Skip to content
13 reacties
879 weergaves

Plaslucht uit leren sneakers

Een paar weken geleden heb ik een ongelukje gehad doordat ik te lang ben blijven basketballen. Mijn broek, ondergoed en sokken heb ik zelf in de wasmachine gewassen toen er niemand was. Mijn leren sneakers mogen daar niet in dus die heb ik op mijn kleine balkonnetje te luchten gezet. Maar die lucht is er nog steeds niet uit. Ik kan het dus niet aan mijn moeder vragen dus hulp graag hoe ik die weer schoon krijg. Weggooien zou heel jammer zijn want ze kosten meer dan 100 euro (Bexler). Ik weet dat het stom van me was. Ook vraag aan meiden, die weten dat misschien beter.

16 jaar
2 jaren geleden

13 Reacties

  • Ik ben ts. Dat met die azijn in proppen erin begon wel te werken, maar toen kwam mijn moeder binnen en keek raar. Ik had wel een smoes klaar dat ik in een vies slootje was gestapt, maar vertelde toch maar het hele verhaal. Ze moest even lachen, maar begreep het wel en ook dat ik niets had gezegd.
    Ik moest alleen eerlijk zeggen of ik dat vaker had gedaan. Nou dat was jaren geleden en daar was ze bij. Toen was ze gerust en zei dat het dan niets gaf. Ze heeft de schoenen in water met azijn geweekt . Toen in water en laten drogen. Daarna waren ze een beetje hard en vlekkerig en daar had ze een spuitbus voor met leerspray en nu zijn ze als nieuw en ruiken heel goed. Dat weten jullie dus nu ook, en bedankt voor de tip met azijn. Mooie zondag nog.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Precies J19, het gaat hier om dingen die niet gewoon in de was kunnen. Bijvoorbeeld van leer of een hele bank.
    Verder begreep ts zelf al dat hij het zijn ouders best uit had kunnen leggen. Hij schaamde zich op dat moment alleen te erg en heeft het geheim gehouden en als je dat eenmaal doet kun je moeilijk terug. Volgende keer gewoon zeggen dat je een ongelukje had of liever niet met een volle blaas doorlopen. Maar is hier iemand die dat helemaal nooit heeft gedaan?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @j22, ik denk dat je hebt niet hebt begrepen. De azijn is om de urine te neutraliseren. Daarna het zuiveringszout om het vocht en de azijn er uit te halen. Je broek, maar ook gympen zonder leer kunnen gewoon in de wasmachine zonder al dat gedoe. Eventueel wat meer zeep en vaker spoelen als je er echt vol in geplast hebt. Het handigste is om even over je schaamte heen te stappen en het aan je moeder uit te leggen. Die loste dat al op toen je 3 of 4 was.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Soda met citroensap of azijn mengen heeft geen enkele zin, basen en zuren heffen elkaar op. Duidelijk niet opgelet tijdens eerste jaar scheikunde haha

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Je kan je sneakers het beste toch even goed uitspoelen onder de kraan of in een emmertje ofzo, anders blijft je opgedroogde plas er in zitten en helpen middeltjes uiteindelijk ook niet. En ja ik heb ook ervaring ;) Na spoelen zoveel mogelijk open en zooltjes eruit in de zon drogen. Met aankomende warme weer lukt dat vast wel weer.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Met azijn (keukenazijn).

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat gaat zeker lukken met zoveel tips. Azijn of citroen komt vaak voor. Dat kan denk ik wel vlekken in het leer maken die ik er weer uit moet halen. Ik heb gisteren al deodorant er ingespoten en de linker ruikt nu niet meer. In de rechter is meer gekomen dus die ruikt nog maar minder Dus daar heb ik nu weer in gespoten. Dat wacht ik vandaag af.
    Meisje 21, je hebt helemaal gelijk hoor. Waar ik nu mee bezig ben is nog kinderachtiger dan dat ik het in mijn broek deed. Maar er nu nog eerlijk voor uit komen is ook megalullig, dat had ik gelijk moeten doen. Dat maakt het ook moeilijk om het met geurvreters te proberen, want dan gaat mijn moeder vragen stellen.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Als je het Google vraagt krijg je de volgende tips (onder andere):

    De urinegeur verwijderen kunt u onder andere doen met Biotex en water. Niet alleen haalt het de geur weg die erg blijft hangen, maar ook kan het de lastige vlekken weghalen die urine ook met zich meebrengen. Zo komt het vaak voor dat het gebeurt in bed.

    Wat neutraliseert urine?
    Wat goed helpt tegen een urine lucht is een smeersel van baking soda en citroensap. Citroen is namelijk de natuurlijke 'vijand' van urine. Dit neutraliseert de urinelucht, waardoor die ook echt weg is. Het nadeel is wel dat het ook redelijk snel weer uitgewerkt is omdat het niet in de materialen van de wc ruimte trekt.

    Het gaat om je schoenen, dus dat laatste mengsel trekt wel in je schoenen dus moet beter werken. Het lijkt op het advies van M22, dus misschien helpt het.
    Ik denk dat die vervelende geur uiteindelijk vanzelf ook wel wegtrekt, vooral als je die schoenen vaak draagt. Niet te vaak met je neus er in zitten maar.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat is een behoorlijk ongelukje geweest als het in je schoenen is gestroomd. Typisch voor jongens om dat te verdoezelen. Zeg gewoon tegen je moeder dat je in je broek heb gepist. Maar ok, ik heb wel een idee. Je hebt geur vreters tegen zweetlucht in schoenen, die zullen die lucht er ook wel uithalen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Heel eerlijk de kosten cab dat weer goed krijgen

    Leerzeep, leervet, juiste borstels etc gaan ook flink oplopen, gewoon een dure les ben ik bang

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Er is een spray die heet alle-nare-luchtjes-weg. Die breekt de urine af. Wij hebben die gebruikt toen onze toen nog pup op kleed had geplast. Lucht ging er gewoon van weg.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Ja wat meisje zegt.
    Water met beetje azijn gaat goed.
    Kep 't ook gehad en heb ze heel snel ondergedompeld en laten drogen.
    Daarna beetjes poetsen en klaar weer.
    Nii voor schamen hoor!
    Succes!!

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Kan gebeuren jong. Ik heb zelf mijn autostoel weer schoon en fris gekregen met water en azijn en zuiveringszout en keukenrol om dat er weer uit te krijgen. Maar dat tast waarschijnlijk leer aan, dus daar moet je voorzichtig mee zijn.
    Mogelijk een lap die je met water en azijn vochtig maakt en in je schoen propt en hem er een dag in laten zitten en als het nodig is nog een keer. Of probeer het met deodorant er in te spuiten.

    22 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten