Skip to content
19 reacties
4891 weergaves

Zwemmen met school

Binnenkort gaan we voor gym op school een paar keer zwemmen. Omdat ik eigenlijk alleen maar op vakantie zwem heb ik alleen maar zo'n strakke zwemboxer. Dat moet daar in frankrijk. Mijn ouders vinden het onzin dat ik een andere ga kopen. Denken jullie dat het stom is om met zo'n strakke te gaan zwemmen? Ik weet niet wat de andere jongens in mijn klas dragen. Ik wil niet voor lul lopen. Op zich ben ik wel gewend aan die strakke. Wat zouden jullie doen?

15 jaar
2 jaren geleden

19 Reacties

  • Wij gingen ook een keer zwemmen met de klas.
    En dat werd weer eens veel te laat aangekondigd dus ik had alleen maar een bikini die al veel te krap was.
    Dat ding was ook al aardig versleten dus de stof was heel dun.
    Het was net nadat alle corona maatregelen waren afgeschaft dus die bikini was nog van toen ik 13 jaar was en toen we gingen zwemmen was ik 15.
    De jongens uit mijn klas werden helemaal gek toen ik in die bikini rond liep.
    Mijn tieten vielen er bijna uit en ik had een enorme cameltoe.
    De stof scheen ook onwijs door toen ik uit het water kwam.
    Ik schaamde me rot in het begin maar toen ik merkte dat de jongens uit mijn klas er wild van werden, had ik zoiets van laat ze maar kijken.
    Ze hebben het er nu nog steeds over.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Gewoon aandoen en niets speciaal erover zeggen. Ik heb heel mijn leven gezwommen in een strakke zwemslip. Nu op latere leeftijd draag ik het nog steeds om te gaan zwemmen en zelfs op strand. Nooit echt commentaar op gekregen. Ik sport wel veel dus misschien heeft dat ermee te maken, maar dragen wat je fijn vind. Ik geniet zoveel meer in een zwemslip dan een short

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • zwem zelf ook met speedo. Heb wel eens een jongen met boxer van de toren zien duiken en toen ie weer boven kwam had hij zijn boxer verloren. Dat is pas lullig. Je douched toch ook met zijn allen naakt nadien? Ik zie het probleem niet. Wel is het lastig als je een stijve krijgt in een speedo. Dat zie je wel heel erg

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • In Vlaanderen zijn losse lompen in het zwembad verboden wegens zeer onhygienisch. Het moeten strakke zwemslips zijn, of bikini's of badpakken voor meisjes. Sommigen zouden zo'n losse lompen misschien "shorts" noemen, maar ze zijn meestal tamelijk lang en dus geen short, want dat wil zeggen "kort". You see? Als sommige figuren die mentaal nog in de Victoriaanse 18e eeuw leven daar niet mee om kunnen, dan is dat hun probleem en moeten ze maar niet gaan zwemmen.

    Vroeger waren Nederlanders naar het schijnt het meest vrije en open volk, volgens mijn ouders. Dus ik snap niet goed dat ze nu zo bekrompen en preuts geworden zijn? Wat is daar bij jullie aan de hand? Of is dat maar een kleine minderheid, of alleen in sommige regio's?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Zo'n strakke is toch veel beter en sportiever. Zou er niet moeilijk over doen. Ik heb van de zomer met heel wat jongens hier (nogal waterrijk gebied) "wild" gezwommen en je ziet van alles door elkaar. Niemand doet ergens moeilijk over, alleen als je niet kunt zwemmen :)

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben de TS. Ik heb nu 2 keer gezwommen met de klas. De eerste keer heb ik die strakke zwemboxer aangedaan. Ik was de enige in de klas. De rest droeg allemaal zo'n short. De tweede keer waren er nog 2 jongens die een strakke droegen. De ene een zwemboxer en de andere een strakke die tot zn knieen komt. Ik blijf dus lekker die strakke dragen.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • J16, dat is zeker goed, want dan heeft iedereen gewoon hetzelfde aan en wordt niemand gepest

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Op mijn school is het goed opgelost. Ik zit in de sportklas. Elke twee weken gaan we zwemmen. Voor de sportklas dragen we verplicht dezelfde kleding, ook dezelfde zwemboxer. Probleem opgelost. Scheelt in de prijs en geeft een teamgevoel. Ook over bloot douchen doet niemand moeilijk.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Je moet doen waar je je goed bij voelt. Wat kan jou het schelen wat de rest doet!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Wij gaan ook gaan zwemmen met school en ik draag gewoon een zwemslip de meeste jongens hebben wel een zwemboxerschort aan en niemand doet daar moeilijk over wie wat draagd ad

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, Weet je wat stom is? Iets doen omdat anderen dat ook doen. En weet je wat mietjes zijn? Jongens die iets niet durven omdat ze bang zijn voor wat anderen daar van vinden.
    Mensen met zelfbewustzijn komen verder in het leven. Zij zijn leiders, geen volgers. Trek gewoon die zwembroek aan en maak je niet druk om wat anderen er van vinden. Zoals sommige anderen hier al zeggen, zwemmen met een dweil om je benen is helemaal niet leuk.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Nu ja andere j17, je leert over het algemeen zwemmen als kleuter en dan maak je je nog niet druk om het soort zwembroek. De meeste puberjongens dragen inderdaad boardshorts, heel vaak zelfs met hun boxer er nog onder. Hygienisch? Nee, maar het is wat de rest ook doet en we gaan natuurlijk niet af lopen wijken van de mainstream. Zo zijn het volgens mij ook altijd alleen maar de Nederlandse toeristen die in het buitenland lopen te mekkeren over de vaak verplichte zwemslips. Dat je in zo'n tent niet fatsoenlijk kunt zwemmen interesseert ze niet, want het gaat toch alleen maar om het doen van bommetjes om de meisjes te imponeren...

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik woon in België en bij ons op school is het bij de zwemlessen verplicht om een strakke zwembroek te dragen. Hoeft geen slip te zijn of zo (heb ik ook nog nooit iemand zien dragen), maar wel iets aansluitend. Ik zie ook niet waarom je met zo'n losse flubberbroek zou willen leren zwemmen. Dat zorgt alleen maar voor weerstand. Is het in Nederland dan zo normaal om in zwembaden alleen shorts te dragen of zo? Want dat lijkt mij best onwaarschijnlijk.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Wij zijn gisteren tijdens de introdag met school wezen suppen. Net als de hele zomer had ik gewoon mijn zwemstring aan. De leerkrachten en leerlingen die mij niet zo goed kennen keken wel wat raar, maar niemand deed echt negatief. Een gewone strakke zwembroek/boxer lijkt me dan ook niet zo'n probleem. Ik heb er gisteren ook wel een paar gezien hier.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon eens aan de jongens uit jouw klas vragen wat die dragen.
    Ik persoonlijk vind een strakke zwembroek wel mooi, mits de jongen/man er wel het figuur voor heeft.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon de strakke.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zou aan je vrienden vragen wat zij aan gaan doen, even ervan uitgaan dat je vrienden jongens zijn.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • vraag aan je vrienden wat hun aan doen en leg dit voor bij hun

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Bij mij in de klas is een jongen die op wedstrijd zwemmen zit en hij doet een speedo aan de paar keer dat we met de klas zijn wezen zwemmen. Niemand die daar wat over zei. Weet niet hoe dat bij jou is, misschien kan je eens wat vrienden vragen wat zij denken? Een strakke zwemboxer ziet er hetzelfde uit als een boxershort dus denk dat het niet zo'n probleem is.

    14 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten