Skip to content
8 reacties
1106 weergaves

Soort van plasangst

Hoi jongens. Ik heb een soort van probleempje. Ik heb namelijk plasangst. Vroeger kon ik niet plassen als ik niet kon zitten plassen. En dan moest het in een volledig dicht hokje. Dus ook niet van die zwembadachtige hokjes met grote kieren boven en onder. Dus vaak kon ik alleen maar thuis. Daarom ben ik gaan oefenen met staand plassen, dat lukt nu. Ook in wat opener hokjes. Maar bij zo'n pisbak lukt het me niet altijd. Als er nog niemand staat als ik begin komt het vaak wel, maar als andere mannen er al staan lukt het niet. En zo'n pisgoot die je bijvoorbeeld op festivals hebt lukt het al helemaaal niet. In het bos tegen een boom terwijl een vriend ofzo een boom verderop staat te pissen lukt weer wel. Iemand tips om die laatste stappen wel te leren plassen?

17 jaar
1 jaar geleden

8 Reacties

  • @j22 niet kunnen plassen in het bijzijn van anderen is een natuurlijke reactie, je lichaam sluit zich automatisch af, en heeft eigenlijk iedereen, alleen de ene heeft er meer last van dan de andere,

    eigenlijk wel gek want ik hang daar met mijn piemel uit de broek en er komt niets, dus het duurt veel langer om daar gewoon zo te staan dan dat ik zou kunnen plassen, maar het is je lichaam die dat doet als afschermmiddel, ik ben gay dus mij maakt dat niet uit dat iemand mijn lul ziet, ook al heb ik geen grote dat maakt mij totaal niet uit iedereen mag dat zien, maar gewoon de aanwezigheid van anderen, ook al wil je het, de klep blijft dicht en dat is je lichaam die dat doet en blokkeert zonder je het zelf wil, hier soms tot buikpijn toe, eens de laatste weg zijn lukt het wel, als dan iemand binnenkomt geen probleem meer dan blijft het stromen, alleen het begin is moeilijk, soms als het te lang duurt dat er anderen aanwezig zijn moet ik zelfs stoppen anders wordt het genant dat ik er te lang sta oh meiden hebben het gemakkelijker die gaan in een hokje en klaar

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Heb ik precies hetzelfde. Tegenwoordig gelukkig wel minder, maar staand was echt een ding vroeger op school. Heb daar wel goed door leren ophouden.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik reageerde al eerder dat ik hier geen last van heb maar nu ik er over nadenk : ja ik heb dit ook bij die grijze urinoirblokken die je op festivals vindt. Je weet wel : 3 of 4 aan de ene kant en 3 of 4 aan de overkant en zonder noemenswaardig tussenschot. Daar hou ik niet van. Die ondingen kunnen beter afgeschaft worden. Op drukke momenten sta je daar met zes of acht jongens met je leuter in de hand en waar je ook kijkt zie je piemels. En strak voor je kijken is ook geen optie want dan kijk je recht in de ogen van je overburen en dan blokkeer ik dus ook. Of ik moet op zijn minst een paar keer 'herstarten'. Die dingen zijn ongetwijfeld ontworpen door een computer die uiteraard niet weet wat plascomfort en privacy betekenen voor een man. Ja idd, jullie hebben gelijk. Het kan gebeuren.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Heel herkenbaar. Ik kan het ook niet met andere om me heen, daarom ga ik altijd in een hokje. Staand is geen probleem, maar tussen andere mensen werkt het gewoon niet. Buiten kan ik ook prima in de bosjes, maar dan moet ik zeker weten dat niemand me kan zien. Dat is wel lastiger, maar meestal lukt het dan wel. Als ik alleen ben bij een urinoir vind ik het ook lastig, want er kan altijd iemand binnenkomen.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik herken mij helemaal in de situatie van jongen 23. Ik denk dat het helemaal niet zo gek is.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben niet gay en vind het ook niet erg als iemand me zou zien plassen. Maar toch blokkeerd het als er andere mensen bij zijn. Geen idee hoe dat kan

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Raar vind ik dit. Wat is er dan zo erg aan als een andere jongen/man jullie ziet plassen? Begrijp het niet goed. Gewoon aan het urinoir gaan staan en de sluis open zetten, toch?

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • herkenbaar voor velen denk ik, is een soort van automatich systeem dat in werking treed om je af te schermen

    zelf heb ik dat ook, in een zeer erge vorm... ik ben zelf gay dus piemels opzich vind ik geen probleem, ook met mijn piemel te showen geen probleem, als ik moet plassen, zelf heel dringens tot buikpijn toe, lukt het mij ook niet om te plassen tussen anderen, dan treed het automatich afschermsysteem in werking en komt er niets uit terwijl ik hoogdringend moet, vaak moet ik mijn ogen sluiten en denken dat er niemand is, dan lukt het wel, alhoewel er niemand tegen mij mag praten of het lukt dan ook nog altijd niet

    23 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten