Skip to content
77 reacties
6008 weergaves

Groeispurt

Ik ben altijd al lang geweest voor mijn leeftijd maar ben sinds vorig jaar wel 16 cm gegroeid en ben nu 2.08 en groei nog steeds. Ik vind het wel leuk om overal waar ik kom de langste te zijn alleen is het niet makkelijk om passende kleding en schoenen te vinden. Ook stoot ik regelmatig mijn hoofd en heb ik te weinig beenruimte wanneer ik met de auto of de trein ga. Zijn er meer jongens die deze problemen hebben?

15 jaar
1 jaar geleden

77 Reacties

  • @jongen 14: haha je groeit echt bij je klasgenoten weg, zijn ze jaloers op je? Mijn broer zegt er niet zoveel over, maar hij vond het niet zo leuk toen ik hem voorbijging. Inmiddels weet hij niet beter maar ik groei ook steeds verder boven hem uit. Hij heeft wel nog een iets grotere piemel. En hoe zit dat met jouw broer?

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 15: inderdaad nog even en ik ben 2 meter. Mijn klasgenoten worden steeds kleiner naast mij :) Nog even en jij bent ook 2 meter. Ik denk inderdaad dat je gelijkt hebt en dat ik beter een grotere maat boxershorts kan nemen. Ik ben ook benieuwd hoe groot mijn piemel gaat worden. Denk ook dat we allebei wel 20cm gaan halen. Mijn schaamhaar is ook donkerder. Mijn hoofdhaar is bruin en mijn schaamhaar is donkerbruin.
    Wat vind jouw oudere broer ervan dat jij zoveel groter bent dan hem?

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 14: nog even en je bent 2 meter! Ik denk dat je inderdaad beter ruimer ondergoed kunt nemen als je zo groot bent. En je groeit sowieso nog. Ik heb bijna altijd wel ondergoed aan maar wil commando wel proberen. Bij hardlopen heb ik soms geen ondergoed aan onder mn hardlooptight maar die zit ook wel strak.

    Ik ben ook wel benieuwd hoe groot mn pik uiteindelijk wordt, 20 cm ga ik wel halen als het zo doorgaat en jij denk ik ook wel, je bent pas 14 en nu al zo groot.
    Is jouw schaamhaar ook donkerder?

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 15: wat vervelend dat het bij jou ook zo krap zit en dat het steeds erger wordt doordat je piemel zo hard groeit. Mijn piemel is ook een beetje krom. Soms denk wordt hij nou krom doordat hij altijd gebogen zit in mijn onderbroek. Ik draag ondergoed in maat S omdat ik vrij smal en dun ben. Ik ga kijken of ik maat M een keer kan proberen. Hopelijk zakt deze niet van mijn kont af. Ik hoop dat ik snel wat breder wordt. Mijn vrienden zeggen dat ik een keer commando moet gaan maar dat vind ik geen fijn idee.
    Mijn piemel is de afgelopen tijd ook hard gegroeid alleen lijkt het nu als of hij wat minder hard groeit. Ik groei nu voornamelijk in de lengte :)
    Ben blij te weten dat bij jouw je beharing ook donkerder is dan je hoofdhaar.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 14: ja n beetje wel, mijne is vrij krom en n beetje naar voren dus op zich kan het wel, maar het is wel heel krap, en omdat hij zo snel groeit wordt het steeds erger. Ik draag meestal maatje M voor ondergoed. Mn korte hardlooptights zijn ook M en daarin zie je het ook erg goed nu, veel meer dan vorig jaar. Groeit de jouwe ook zo hard of is die wat minder nu?

    Je had ook nog over mn beharing gevraagd zie ik, die is vrij donker. Ik ben zelf donkerblond maar mn lichaamshaar lijkt nog donkerder.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 15: ja misschien ben ik al langer dan jij :) Jouw piemel groeit echt hard voordat het weet is hij 20cm. Fijn te weten dat jij ook behoorlijk grote ballen hebt. Ik merk ook dat het krap is in m’n ondergoed. Ik ben best wel dun dus ik heb een kleine onderbroek maat. Daarin zit niet genoeg ruimte aan de voorkant voor een grote piemel
    en grote ballen. Als ik een stijve krijg en hij ligt naar beneden dan probeert hij door de stof heen te prikken en dat doet pijn. Heb jij dat ook?

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 14, dan ben je misschien al langer dan mij ;)
    Mijn piemel is inderdaad gegroeid sinds de vorige keer, gaat best hard! Ik heb ook behoorlijk grote ballen en veel zaad, dat wordt steeds meer. Ik merk dat het best krap word in mn ondergoed en hardlooptight. Merk jij dat ook?

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 15: heb net even gemeten en ben bijna 199 :) dus wie weet haal ik die 213 wel. Met kleding is het nu al lastig dus dat maakt niet meer uit.
    Jouw piemel is ook groot hij verschilt maar 5mm met die van mij. Is deze gegroeid trouwens eerst was hij toch 17cm? Wat leuk dat jij al veel schaamhaar hebt zelf tot op je buik. Waarschijnlijk moet het bij mij nog komen. Is het haar bij jou donker of blond?
    Heb jij ook grote ballen? Ik heb best grote ballen en spuit behoorlijk veel.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 14: je bent nog maar 14 dus je groeit echt nog wel heel veel denk ik, misschien haal je die 213 zelfs wel! Wel lastig met kleding maar dat komt wel goed.
    Mijn piemel is 17.5 cm nu, dus jouwe is al groter dan de mijne. Schaamhaar heb ik behoorlijk veel, zelfs al haar bij mn navel en iets daarboven.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 15: ik zou wel 213 willen halen, dan ben je officieel een 7 footer zoals ze dat in Amerika in de NBA noemen. Ik denk dat jij de 205 wel gaat halen. Ik weet alleen niet of ik 213 ga halen. Ik denk dat TS dat wel gaat halen. Ik zal binnenkort eens meten wie weet ben ik ondertussen al 199. Ja mijn piemel is stijf 18cm. Dat is inderdaad groot ik heb de grootste van mijn klas alleen heb ik nog niet veel schaamhaar.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 14: ik zou wel 205 willen halen, en jij? Ben je al 199? :D Jij had ook al een piemel van 18 cm toch? Dat is ook wel heel erg groot voor een jongen van jouw leeftijd.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 15: inderdaad ik groei nog steeds hard. Ben benieuwd hoe lang ik kan/ga worden.
    Zou jij nog langer willen worden of vind je het prima zo? Ben benieuwd wanneer je de 2 meter aan tikt.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 14: jij groeit ook superhard toch? Maar ging inderdaad heel snel bij mij, gaat nu allemaal wat langzamer, dus ik denk niet dat ik nog doorgroei tot mn 21e. Maar 2 meter moet wel lukken denk ik. Ben benieuwd waar jij op gaat uitkomen!

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 15: Wow jij bent ook echt hard gegroeid op je 14. Ben benieuwd hoeveel er bij jou nog bij komt. Als je vanaf nu ieder jaar 2cm groeit ga je al richting de 210 :)

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 14: ik ben op mn 14e van rond de 182 naar ongeveer 194 gegroeid. Qua schoenen heb ik maat 48, hardloopschoenen 49.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 15: ja mijn voeten groeien ook nog. Ik heb sinds kort maat 47 moeten inruilen voor maat 48. Ik ben benieuwd wanneer ik ophoud met groeien. Ik las dat een jongen kan blijven groeien tot 21 jaar. Hoe was jij toen je 14 jaar was?

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 14: leuk! Dat van die kleren is wel lastig ja, groeien je voeten ook nog? Je gaat denk ik een heel stuk langer worden dan ik nog

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 15: Leuk dat we nu allebei 198 zijn :) Als ik zo door ga met groeien word ik inderdaad misschien wel 210 :) Het is alleen wel irritant dat mijn kleren zo snel te klein worden.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 15/TS: dan moet je zelfs die tight op de groei kopen haha! 220 is wel enorm! Ik ben nog steeds 198 dus jongen 14 heeft mij nu ingehaald, ik denk niet dat ik 210 ga halen maar hij wel.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • TS hier @jongen 15: inderdaad een lange tight zal lastig worden met mijn lange benen maar een korte tight zal geen probleem zijn. Ik laat je weten of het bevalt. Fijn dat de voorspelling van de schoolarts bij jouw aardig overeenkomt alhoewel ik wel denk dat je langer gaat worden dan 200 misschien wel 210. Als ik zo doorga met groeien wordt ik misschien wel 220 :)

    @ jongen 14: wauw jij groeit echt hard. Nog even en je begint mij te naderen :)

    15 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten