Skip to content
20 reacties
1288 weergaves

Vader (39) moet om medische redenen besneden worden. En hij wil het ook gelijk bij mij laten doen.

Hallo mijn pa van 39 moet om medische redenen besneden worden. En hij wil mij ook gelijk laten besnijden. Ik sta er niet zo om te springen. Want ik heb geen problemen met mijn voorhuid. Maar mijn vader wil dit bij mij preventief laten doen. Om ongemakken te voorkomen. En ook voor de hygiëne te vergemakkelijken. En ook om de reden zo vader zo zoon. Ik speel graag met mijn voorhuidje. Kan ik achteraf dan nog wel met m'n piemel spelen? Mijn pa en ik gaan vaak naar de sauna. Ga ik daar dan geen rare opmerkingen krijgen? En ook niet van mijn vrienden op school na gymles en na de voetbaltraining en het voetbal zelf?

12 jaar
1 jaar geleden

20 Reacties

  • Fijn dat je pa er open over is. Maar als jij geen last hebt van je voorhuid dan moet je het je niet laten doen. Blijkt je voorhuid later toch te krap dan ga je er zelf mee naar je huisarts. Nu weigeren is lastig, zeker, maar, wel nodig.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Neem contact op met je huisarts. Die kan je alles in vertrouwen vertellen en kan ook ingrijpen.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Wat voor vader heb jij? Groei je wel op in een veilige omgeving? Jouw vader gaat hier absoluut een grens over. Onacceptabel en heel verwerpelijk iemand op zo'n manier lichamelijk en geestelijk te mishandelen.
    Vraag me trouwens af of een arts een gezonde (minderjarige) jongen wel zal/mag besnijden, als daar geen medische noodzaak of religieuze reden voor is. Volgens mij is die arts in dat geval ook strafbaar. Ook zal de zorgverzekering deze onnodige en onzinnige ingreep niet vergoeden, dus zal je vader daar zelf voor moeten dokken.
    Mijn advies is hetzelfde als van de meesten hier: niet laten doen en je niet laten chanteren door die tiran. Ik zou nieteens meegaan naar die arts. Zoek desnoods hulp bij iemand die je wel kan vertrouwen (bijvoorbeeld een leraar?)

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Als je het niet wil, licht dan iemand in die je kan vertrouwen. Bijvoorbeeld een leraar op school. Iemand moet actie nemen want het is absoluut ontoelaatbaar dat jij tegen je zin besneden wordt. Bovendien mag een arts bij iemand van 12 of ouder geen medische ingrepen doen zonder toestemming van de betreffende persoon. Als jij tegen de arts zegt dat jij het niet wil en hij doet het wel, dan is hij strafbaar.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Je vader kan wel een afspraak hebben gemaakt en het mag dan geregeld zijn, wat ik zelf achterbaks vind. Nogmaals niet doen, als je het zelf niet wilt. En een afspraak kan afgezegd worden of gewoon niet op komen dagen. Zou me niet laten dwingen, je kan ook een brief schrijven naar het ziekenhuis naar de betreffende arts dat je niet komt omdat je het zelf net wilt. Jij bent de baas over je lichaam en niet iemand anders zelf niet een vader.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben altijd zeer goed geweest in Nederlands. Dat is mijn beste vak op school. En m'n pa heeft alles al lang geregeld met de arts. En hij heeft het me pas enkele dagen geleden verteld.

    12 jaar
    1 jaar geleden
  • Besnijdenis tegen je wil, is lichamelijke en geslachtelijke verminking, een soort kleine amputatie. Dat is niet goed te praten.

    Ik heb al gelezen dat bij sommige jongens hun huid scheurt als ze nadien een stijve krijgen, omdat ze niet lang genoeg meer is. Die opgevouwen voorhuid dient immers om genoeg rek te hebben, zodat je penis er nog in past als hij helemaal stijf staat.

    Dus niet laten besnijden als je geen medische problemen hebt.

    Het feit dat iemand anders zijn voeten moet laten amputeren door bijvoorbeeld diabetes en afsterven, wil nog niet zeggen dat jij dan maar preventief ook je voeten moet laten amputeren, terwijl je geen diabetes hebt en je voeten niet aan het afsterven zijn. Hetzelfde geldt voor je voorhuid en alle andere lichaamsdelen. Als je ma borstkanker heeft, ga je dan ook preventief je tepels eruit laten snijden? Nee toch.

    Trouwens, als zalfjes niet werken, dan zijn het niet de juiste zalfjes. Bijvoorbeeld een zalfje tegen een bacterie zal niet werken tegen een schimmel. Maar om dan maar ineens stukken te gaan amputeren? Dan zou je pa misschien beter eens naar een andere dokter gaan?

    Besnijdenis bij moslims is volgens mij ook niet verplicht, ik heb nog nooit gehoord dat dat in de koran staat? Net zoals het verbod op varkensvlees. Besnijden deden ze vroeger omdat er in de woestijn dikwijls zand onder hun voorhuid kroop en dat ging ontsteken, dus pijnlijk. En varkensvlees was "onrein" omdat het bij warm weer veel slechter bewaart dan rundsvlees, en omdat varkens gelijkaardig bloed en spijsvertering hebben als mensen, waardoor er veel meer wormen en parasieten van varkens op mensen kunnen overgaan, dan van runderen op mensen als het vlees niet goed gebakken of gedroogd en gezouten werd. Maar wij leven hier niet in de woestijn, dus dat soort oude woestijn-gebruiken hebben hier geen zin.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Beetje vreemd verhaal. Mijn vriend is ook besneden maar niet omdat zijn vader dat wilde. Bij hem waren er ondanks goede hygiene en veel zalfjes vaak ontstekingen

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Als er geen medische reden is en jij het zelf niet wil, dan is het gewoon verminking. Geef bij de arts aan dat jij het niet wil. Jouw vader is heel verkeerd bezig door jou te willen dwingen om je te laten besnijden.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Dit verhaal is ongeloofwaardig. Iemand van 12 die zo netjes schrijft dat vind ik al opvallend. Ten tweede, effe binnen 2 weken besneden worden is ook onwaarschijnlijk. Je hebt een verwijzing nodig, dan eerst een afspraak maken, dan naar het ziekenhuis en kijken wat ze kunnen doen en dan pas eventueel naar het ziekenhuis. Dan ben je meer tijd kwijt dan 2 weken.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben ook besneden toen ik 15 was. Ik ben er superblij mee. Alles werkt prima en ik vind het mooier, schoner en lekkerder dan met voorhuid. Succes!

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Hallo even een update. Ik heb het reeds met mijn pa besproken. En hij blijft er bij. Over 2 weken word mijn voorhuid er volledig afgehaald.

    12 jaar
    1 jaar geleden
  • Ben ook verlicht besneden.
    Moest van mijn stiefpa, mocht ,ee op vakantie naar Marokko en daar is het gebeurt.
    Wist van niets, was kwaad op hem.
    Nu ben ik er blij mee, schoner en mooier en hij lijkt groter.
    Heb nog wel huid om te bewegen. Jongens en meiden zijn er dol op.
    Je moet het zelf weten

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Ben je bedonderd, geen medische reden, niets doen.

    Hiernaast heb ik ook altijd aversie tegen de opgevoerde reden dat het hygiënischer is, bullshit, als jij je goed verzorgd is er niets aan de hand, leve de voorhuid!!!

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Hee Ts, als jij helemaal geen problemen hebt met je voorhuid dan is er totaal geen aanleiding voor een besnijdenis. Dus overtuig je vader daar gewoon van, dat hij er wel problemen mee heeft is vervelend maar voor jou geen reden om met hem 'mee' te doen.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Als je het niet wil en ook geen problemen hebt met je voorhuid gewoon tegen je vader zeggen dat je het niet wil. Je bent BAAS over je eigen lichaam

    12 jaar
    1 jaar geleden
  • Niet doen, als je het zelf niet wilt en totaal er geen last van hebt.
    Onzin om te zeggen om ongemakken te voorkomen.
    De meeste mannen hebben hun hele leven een voorhuis zonder er problemen mee te hebben en ook met een voorhuid kun jij het goed schoon houden. Dan reden zo vader zo zoon vind ik ook geen reden, jij bent jij en hij is hij. Gewoon weigeren en praat er over desnoods met je huisarts dat je het niet wilt, en bang bent dat je er spijt van krijgt. Dan je denkt dat je rare opmerkingen van vrienden zal krijgen, dus die zijn ook niet besneden waarom moet jij je dan laten besnijden, niet doen.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Een arts moet ook vragen hoe jij erover denkt en behandeling weigeren als jij geen besnijdenis wil. Laat je tijdens het gesprek met de arts niet intimideren door je vader! Het beste zou natuurlijk zijn als de art jouw vader even de gang opstuurt, zodat jij vrijuit met hem kan praten.
    Poot stijf houden en niet iets laten doen wat je niet wil en/of waar je later spijt van hebt. Zou een goede vader ook niet van zijn zoon mogen eisen. Succes!

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoi ts,
    Natuurlijk kan je nog met je pik spelen(oftewel mastrueren/aftrekken)
    Je moet alleen wennen om dat het anders is.
    Het ligt ook eraan of je gedeeltelijk of een hele besnijdenis krijgt, trouwens je vader kan dat best willen maar als de uroloog het hoor dat je er eigenlijk geen last van heb zou hij waarschuwde beslissen dat ze geen besnijdenis bij jou willen uitvoeren.
    Ga gewoon met je vader in gesprek en eventueel op de dag dat je vader besneden word.
    Gewoon ervoor een gesprek voeren met je vader en uroloog en dan je mening geven en de uroloog zeg vanzelf dan wel wat hij ervan vind.

    Hoop dat het helpt,
    Laat je het nog even weten hoe en wat?
    Benieuwd namelijk!
    Gr

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Bespottelijk om zonder medische noodzaak een jongetje van jouw leeftijd te laten besnijden. Het is in dat geval een verminking. Als je later zelf je piemel wilt laten veranderen, ga dan gerust je gang, maar volgens mij moet het jouw beslissing zijn. Je vader mag jouw lichamelijke integriteit niet zonder jouw uitdrukkelijke toestemming aantasten. Dit kun je gerust tegen de dokter zeggen. Als je voorhuid gewoon terug gestroopt kan worden, is het onnodig om besneden te worden. Die voorhuid is er niet voor niets, die beschermt je eikel. Zo blijft die gevoelig en heb jij ook het meeste plezier van je piemel.

    23 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten