Skip to content
6 reacties
864 weergaves

Is beneden penis minder gevoelig?

Als ik m'n voorhuid eens terugtrek heb ik non-stop een erectie in m'n boxershort en lekt er behoorlijk veel voorvocht uit de hele tijd, hebben beneden jongens hier dan geen last van? Krijgen die dan geen erectie als je eikel tegen je boxershort wrijft?

16 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • J23, goed verhaal. Nier medisch noodzakelijke onvrijwillige besnijdenis is crimineel, net als bij meisjes.
    @TS: bedenk wel dat een besnijdenis op latere leeftijd fokking veel pijn moet doen. Je hebt al een wond, en als je dat schuren van je eikel niet mee uithoudt kan je niet lekker het velletje er weer over doen. Ik denk dus dat erecties en geil gevoel meteen de grond in geboord worden.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste S, Ik heb de afgelopen jaren werkelijk duizenden boeken gedownload via usenet. Ik heb speciaal een e-reader gekocht om ze te kunnen lezen. Het aardige is dat je dan allerlei boeken tegenkomt en ook leest die je normaal gesproken nooit zou lezen. Nu lees ik een boek over het ontstaan van de mensheid.

    Daar in wordt uitgelegd dat de wereld vol met mythen is. Dingen die voor waar worden aangenomen maar allemaal verzinsels zijn. Als die mythen maar met genoeg overtuiging worden gebracht dan gaan mensen ze als absolute waarheden aannemen.
    Die besnijdenis is er daar 1 van. Elke religie zit vol met geboden en verboden die mensen het leven moeilijk maken, vooral als ze nergens op slaan. Maar, de Almachtige wil het, dat is de mythe die er ingeramd is. Twijfel is er niet en wordt trouwens ook ontmoedigd of zelfs afgestraft. Denk aan die oorlog die in Rusland geen oorlog genoemd mag worden.

    De besnijdenis zoals die om religieuze reden toegepast wordt zie ik als net zo iets als het brandmerken van koeien in Amerika. Je hoort bij de club en iedere keer als je naar de wc gaat dan wordt je er aan herinnerd.
    Bij veel stammen in Afrika is het onderdeel een initiatieritus. Je gaat het bos in met een groep lotgenoten als jongens en als je terugkomt ben je man en besneden.

    Zoals ik eerder zei, religies hebben problemen met seksualiteit. Allemaal kan je wel zeggen. Seks voor het huwelijk mag niet en seks met jezelf is zondig. Wat jij en D met elkaar doen daar zullen we het helemaal maar niet over hebben.

    Bij het uitvoeren van een besnijdenis op een pasgeboren jongen wordt hygiene als argument gebruikt maar dat is flauwekul. Dat het masturberen ook moeilijker maakt is mooi meegenomen als je gelooft dat dat zondig is. Tegenwoordig wordt het al veel minder gedaan, zeker niet meer vanzelfsprekend.

    Een proces beginnen tegen je ouders doe je niet zo gauw en als je vanaf babyleeftijd besneden bent geweest dan weet je niet beter. Wie om religieuze reden is besneden accepteert het ook als iets vanzelfsprekends waar niet aan te ontkomen valt. Ook zo'n mythe die nergens op slaat maar voor een feit wordt aangenomen. Die jongens gaan ook niet hun ouders aanklagen want de Almachtige wil het en wat kan je daar tegen doen?

    Je ziet af en toe, hier in het forum ook, dat sommigen hun besnijdenis ongedaan willen maken. Blijkbaar heeft het hebben van een voorhuid toch wel voordelen. Meestal is het pech gehad, weg is weg.
    Dokters grijpen tegenwoordig ook niet gelijk meer naar het mes. De menselijke huid is rekbaar, ook je voorhuid kan je oprekken. Dan is besnijden helemaal niet nodig.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Klopt, ik ben besneden en mijn eikel is niet heel gevoelig. Het is wel prima hoor, maar het had meer kunnen zijn, dat voel ik gewoon.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag H,

    dat Amerikanen goed gek zijn hebben we het al over gehad in het topic van de wapens. Maar dat ze jongens opzettelijk verminken zodat ze later niet kunnen masturberen?? Die zijn gek. Ik dacht dat het alleen maar was uit hygiene, en zelfs dan: als ge hem goed wast hebt ge er nooit problemen mee.

    Als het voor medische redenen is, tsja, dan is het niet anders.
    Zouden die jongens eigenlijk dan geen rechtzaak kunnen aandoen wegens verminking en het wegnemen van genot?

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben met enkele jongens heel intiem geweest en die besneden jongens hadden een eikel die veel minder gevoelig was.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Twee dingen, Op jouw leeftijd ben je wat seks betreft extreem gevoelig. Er is maar weinig nodig om jou in opwinding te brengen. Dus als jij je eikel prikkelt door hem met teruggetrokken voorhuid in aanraking te laten komen met je onderbroek dan reageert je lichaam.

    Ten tweede, als iemand besneden is dan verhardt de huid van de eikel. Dat betekent dat hij minder gevoelig is. Geen probleem meer met je blote eikel in je onderbroek want je voelt er minder van.
    Dat heeft voordelen en nadelen. Bij seks met iemand kan je langer doorgaan zonder dat je tot een orgasme komt. Aan de andere kant beleef jij er minder plezier aan. (Je partner misschien wel)

    Van jongens die besneden zijn hoor je soms dat seks en masturbatie nu beter is. Als je besneden bent, om wat voor reden dan ook, dan vertel je niet graag dat sommige dingen nu minder zijn want je kan niet meer terug. Dus of het geloofwaardig is wat ze zeggen???
    Masturbatie zonder iets van smering is sowieso een stuk lastiger.

    Behalve dat het hygienischer wordt gevonden was de voorkeur voor besnijden in de VS de gedachte dat masturbatie er lastiger door wordt. Seks is vies en het met jezelf doen zondig, weet je wel! Dat vond/vindt de kerk in ieder geval. In Amerika is de kerk nog heel belangrijk.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten