Skip to content
20 reacties
2055 weergaves

Verbazing over de vragen soms.

Wat een kinderachtige of puberale vragen soms, wat is hier het nut van.
Het gaat maar door, die vragen over de grootte van de piemel, masturberen, en of iets gay is, het dragen van slips of boxers, over zwembroeken, of hoe je slaapt al of niet met een zijden pyjama, wat heeft dit voor zin. En steeds maar weer in herhaling.
Koop een goed voorlichtingsboek, staat alles in.
Zijn dit nu dingen die jullie echt bezig houden, beetje meer serieuze onderwerpen zou toch boeiender zijn.
Dan zoveel topics, zoveel onderwerpen van jaren oud, sommige reacties zijn volgens mij van schrijvers die nu op pensioen zijn.

Zou alles opdelen in jongens en meidenvragen, en topics verwijderen die niet meer worden gelezen.

17 jaar
1 jaar geleden

20 Reacties

  • Dat heb je altijd met dit soort fora. Ik zit zelf ook op het Kindertelefoon forum en daar komen ook wel elke dag topics langs over penislengte en dat soort zaken. Dat zijn nu eenmaal dingen waar veel jongeren zich mee bezig houden.   Een zoekfunctie gaat daar niet mee helpen. Iedereen wil blijkbaar een antwoord op z'n eigen vraag en niet het antwoord op de vraag van een ander lezen. Ook al is die vraag hetzelfde.     Een zoekfunctie zou wel handig zijn idd en moet ook geen probleem zijn. Andere sites die ook het Jongin forum gebruiken hebben die wel

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • waarom kijk je hier dan niet zo zijken

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Misschien kun je beter het omgekeerde doen en accepteren dat onderwerpen terug blijven komen. Ze stoppen kost werk en leidt tot ergernis bij de TS. Stop ze alleen als een zelfde onderwerp in de top 10 staat en laat ze terugkomen. Iemand heeft ineens het probleempje en wil antwoord van een ander die dat ook heeft of moet het kwijt. Bij mijn moeder of vrienden ga ik het niet over mijn kleine piemel hebben. Ik had er ook 5 jaar niet echt last meer van maar toen kreeg ik een vriendin en voelde deze week moet mijn broek uit. Dat is een ander probleem dan toen ik 5 jaar daarvoor de kleinste na gym onder de douche had. Iedereen vindt zijn probleempje bijzonder. Zoeksystemen, indexlijstjes, vragen bundelen of weigeren het lijkt mij zonde van de tijd.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik denk dat daar een simpel antwoord voor is: Het forum mist een zoekfunctie !
    Als er een zoekfunctie zou bestaan is het veel makkelijker om oude topics terug te vinden en te lezen in plaats van steeds weer opnieuw dezelfde vraag te stellen

    Forumbeheerder ?

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Ja inderdaad wat doe je hier? dit is een jongeren forum waar jongens en meisjes zich veilig voelen en zitten met vragen of het gaat over kinderen die worden gepest hier kunnen ze anoniem hun verhaal doen. Jongeren met vragen maar ik hoor jou alleen maar klagen en dan hoor hier niet.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • TS wat doe jij hier dan? en wat zijn jouw verwachtingen?
    Juist goed dat er iets is waar wij als jongeren ervaringen uit kunnen wisselen. toch? en dat jij dan al 17 bent en ik 14, betekend dit schijnbaar dat jij alles al hebt meegemaakt en hebt gezien.
    Al stel je duizend keer een vraag, geeft toch niet?
    Je zult maar met een probleem zitten of vragen hebben omdat je ze thuis niet kun stellen.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Je werd- toeval of niet - op je wenken bediend. Op dit very moment staat het forum weer vol boeiende topics van bovengemiddeld niveau. Voor elk wat wils. Van Geloof tot gaycruising. Van onzekerheid bij dating tot onvrede over je huisgenoot. Van vragen bij de verloning van ngo-bobo's tot ach... nog zoveel meer oprechte vragen. Daarom herhaal ik wat ik hier als eerste schreef : zeur niet over het onderbroekengehalte maar kom zelf met boeiende vragen of/en ervaringen.

    Dat vatte je onterecht op als een sneer naar jou. Het enige wat ik wou zeggen is : het zijn de deelnemers die de kwaliteit van het forum bepalen :-)

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • TS hier, het was maar een opmerking. Meer niet. Maak me er niet druk over, maar mag toch wel een mening geven dat zoveel dezelfde vragen steeds weer voorbij komen. Einde discussie graag.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Tja, hier vind je de vragen die ze op school en thuis niet kunnen of mogen stellen, omdat het compleet taboe is, of te delicaat.

    Als jij in een erg bekrompen of religieus gezin zou leven, kan je thuis niet gaan vragen: "zeg eens ma, hoe moet ik mijzelf bevredigen / neuken / mijn fetish uitleven / omgaan met mijn lesbisch vriendinnetje / schaamhaar epileren / enz...?" Bij ons thuis sprak ons ma al voor veel minder een hele maand niet met ons. (Wat ook weer zijn voordeel had, dan zaagde ze ook niet, maar leuk was het toch niet.)

    Je kan aan je vriendinnen of op school ook niets zeggen over delicate onderwerpen zoals plassen, periode, of hoe je je bevredigt, zonder het risico jarenlang uitgelachen en gepest te worden.

    Bijna niemand van ons heeft voorlichting gekregen over dat soort onderwerpen, die helemaal nieuw zijn tijdens je pubertijd. Dus ofwel moet je alles zelf moeizaam uitzoeken door proberen, met het kwellende gevoel dat je abnormaal bent, "want niemand anders die je kent doet het of heeft het". Of anders moet je het hier vragen waar het anoniem kan, of op internet gaan zoeken in andere forums.

    Het zou beter zijn als de volwassenen mentaal stabiel en ruimdenkend genoeg waren, zodat je al die dingen wel kon bespreken. Maar ja, dat is niet. Meestal zijn de kinderen het meest ruimdenkend en open, en worden ze alsmaar bekrompener, kortzichtiger en hysterischer naarmate ze "volwassener" worden...

    Verder, ik vind de categorie "Alle actieve topics" in het forum niet ideaal: op de duur word je daardoor te lui en bekijk je alleen nog maar die ene categorie. Maar na een dag scrollen die berichtjes van het scherm, ondergesneeuwd onder een hele hoop nieuwe, en dus vind je ze niet meer. En dus wordt om de paar dagen hetzelfde onderwerp opnieuw gevraagd.

    Moest ik moderator of organisator zijn, dan zou ik die tak "Alle actieve topics" wegdoen. En bij teveel nieuwe identieke onderwerpen, zou ik die ook afblokken en verwijzen naar recente identieke topics: "Dit onderwerp is recent al besproken, zie [link]. Gelieve daar te reageren om versnippering te verminderen. Waarvoor dank." Of zoiets.

    En als je dat stadium van pubertijd voorbij bent: je bent niet verplicht om die onderwerpen te lezen. Je kan ook een andere site bezoeken, of je computer uitzetten.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Wat anderen al zeggen. Dat zijn dingen waar jongeren zich nou eenmaal mee bezig houden. Ik snap niet waar jij je druk om maakt.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben het eens met @J19

    Iemand van 12 stelt natuurlijk hele andere vragen dan iemand van 18.
    En ja velen vragen zijn beetje apart of nutteloos in mijn mening. Maar goed, iedereen heeft zijn zorgen/interesses etc.

    Een andere optie is voor je om een andere forum te bezoeken of gewoon die vragen te negeren. Waar maak je je eigenlijk druk om? Hahah
    Tis maar een forum

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Waar maak jij je in godsnaam druk over?

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • M20, schaamhaar krijgen, lengte van de piemel, aftrekken, vingeren zijn juist de dingen die beginnende pubers bezighouden. Bij de oudere pubers zul je meer vragen tegenkomen over relaties, neuken etc. Jij was 8 jaar geleden een beginnende puber, kinderen die nu 4/5 jaar zijn zullen over 8 jaar ook met dit soort vragen zitten. Dan denk jij als 28 jarige, wat kinderachtig..... Als jij 40 bent, kijk je ook heel anders tegen twintigers aan.... Ik heb dat wel met mijn ouders.... "Toen wij zo oud waren als jullie....." Dat was een andere tijd. Toen mijn grootouders 17 waren was het weer een andere tijd. Laat mensen gewoon vragen wat ze willen. De webmasters hier filteren de echt neppe of extreme vragen er wel uit. Vragen staat vrij en het is aan je zelf of je op een topic reageert. Geloof jet het niet? Best, mag je mening zijn..... Maar om alles kinderachtig te noemen.... TS had geen vragen over seks toen hij begon te puberen???

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • TS hier, iedereen mag van mij vragen wat hij wil. Maar veel vragen zijn gelijk, als het om bepaalde onderwerpen gaat. Dan denk ik hebben jullie nu niets anders.? Lees daarom alleen maar de titels en als ik denk dat weet ik nu wel sla ik het gewoon over. Maar ergens snap ik het wel dat het ook aan de leeftijd ligt.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • J19, je hebt gelijk. Iemand van 12 of 13 zit nu eenmaal in een heel andere fase dan iemand van mijn leeftijd. Dat neemt niet weg dat ts ook wel gelijk heeft. Ook ik word soms dol van het aantal onderwerpen over schaamhaar, maten van piemels, plassen enzovoort. Maar ook met mensen die te pas en te onpas melden dat ze homoseksueel of naturist zijn. Voor sommigen lijkt het heel belangrijk om zichzelf te lezen terwijl anderen vooral bevestiging zoeken dat ze normaal zijn en erbij horen. Gelukkig hoef je niet alles te lezen of overal op te reageren. Ik sla dan ook het meeste over.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Deze site bestaat omdat er vragen komen, en ja, ook ik vind er vaak kinderachtige vragen tussen zitten. Maar met een doelgroep van ca. 11 tot 23 is dit onvermijdelijk.

    Als je de vragen goed bekijkt en de daarbij behorende leeftijd dan kun je zien dat bepaalde leeftijden bepaalde vragen opleveren, uitzonderingen nagelaten.

    Volgens mij moet je uitgaan van het positieve en een ieder die een vraag stelt doet dit vanuit eigen behoefte naar antwoorden. Hoe vaak de vraag ook gesteld is, men wil antwoord op zijn/haar eigen vraag.

    Dus als iemand wil weten hoe groot andermans piemel of schaamlip is, hoe vaak ze rukken of vingeren, wat ieders guilty plessure, etc., respecteer dat. Je hoeft niet alle vragen te lezen, je hoeft zelfs niet op dit forum rond te kijken al het jou ergert, maar als je een vraag hebt, ik reageer er graag op als ik iets zinnigs te zeggen heb, sterkte!

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • J22 en en J20, wie zegt mij dat jullie niet nep zijn? Dit forum is bedoeld voor vragen van en voor JONGEREN! Als je niets te vragen hebt of alles al weet, wat doe je hier dan?

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • De meeste vragen zijn dan ook nep. Gewoon gesteld door ondergoed-, pis-, -schaamhaar en hangzak-fetishisten.
    Iedereen hier doet het met iedereen, en allemaal zeiken ze in hun broek omdat het gewoon is. Tuurlijk!
    Jammer dat dit soort figuren de boel verpesten.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Je *hoeft* deze pagina's niet te bezoeken hoor. Je kunt ook gewoon wegblijven. Kun je een "voorlichtingsboek" lezen met "serieuze onderwerpen".
    Je klinkt als me opa.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Kom dan zelf met betere en serieuzere vragen.

    22 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten