat de meest populaire vlaai is in Limburg? Voor mij staat de abrikozenvlaai op 1, de kersenvlaai op een stevige nr.2 en perenvlaai op nr.3 :) Hier in de kempen kennen ze blijkbaar alleen maar gemengde fruittaarten of sponzige bisquit met een shitload aan creme au beurre. Yuck.
    Toen ik in Lanaken woonde was er een bakker in onze straat die echt onovertroffen was in het maken ervan.

    Vandaag ook examen Frans gehad. Wat me wel opviel was dat ik door de corona lockdowns en quarantaines een achterstand had in het schriftelijk maar door het afstands onderwijs wel echt vooruit gegaan ben in het mondeling. We hadden via video meetings en klasgesprekken waar we enkel Frans mochten praten en vragen stellen. Heeft me precies wel geholpen. Nu afwachten op de resultaten…
    Hoe is het bij jou gegaan?

    Ok, genoeg off-topic gekal.

    Het feit dat we minder verwachtingen aan elkaar hebben heeft ook the maken met wat je schreef over de activiteiten die je met D doet. Ergens zijn we einzelgangers in persoon maar op sommige gebieden hebben ook behoefte om samen dingen te doen. Hij gamed graag terwijl me dat echt niet aanspreekt En als we samen gamen en ik het beu word, vinden we wel een andere plaats om een ander game te spelen :-D (Oh god E,too much detail In this one…).

    Ik hou me liever bezig met op mezelf te sporten terwijl T graag aan groepssporten doet in zijn turnvereniging. Hij verwacht totaal niet dat ik me erbij aansluit of naar elke wedstrijd kom kijken, maar gunt me ook mijn bezigheden zoals alleen gaan lopen of fietsen. Andere keren hebben we zin om samen iets te plannen maar we nemen elkaar het niet kwalijk dat we ook onze eigen weg gaan omdat we niet weten wat ons op dat moment kan boeien. En soms gebeurt het wel dat we beiden zeggen van: oh ja, daar heb ik ook zin in.En doen we een uitstap of zo, of muziek repeteren of samen diepe gesprekken te houden op een bankje in de tuin. Of samen gaan kamperen da’s ook iets waar we kunnen van genieten.

    Ow ja, wat je schreef over muziek: Pink Floyd staat echt in mijn top 3 van favoriete bands. En wat echt wel opmerkelijk is dat we onze set meestal beginnen met Kashmir van Led Zeppelin en soms tussen 2 nummers in In the Flesh spelen van Pink Floyd, ik hoop dat we dat kunnen uitbreiden met Hey You wat voor mij een speciale betekenis heeft maar door de alternatieve stemming van mijn gitaar heel moeilijk om uit te voeren… Voor de rest spelen we covers uit de jaren 90 en 2000 zoals een paar songs van Guns ’n Roses, Metallica, Stone Temple Pilots, Pearl Jam, Foo Fighters en wat dan nog uit die tijd. Tegenwoordig ook nummers aan het inoefenen van Linkin Park zowel in hun vroege periode als later. En ja, Rammstein heeft er ook een plaats in. Dus als je wil komen kijken: oordoppen meenemen! :-D

    Succes morgen (of als je dit vroeg leest, straks) met je volgende examen!

    Liefs,
    E.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • J22: huishouden hebben ze nog niet gevraagd, daar is het nog wat vroeg voor, gaat nog wel komen zeker :-) ? Pff, laat ze maar denken. Het is misschien omdat ze zelf jongen-meisje relatie zijn, dat ze zich meer op hun gemak voelen als ze in een jongen-jongen relatie ook 'het meisje' kunnen identificeren, in plaats van twee jongens voor hun te hebben zitten. Ge zoud voor minder uw wenkbrauwen omhoog trekken en eens zuchten :-) .
    Op school en bij het zwemmen is iedereen daar nieuwsgierig naar, naar wie van ons twee het meisje is. Ze weten niet beter als dat een relatie zo moet zijn, en dus zoeken ze het uit om die jongen-jongen-relatie zo te kunnen identificeren.
    Of zo iets.
    Genoeg filosofie, seffens examens Frans :-) .

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag E,

    bijna goed, het was abrikoos-knoebelkens. Ge weet wel, met die suiker/bloem knobbels er op. Ieder weekend maakt mama een taart, en ja: echte Limburgse vlaai hoort daar ook bij. Broer zijn liefje heeft al interesse het te leren. In de achtertuin staat een nog werkende steenoven, het voordeel als de kleine hoeve jaren en jaren in de familie gebleven is :-) .

    Back on topic:
    Ik ga Watts eens opzoeken. Wel een leuke vergelijking van wit en zwart, Yin en Yang, om alle gevoelens te beschrijven; het volledige spectrum wat we hebben. Yin is bijvoorbeeld de typische meisjesgevoelens, Yang de typische jongensgevoelens. En dan de kwestie hoeveel ge ze wilt gebruiken. Het volledige Yin en Yang, of wilt ge ergens in een grijswaarde stoppen; schrik om volledig wit en/of zwart te gebruiken.
    Ik wist niet dat dat topic van u was. Een nadeeltje natuurlijk met dat alles anoniem is.

    Ik vind het zo oneerlijk naar meisjes toe dat zij vroeger maar moesten zwijgen en luisteren. Het ideale koppel uit de jaren stillekes. ik ben blij dat dat toch al niet meer zo is. Broer heet ook niet alles te zeggen tegen zijn liefje (sorry, broer), ze werken op die balans.
    Ikzelf zal eerder rekening houden met D zijn goesting als met de mijne, want ruzie is wat ik absoluut niet wil. Soms zijn we het oneens, maar een oplossing is er altijd wel. Ruzie gelukkig nog niet en zolang als we redelijk blijven, zal die er ook niet komen.
    D wilt bijvoorbeeld helemaal niet gaan mountainbiken en ik wil helemaal niet naar de cinema. Dan heeft het geen zin er ruzie over te maken maar dan zoeken we iets dat we alletwee willen doen. En gelukkig beseffen we ook alletwee dat we het op die manier moeten oplossen.

    Hoe bedoelt ge juist met 'minder verwachtingen van elkaar' hebben? D en ik hebben geen eisen voor elkaar, om het zo even te zeggen (klinkt wat te straf). Wat ik vooral in hem zoek is in de eerste plaats liefde. Maar zeker ook geborgenheid en tederheid. Ik zal veel vlugger in zijn armen gaan liggen als hij in de mijne. En dan wil ik gewoon even geknuffeld worden. Eventjes heel fel in 'Yin-modus' gaan :-) . Heb ik vroeger ook al altijd bij broer gedaan. Als ik me minder voelde, dan kroop ik in zijn armen voor een knuffel. Zalig. Daarom dat hij me soms als meisjesachtig bestempeld.

    Off-topic:
    Rock muziek? Led-Zeppelin vind ik heel schoon van muziek! Moest ik het kunnen spelen, dan zou het zo-iets zijn. Een beetje chaos. Pink-Floyd is ook heel goed. Die vriend van mij en zijn groepje houden van Rammstein, maar daar ga ik van lopen wegens veel te schreeuwerige muziek.
    Nu ja, ergens is er wel de goesting om gitaar te leren ...

    Tsja, de overgebleven taart wordt seffens opgegeten :-) .
    Morgen Frans. Merde de Dieu ... (sorry ...)

    Liefs, S

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Die vraag “Wie is het vrouwtje?” in een relatie tussen mannen kan ik ook niet tegen. Ben zelf homo en relatie en krijg die vraag ook weleens te horen. En kan daar zo niet tegen en stel dan vraag de vraag wat maakt iemand voor jou het vrouwtje dan? En daar hebben ze vaak geen antwoord op. Of komen met die domme vragen van wie staat het langst voor spiegel, wie doet het huishouden etc.
    Echt die mensen zijn zo kortzichtig.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey, S.

    Ik kan je perfect volgen in jouw redenering. Vooral wat je schreef dat we ons volledige scala aan gevoelens laten zien. Ik denk ook dat er zoiets bestaat als rolverdeling tussen mannen en vrouwen die stamt sinds vorige eeuw en vroeger. De rol van de man moest overheersend zijn en de rol van de vrouw onderdanig en meegaand. Dat vormde toen het perfecte koppel in de ogen van de maatschappij.

    Ik vind dat er balans moet zijn tussen 2 partners en tijden zijn veranderd. Je hebt nu ook meisjes/vrouwen die zich echt dominant gaan opstellen en net het omgekeerde verwachten(zonder te veralgemenen)
    Mijn ervaring met T is dat we gewoon elkaars gelijken zijn en heel wat kritiek van elkaar kunnen verdragen zonder boos of teleurgesteld te worden. En ja, zoals jouw D is T verbaal sterker dan ik en beschermd me op zijn manier. In andere situaties kan ik het totaal oneens zijn met hem en laat het hem dan ook merken. Ik luister ook naar zijn mening, alhoewel dat wel eens kan botsen maar telkens vinden we raakpunten, een synergie die gewoon de beste uitkomst biedt.
    Het komt idd voort uit dat we naar elkaar veel zachter zijn en misschien wel minder verwachtingen hebben. We nemen elk moment zoals het komt.

    Ik weet niet of je een eerder bericht van me hebt gelezen dat ik ontzettend veel interesse heb in filosofie, wat ik als latere studie wil kiezen. Mijn favoriete filosoof is Alan Watts (Zoek hem op via google of Youtube) Ik kan hier blijkbaar geen rechtstreekse links plaatsen zonder dat deze door de moderatie komen.

    Sommige linken leiden tot speeches van hem met een mooi muziekje op de achtergrond. In 1 van zijn uiteenzettingen heeft hij het over die rolverdeling tussen partners en dat het in onze aard ligt, een drift, die we allemaal hebben om iemand te ‘veroveren’. Hij refereert dan naar het principe van Yin en Yang waarbij elk van ons een witte en zwarte kant hebben maar dit verdwijnt als je ergens in een grijze zone terecht komt.
    Ik zou zeggen: zoek hem echt eens op. Ik luister er veel naar tijdens het lopen of fietsen. Achteraf heb ik een heel goed gevoel erover.

    Nu, off topic: Ik hoop dat je van je taart hebt genoten. Was het een echte Limburgse vlaai? Die mis ik hier in de Kempen. Vooral die met abrikozen en een beetje slagroom erop! Die kennen ze hier niet! :D

    En idd ik speel gitaar sinds mijn 9 jaar en vond het ook een heel moeilijk instrument om aan te leren. Ik heb lessen gevolgd maar later heb ik na een pauze van 2 jaar ze terug opgenomen en mezelf bijgeschoold. Het is idd een kwestie van oefenen en in het begin pijn lijden in je vingers en spieren van je hand. ;-)
    Ik begin nu ook een beetje keyboard te spelen en omgaan met samplers.

    Leuk je nog eens gesproken te hebben!

    Liefs E.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey, dag E,

    fijn om je weer eens te horen :-) .
    Hier ist ook volle bak blok (nu even pauze voor een stukske taart), en dus inderdaad geen tijd voor de liefde, om het zo te zeggen.
    Op dat gebied verschillen we dus niet zoveel van elkaar, het graag hebben vastgenomen te worden en geknuffeld ...

    Velen zien dat als meisjesgedrag, want geen enkele hetero-jongen zou zoiets aan zijn meisje vragen. Maar ja, wij zijn geen hetero jongens, maar wel jongens. Gewoon, een beetje anders als de rest. Gevoeliger? Zouden hetero-jongens deze gevoelens dan niet hebben, of durven ze ze niet uiten tegenover hun meisje. Misschien durven wij gewoon meer, omdat we het niet meer hoeven te verbergen. Iedereen die homo-jongens kent, en er van verwacht dat ze sowieso meisjesachtiger zijn, zal er dus niet bij stil staan als we al 'tederder' overkomen. Of durven overkomen. En omdat ze dat toch verwachten, doen we het dan ook maar, of geeft ons de kans het te doen. Houdt dat steek? Met broer dezenacht nog over gediscussieerd :-) .

    Misschien zijn we juist meer 'jongen' als hetero-jongens, omdat we ons volledige scala aan gevoelens durven te laten tonen. Broer opperde dan weer, dat die gevoelens typisch zijn voor homo-jongens, en dat hetero-jongens daar geen behoefte aan hebben omdat het de jongens zijn die de meisjes moeten koesteren en knuffelen.
    Langs beide kanten zijn de standpunten aanneemlijk. Beide kanten hebben gelijk. Beide kanten missen iets van het grotere geheel. Denk ik ...

    Zoals jij dat in je bandje doet, dat durf ik dan weer niet. Ik ben meer meegaand. Als k echt niet akkoord ben met iets, zal ik het beleefd aanbrengen, wat er meestal voor zorgt dat het niet gehoord wordt.
    Wel: als er iemand wilt pesten, dan kan ik mijn zelfcontrole verliezen. Iets wat zowel broer als ik van onze 'vader' ge-erft hebben.

    Als D en ik samen zijn, dan is het ook meestal D die de leiding heeft. Vind ik helemaal niet erg, vind het goed zo.

    Welk instrument speel je? Gitaar? Dat heb ik wel altijd al willen kunnen spelen, maar heb niet bepaald muzikale aanleg :-) . Bij een vriend heb ik eens een paar akkoorden mogen proberen te spelen, maar mijn vingercontrole op de hals was ronduit verschrikkelijk. Waarschijnlijk een kwestie van oefenen ...
    Maar in de vrije tijd die niet door sport of D of broer ingenomen wordt, verkies ik de lego :-) .

    Gij ook veel succes met uw examens!
    Mijn vorige examens waren niet denderend (niet slecht, maar tevens onvoldoende reserve voor als ik het nu slecht doe. Schuld van corona-lessen) dus het is van beide beentjes voorruit te steken.

    Groetjes, en liefs, S

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey S.

    Best wel een interessante vraag die je stelt en eigenlijk nooit heb over nagedacht. Zoals J18 schreef zijn we allebei jongens die eens een hechte vriendschapsband hadden sinds we elkaar kenden en later is gegroeid tot een liefdes relatie. Ik weet niet of het ons veranderd heeft toen we meer intiem met elkaar omgingen.

    Op school wordt T. Aanzien als wat stoerder en mondiger terwijl ik wat meer verlegen ben en mezelf minder op de voorgrond plaatst. Ik beschouw me ook een beetje als gevoeliger in die setting en in het algemeen.

    Het is echter helemaal anders als we samen zijn of in ons bandje nieuwe nummers repeteren. Ik kan dan echt wel heel dominant overkomen en rechtuit zeggen dit is een kut-idee en drijf mijn wil door. Heb ooit eens de opmerking gekregen van een bandlid die zei: Ja nu weten we meteen wie de broek draagt in jullie relatie. (Was overigens niet kwetsend bedoeld van hem maar ik schrok er wel van) LOL
    Ik weet niet of dat komt vanwege mijn perfectionistisch kantje of dat het te maken heeft met dat ik in vertrouwde omgeving meer mezelf kan en durf te zijn.

    Als T en ik samen zijn herken ik ook dat ik het meest genot heb aan hem te zien genieten en soms zijn de rollen gewoon omgedraaid en heb ik zoiets van: OK, genoeg gedoe. Andere keren vraag ik hem om me eens goed vast te pakken en te knuffelen. Dus ik weet niet wie de meest vrouwelijke kant heeft in onze relatie.

    Misschien moet ik het zoals jij eens vragen aan iemand die me echt wel door en door kent zoals mijn oudere nicht waar ik ook ontzettend goed mee kan opschieten.

    Bij mij op school zijn de examens nu ook al bezig dus dat betekent weer minder tijd voor elkaar :-(
    Voor jou alle succes gewenst met jouw examens. Doet da goed he man!

    Groetjes, E.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Mooi gezegd, J18. Het is misschien inderdaad weer maar weer iets om ons (homo's) mee belachelijk te maken. We zijn jongens, punt amen en uit :-) .

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Niemand is het meisje. Mijn vriend en ik zijn alle twee jongens.
    Ook hetero jongens zijn verschillend in gedrag maar blijven toch ook jongens.

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten