Skip to content
2 reacties
517 weergaves

Hoevaak spreken jullie af binnen de relatie?

Mijn vriendin zegt dat zij soms helemaal geen behoefte voelt om elkaar te zien en dat ze best een maand zonder zou kunnen. Ik vond dat wel een beetje veel, ik zou na 2 weken wel weer iets hebben van “ik wil je zien”. Dus ik vroeg me af: is dit gek? En hoe zit dit binnen jullie relatie?

17 jaar
1 jaar geleden

2 Reacties

  • Hoi TS, een maand vind ik wel erg lang, maar een week of twee zou de max zijn. Dit natuurlijk niet als vriend met ouders op vakantie gaat, dat kan langer zijn, maar dat weet je dan ook.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik denk dat ze van jou af wil. Heb dit zelf ook meegemaakt in een relatie 2 jaar geleden, hij werd na een paar maanden steeds ontwijkender. Waarschijnlijk is de communicatie ook slecht in jullie "relatie". Dat was bij mij ook zo, als ik constructieve kritiek probeerde te uiten dan werd dat weggehoond met "humor" met een ietwat agressieve ondertoon.

    Als er echt sprake is van liefde dan kom je minimaal één keer per week samen in mijn ogen. Eens in de twee weken vind ik al weinig, het hoeft niet iedere week een heel weekeinde te zijn, maar wel 1x per week samen zijn lijkt mij belangrijk voor een gezonde relatie. Ik heb daar destijds ook een keer een discussie over gehad met hem, toen proefde ik weinig enthousiasme toen ik aangaf dat het te weinig begon te worden. Hij ging liever zuipen met zijn "vrienden".

    Snap nog steeds niet dat ik er niet zelf punt achter gezet heb, hij heeft het uiteindelijk uitgemaakt via WhatsApp... Ergens wist ik na 2-3 maanden wel dat het niks ging worden. Nou moet ik eerlijkheidshalve wel zeggen dat ik ook niet perfect was, maar dat ging vooral om een paar uiterlijke kenmerken; zo kon er een kilo of 7-8 aan vet af. Maar ik was wel altijd goed voor hem, hielp hem met verschillende dingen, probeerde dingen te regelen, ik nam initiatief etc... Deels kwam die gewichtstoename ook door hem trouwens, de laatste paar kilo's waren het gevolg van emotie-eten. Hij is nog een keer wanhopig teruggekomen twee maanden later omdat hij wist dat ik bezig was met m'n lichaam - heb nu zelfs een blokjesbuik... Zal me niks verbazen als hij dat nog een keer doet dit of komend jaar, maar hij moet wel heel grondig veranderd zijn, wil ik hem een tweede kans geven... Maar eigenlijk is misschien zelfs dat geen goed idee.

    Volgens mij was hij ook meer opzoek naar een neukmaatje, een fuckbuddy dus, dan naar een serieuze relatie. Hij was er trots op dat hij lui was.

    Moet jij ook steeds het initiatief nemen in jullie "relatie"? Zoals zelf afspraakjes maken? Zelf gesprekken beginnen op bijv. WhatsApp?

    23 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten