Skip to content
18 reacties
1655 weergaves

Condooms kopen...

Hey allemaal

Ik ben van plan om binnenkort condooms te kopen. Maar wel zo op een 'onopvallende manier'. Ik ga naar de winkel en koop nog andere dingen + condooms. Anders vind ik dat wat eng. Is dit goed denken jullie?

Ik wil de condooms meenemen op chirokamp, die binnen 2 weken is. Gewoon in mijn rugzak ofz. Doen er nog jongens dat, condooms op zak hebben?
Qua (seksuele) ervaring: ik heb al een paar vriendinnen van me in bikini gezien en zij mij in zwembroek. Maar verder nog nooit seks ofz gehad.

Ik wil niet overkomen als een seksist ofz. Het klinkt misschien raar, maar je weet nooit dat 'het' gebeurd, en dan wil ik wel altijd condooms bij hebben.

Is dit raar denken jullie? En hoe is jullie ervaring hiermee?

Alvast bedankt en fijne vakantie x

17 jaar
2 jaren geleden

18 Reacties

  • Verstandig dat je voorbereid wil zijn en condooms koopt.

    Soms zie je van die condoomautomaten in openbare wc's
    En anders idd bij de supermarkt met zelfscan.
    Je kunt ze ook online bestellen (maar je ouders zouden kunnen vragen wat er in het pakketje zit)
    En anders, gewoon naar de drogist, bij een kruidvat ofzo zijn ze redelijk goedkoop. Desnoods haal je ze in een andere woonplaats als je bang bent om bekenden tegen te komen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen18. Wat ik dan zou doen en liefst met een lange wachtrij, is luidop zeggen : "wow bro, alweer een nieuwe doos Durex? Zijn die van gisteren al op? Jullie hebben blijkbaar stevig liggen rampetampen, stud." En dan genieten van zijn reactie, hihi.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Voor me vakantie heb ik ook even wat condooms ingeslagen. Bij mijn drogist in de stad hebben ze een zelfscan automaat. Dus dan hoef je niet bang te zijn bij het afrekenen dat andere er wat van vinden.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik werk in een winkel als kassier en op een dag stond een jongen 16-17 aan de kassa met een doosje Durex original(blauw doosje), een blikje fanta en een bos bloemen.
    En de volgende dag kwam hij terug, maar wel voor een doosje Durex Nude(goud doosje). Is heel leuk om te zien hoe hij zich niet schaamt. Misschien een tip, ga bij een jongen afrekenen, dan bij een meisje.

    Succes.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon halen! Geloof mij, dit is gemakkelijk en minder akward dan tampons halen voor je vriendin…

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste J14, Jij zet je berichten wel op rare plaatsen. Ik begrijp dat jij het heel moeilijk hebt met jezelf. Je durft niet met je vader te praten omdat je denkt dat hij negatief naar homo's kijkt. Dat is misschien wel zo maar jij bent zijn kind. Het enige dat hij nog heeft van wat hij samen met jouw moeder had.
    Hij is lief zeg je dus hij houdt van je. Misschien zal hij het er moeilijk mee hebben dat jij liever naar jongens kijkt, maar ik denk dat zijn liefde voor jou het gaat winnen. Hij wil niet dat jij eenzaam en ongelukkig bent. Heb je geen oma of lieve tante waarmee je kan praten?
    Er is ook een website voor jongens en ook meisjes zoals jij, jongenout.nl
    Dat is net zo iets als dit, maar alleen voor wie lid is. Daar kan je vrienden maken die net als jij ook jongens leuker vinden en kan je ook met ze afspreken of meetings bezoeken. Je moet een account maken en daarvoor moet je je legitimeren zodat iedereen die daar komt weet dat iedereen is wie hij of zij zegt te zijn. Ga er eens kijken, misschien maakt dat je wat minder alleen.

    Als je hier op het forum meer over waar jij mee zit wilt praten dan moet je eens overwegen zelf een topic te starten. Bijvoorbeeld bij Vriendschap of bij LHBTIQ+. Je kan het noemen: 'Ik voel mij alleen'. Dan heb jij je eigen topic en kan je daar je verhaal vertellen.

    Je hoeft je echt niet te schamen voor wie en hoe je bent. Zoals je zelf zegt, je bent zo geboren. Jij bent heus wel iemand waar je van kan houden en ik weet zeker dat er op een dag iemand komt die dat doet. Heb je op school echt niemand waar je vriendschappelijk mee omgaat? Je praat toch wel eens met anderen, in de pauze of zo? Ik wens je maar het beste en probeer moedig te zijn!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik vind ook aleen jongens lief maar durf het nog steeds niet te zeggen
    Mijn pappa is wel lief maar zegd vaak nare dinge n over dat dus
    Ben best wel bang en toch ook gewoon mensejongen
    Pappa en mam hebben me toch gemaakt ik kan er echt niks aan doen
    Ik heb nog nooit iets gedaan en geen vriendje
    Maar wel bang met mam had ik wel gedurft te zeggen maar is dood
    Voel me zo aleen

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • @J15
    Weten je ouders dat nog niet dan?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb ook condooms in mijn portemonnee zitten altijd, want het moet van mijn ouders. Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik snel voor de eerste keer seks ga hebben. Ik heb immers nog nooit een relatie gehad met iemand, en als ik een lief wil hebben is het een jongen dat weet ik al ff.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Niet moeilijk over doen gewoon kopen. Bij onze Appie moet je ze bij de servicebalie halen. Meestal zeg ik gewoon welke ik wil (Ik neem altijd Durex Fetherlite / rood doosje 5,= per 12) niemand doet daar raar over hoor. Een keer stond er een leuke meid, toen vroeg ik welke zij als voorkeur had.. haha ze kreeg een rooie kop toen haha.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Meenemen is altijd handig. Mijn vriendin koopt de bij de Appie en dan met de zelfscan afrekenen. Gelukkig heeft mijn moeder een "pretpot" op de badkamer staan. Zij stopt daar condooms in en vult deze bij mocht dat nodig zijn. Geen vragen gesteld. Nu ben ik nog hartstikke groen en mijn broer heeft ze ook nog niet nodig denk ik, maar het is fijn als je weet dat ze er staan.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Koop ze in een ander dorp of stad waar niemand je kent. Ook vind ik het goed dat jij ze meeneemt, maar ze kunnen ongebruikt blijven omdat de meisjes niet zomaar sex willen

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik sluit me aan bij J17. Ik raad je daarnaast ook aan om ervoor te zorgen dat niemand erachter komt dat je ze mee hebt (behalve een eventueel persoon met wie je seks gaat hebben natuurlijk), want anders heb je de kans dat mensen flauwe opmerkingen gaan maken en dat wil je niet. Succes verder!

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik koop condooms en dan nog 4 zakken snoep

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey TS
    Ik heb zelf geen ervaring met condooms kopen in de winkel omdat ik wat groter nodig heb, dus kan je daar niet echt bij helpen.
    Wat ik je wel kan zeggen is dat ik als student in een winkel (Okay, België) pakken condooms, zwangerschapstesten enz verkocht heb.
    Zonder veel gedoe er rond gewoon kopen, maak er evt een kleine opmerking over als er een grappig persoon aan de kassa staat.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Condooms kopen is heel normaal maar snap wel je angst. Bij de Etos kan je ze gewoon zelf uit het schap pakken en bij de AH kan je ze ook uit schap pakken en afrekenen met handscanner. Bij Trekpleister of Kruidvat staan ze bij de kassa en moet je er echt om vragen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Best een stap, en niet zomaar goedkoop ook, condooms kopen. Maar, wél gewoon netjes, beter dan je vriendin van dat moment ervoor op te laten draaien. Prima stap dus.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Opnieuw, seksisme is iets heel anders dan het woord seksueel, dus pas op met het gebruik ervan! Om op je vraag te antwoorden: Nee, ik vind het persoonlijk eigenlijk helemaal niet raar. Als het dan tot zo'n situatie komt is het beter dat je er één op zak hebt dan dat jullie verder gaan zonder bescherming.

    17 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten