Skip to content
4 reacties
407 weergaves

Zelfbeschadiging gedachtens gaat niet uit me hoofd

Ja zo als je in de titel lees heb ik die gedachtens het maakt me niet uit of je reageert of gwn leest maar wil me verhaal even kwijt

mijn metale gezondheid is deze week echt slecht geworden ik geef overal als iemand boos word op mij dan geef ik mij de schuld
en dan komen die gedachtenis die zeggen zo van doe het je krijgt rust doe het mr ik nergeer ze maar die drang is er mr wil het niet doen want het kan verslavend zijn maar ik weet niet wat ik moet doen durf het niet tegen ne ouders te vertellen
De meesten gedaxhtens komen als ik bed ben
Me hoofd denkt te veel

Dat wou ik kwijt dankje om dit te lezen

14 jaar
1 jaar geleden

4 Reacties

  • ik voel me soms ook echt heel slecht maar heb niet dit soort gedachtes maar het is heel vervelend dat jij dit wel hebt.

    ik stel voor om te focussen op de goede dingen, als ik het niet meer zie zitten denk ik aan alle leuke en goede dingen die zijn gebeurd en dan kom je er waarschijnlijk achter dat de slechte dingen (die meestal waarschijnlijk niet jouw schuld zijn) maar een fractie zijn van de rest wat er is gebeurd wat allemaal goed is. wees vooral trots op jezelf en vooral op de kleine dingen zoals dat je dit durft te delen of een goed cijfer op school bijvoorbeeld, heb vertrouwen in jezelf en wees trots op jezelf. bij mij helpt het ook om muziek aan te zetten, ik sluit me dan helemaal af en focus me alleen op de muziek, dat kan ook goed helpen. het hangt er ook vanaf of je intro- of extravert bent. en onthoud JE MAG ER ZIJN!!!!!

    veel sterkte ermee

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Als je hulp nodig hebt, dan kan de beheerder van dit forum ons misschien koppelen?   Moderator Dat kan, als jullie beide een mail sturen naar info@kuseema.nl, dan koppel ik jullie.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • dank je wel voor het delen

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • @TS, allereerst goed dat je jouw verhaal deelt. Het moet heel heftig voor je zijn, en absoluut niet gemakkelijk. Wat er ook gebeurt, probeer dankbaar te zijn voor dingen die goed gaan, waar je om geeft, al is dat maar iets heel kleins als een vogeltje in de lucht.

    Slaap doet ook wonderen. Gezien je vertelt dat het in bed gebeurt: probeer eens met je rechterhand je linker schouder aan te tikken en andersom. Houd je armen gekruist en tel hardop mee. Je valt dan eerder in slaap en slaap doet wonderen. Je zult je er beter door voelen.

    Praat tevens met iemand die je kent over je gevoel, of juist een onbekende als je huisarts.

    22 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten