Skip to content
21 reacties
3301 weergaves

Schoolarts

Kreeg een oproep voor een medisch schoolonderzoek . Mijn vraag is wat houd dit precies in?

14 jaar
2 jaren geleden

21 Reacties

  • @ j 15

    Als de dokter niet kijkt dan zeg je het toch gewoon.
    Vroeg of laat ga je er toch veel last van krijgen.
    Nu is het misschien een kleine ingreep en later als je een vrindinof vriend hebt mag je 6 weken niet sexen...

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @j 22
    Waarom moet je opzij draaien als het gebeurt?

    Hoop dat hij /zij kijkt! Want het zit wat strak om mijn eikel.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Jonge jonge, wat maken we ons druk, het is een arts, een proffesional en die doet dit dagelijks, jongens het is zijn/haar werk. Gewoon naar toe gaan, binnen 15 minuten sta je weer buiten, het is voor er jou eigen bestwil!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen15. Jij moet je geen zorgen maken. Het valt echt reuze mee. Ik ben ook bij de schoolarts geweest, zij heeft bij mij ook die controles uitgevoerd en het is prima verlopen. Jongen15, jij moet lekker van jouw welverdiende vakantie genieten ipv zorgen maken over iets wat meevalt.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • @J15: je zult bepaald de enige niet zijn die een stijve krijgt en zich daar ongemakkelijk bij voelt. Niks aan te doen. En zoals je zelf aan aangeeft, je hoopt dat er wel naar gekeken wordt. Goede kans dat je even moet laten zien dat je je voorhuid soepel omlaag kunt trekken over je eikel, en de arts wil ook zien dat je beide ballen zijn ingedaald. Schaamtevol, zeker, maar tegelijk wellicht ook enorm opwindend. Een enkele jongen is al zo geil van het eraan denken wat er gebeuren kan dat zelfs klaarkomen kan gebeuren.... Draai in dat geval even naar opzij, geeft minder op te ruimen.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ja lijkt mij ook ongemakkelijk.
    Wat kan ik daar aan doen?
    Hoop ergens wel dat er daar gekeken wordt.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik was bang dat ik bij de schoolarts (aantal jaar geleden inmiddels) een stijve zou krijgen en dat gebeurde ook helaas. En dan controleren ze of je voorhuid over je eikel kan (gelukkig lukte dat bij mij ook bij een stijve) en daarna nog controle van mijn ballen. Ik voelde me zeer ongemakkelijk.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik moet er na de vakantie ook heen.
    Weet ook niet wat er gaat gebeuren.
    Ben wel een beetje bang.
    Maar hoop ergens wel dat er gekeken wordt.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • @J17 ik heb voor mijn spataders kleine operatie gehad en mijn strakke voorhuid is breder gemaakt. Dit jaar hebben ze gecontroleerd of het nu allemaal in orde was. Het werkte allemaal goed, zelfs iets te goed op de moment dat ze dat vasthadden.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongens van 18 en 16. Bedankt voor jullie antwoord. Ik heb sinds 8 maanden een vriendje, die ook 15 jaar is. Ik heb 2x aan zijn ballen gevoeld, maar heel voorzichtig, omdat ik mijn jongen geen pijn wil doen. Hij vond dat wel leuk, kon ik merken, dus jullie hebben gelijk.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • @J18 Vlaanderen. Wat is er dan precies aan gedaan ?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Het zijn niet zozeer de ballen zelf die gevoelig zijn, maar de bijvallen. Een bijbal 'begint' aan de bovenkant van de bal, is daar voelbaar ook, mits je dat maar voorzichtig doet, want ja, snel pijnlijk. En gaat achterlangs de bal naar omlaag, onderaan de bal aan toe, daar voel je een soort knoopje. Vandaag gaat de zaadleider omhoog, maar die is weer niet erg gevoelig. Voel maar eens bij jezelf, voorzichtig.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • M15. Het klopt dat de kloten van een jongen zeer gevoelig zijn. Het voordeel daarvan is dat als je daar zachtjes aan voelt, dat dit voor een jongen heerlijk genieten is. Het doet alleen zeer als je als jongen in de kloten wordt geknepen.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • @M15 de controle doet geen pijn. Ballen zijn gevoelig voor schoppen en slagen maar niet aanraking. De dokter laat dit tussen de vingers rollen zodat ze de vorm en grootte kunnen controleren. Dat is niet leuk maar doet geen pijn. Toen ze op mijn 13 aan een niet goed ingedaald balletje trokken was dat wel ongemakkelijk. Maar de controles op mijn 15 en dit jaar waren rustiger maar dan heb je soms andere problemen ... als je begrijpt wat ik bedoel.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongens. Doet dat niet zeer als jullie ballen gecontroleerd worden? Ik weet dat dit voor jongens een zeer gevoelige plek is, vandaar mijn vraag.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • In Vlaanderen is dat vaak met de klas. Er is al veel uitleg gegeven maar ik wou zeggen dat het snel voorbij is. Voor de meeste jongens is het een routine controle. Bij mij vonden ze spataders aan mijn ballen en een nauwe voorhuid. Niet leuk maar ben tevreden dat er iets aan gedaan is. @TS vertel gerust hoe het verliep. Ik veronderstel in september?

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Het is heel simpel . Er is een dokter en een assistente en die kijken of jij in orde bent. Je kleed uit tot aan je boxer of slip .Ze luisteren naar je hart en longen en kijken in je oren en keel . Daarna buig je voorover om de houding van je rug te checken. Als laatste doe je je onderbroek uit en kan de arts naar je teelballen kijken. De dokter zegt bijv of je ballen goed ingedaald zijn en de assistente noteert alles.

    Heel veel succes

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Vooral gewicht, gehoor, zicht, mentale gezondheid, rug ... worden onderzocht. Qua intieme dingen was er bij mij niet veel. De arts deed alleen even mijn onderbroek naar beneden en voelde aan mijn balletjes. Ze deed zelfs niet iets aan mijn piemel.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Bij de meeste jongens hangen de ballen toch laag onder zijn piemel. Dan weet de arts toch dat het goed zit!

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Hier zijn eerder topics over geweest. Maar, het is simpel, je wordt gekeurd, gewicht, ogen, noem maar op. En ja, er zal je wellicht gevraagd worden of je je voorhuid over je eikel omlaag kunt stropen en gemakkelijk weer terug doen ook, misschien wil de dokter dat ook even zien (gewoon om te voorkomen dat je er later last mee zult krijgen). Gaat het niet goed, niet soepel, dan zal je geadviseerd worden wat je eraan kunt doen. En ja, de dokter wil ook weten of je beide ballen zijn ingedaald, dus kan het zijn dat die dat even wil zien of mogelijk zelfs voelen. Kan ook zijn dat je even stevig op je hand moet blazen, daaraan kan de dokter zien of je niet toevallig een liesbreuk hebt. En ja, dat zeg maar intieme deel van het onderzoek is best wel schaamtevol, maar daar wordt rekening mee gehouden. Alleen de dokter zal je geslachtsdelen zien of betasten, en mocht je een stijve krijgen, weet dan dat dat vaker voorkomt, niet erg is en hooguit de opmerking oplevert 'dat alles goed werkt'. Kortom, niet leuk, niet geil, wellicht schaamtevol, maar toch oo zo voorbij en wel zinvol.

    21 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten