Skip to content
7 reacties
717 weergaves

Pak naar school

Laatst heb ik een mooi donkerblauw pak gekocht, met wit overhemd en stropdas. Nu vind ik het zo mooi dat ik het graag ook naar school aan ga doen, niet een keer, maar regelmatig. Zou ook wel meer pakken willen. Maar ben bang dat ik gepest wordt als ik een pak aan doe naar school.

Is dit gek? Wat is jullie mening hierover?

16 jaar
2 jaren geleden

7 Reacties

  • Ik zou het niet dragen naar school, toch niet in het middelbaar, en al zeker niet in een "concentratieschool". Daar is het algemeen niveau te laag en zitten teveel onnozelaars die iedereen proberen afkraken die er positief bovenuit steekt. Niet alleen loop je kans op pesten, maar ook kans op schade aan je pak, en dat zou echt zonde zijn.

    Bij ons op de universiteit kan het wel, zeker bij examens, lezingen, congressen, en zo. Niet bij labo-werk. Een pak is geen verplichting, maar je ziet het hier wel regelmatig. Dus wacht nog een jaartje tot je op de univ zit. De sfeer aan een hogeschool of univ is ook veel beter dan die in het middelbaar onderwijs, omdat je sowieso al met intelligentere en hoogbewustere mensen te doen hebt. Dat wil niet zeggen dat er hier geen onnozelaars zijn, maar wel veel minder, en er zijn ook minder meelopers.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Eens met J17, een pak naar school is overdressed.
    Iemand die zich goed kleedt, kiest ook de juiste kleding bij de juiste gelegenheid. Ik ga niet werken in me cocktailjurkje, ik ga niet hardlopen in me bikini (you wish :P) en ik ga niet naar de winkel in een skipak.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik snap dat je trots bent op je pak, maar dit is vragen om gezeik. Door dit te doen onderscheid je jezelf van je leeftijdsgenoten op een manier die ruimte maakt voor pesten.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ja, ge gaat gepest worden.
    Dat spreekt bijna vanzelf.

    Hebben die pesters gelijk?
    Neen, natuurlijk niet!
    Iedereen zou moeten kunnen dragen wat hij wilt. Maar pesters hebben maar de minste excuus nodig om te kunnen pesten, en gij presenteert ze met een wel heel overweldigend excuus dan ...

    Wie heeft er op school een pak aan? De leerkrachten. Kunt ge u al voorstellen waar ze u mee gaan pesten?
    Of ge moet heel erg sterk in uw schoenen staan en de pesters van tegenwind kunnen voorzien.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Kijk, je moet natuurlijk zelf weten welke kleding je draagt maar als je in pak naar school gaat kun je er wel van uit gaan dat je nogal op gaat vallen. Commentaar ga je 100% krijgen en de kans bestaat inderdaad dat sommigen je gaan pesten. Zelf houd ik ook wel van pakken maar voor school vind ik het eigenlijk best wel overdressed. Als je je toch wat netter wilt kleden zou je alleen een overhemd en een nette broek kunnen dragen. Het volledige pak kun je dan dragen op iets als een kerstgala of zo.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Een pak kan mooi zijn maar dient vooral voor speciale gelegenheden. Dit naar school dragen kan inderdaad wel raar overkomen. Een hemd dragen is niet zo vreemd, maar een volledig pak lijkt mij niet zo handig, noch zo comfortabel om op school te dragen. Bovendien worden zo'n ding niet gemakkelijk gewassen en behalve als je het zelf gaat doen gaat jouw moeder (of wie ook bij jou thuis de was doet) dat niet zo leuk vinden. Ik denk dus dat je het best voor feestjes en zo houdt. Je zou trouwens ook niet willen dat het stuk gaat of beschadigd wordt, wat op school nog best wel mogelijk lijkt.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ja dat valt onder niet normaal, je zal er zeker op aangesproken worden en opmerkingen over krijgen

    Pak is ook iets speciaals toch niet voor lesje natuurkunde dat is geen bijzondere leeftijd

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten