Skip to content
9 reacties
1420 weergaves

“Gay-Fases” wanneer ik me onzeker voel

Hey,

Ik heb altijd gedacht dat ik gay of bi was vroeger, want was gepest geweest waarbij iedereen me gay/homo noemde, men zus zei het constant tegen me, men ouders gaven er niks om en ik was enorm onzeker. Ik heb ook dingen gedaan met mannen tussen men 17-18e waar ik wel spijt van heb.

Daarnaast voelde ik me nooit thuis in de LGBTQ community en vind ik vrouwen/‘hetero leventje’ eigenlijk leuker. Als ik op straat loop, dan kijk ik vaak wel naar vrouwen die me interesseren en amper naar mannen.

Ben bij seksuoloog geweest voor seksualiteit problemen en door veel gesprekken, kwam eigenlijk op neer dat ik waarschijnlijk hetero ben maar door alle onzekerheden/geen steun van omgeving in een soort van periode terecht kwam dat een man mij moet/mag domineren als soort van straf of het voelt alsof ik niet krachtig genoeg ben om voor een vrouw te zorgen en dat dan een krachtigere man mij als vrouwtje mag gebruiken (het is lastig uit te leggen). Wanneer ik onzeker of somber voel, dan voel ik me vaak een “bottom”/iemand die graag genomen wilt worden of ik zou graag een jongen willen doen van een jaar of 16/17/18. Het lijkt wel een soort van flashback naar men verleden, want toen ik 17/18 was, was ik een bottom en was ik toen enorm onzeker.

Nu heb ik heel soms dat ik nog denk aan seks met mannen, maar dit is vooral in korte fases en vaak op momenten dat ik onzeker/somber ben + ik vond het soms lekker als men prostaat gemasseerd werd.

Zijn dit niet gewoon gay fases? Bestaat zoiets wel denken jullie? Als ik me helemaal prima voel, dan ben ik juist alleen gefocust op vrouwen op seksueel gebied. Alleen wanneer ik onzeker/somber voel, dan denk ik vaak aan mannen. Wat zou dit kunnen zijn, ben ik misschien bi of is dit normaal? Het voelt echt alsof ik de enige ben en kan nergens informatie hierover vinden…

21 jaar
1 jaar geleden

9 Reacties

  • Hoi Ts

    Ik weet niet of het je helpt, maar ik ben gay en heb af en toe een beetje een heterofase. Vooral of het gebied van seksualiteit en niet op het gebied van romantiek. Dat gaat ook weer over. sexualiteit kan best een beetje fluïde zijn. Dat hoort er bij.

    Mijn gemoedstoestand kan ook invloed hebben op mijn seksuele uitingen. Als ik een stressperiode heb, wordt ik graag gedomineerd in bed. Dat geeft een stukje regie weg en dat kan fijn zijn.

    Tot slot: prostaatstimilatie is echt heel lekker en kan deel van je sexleven zijn in elke relatie.

    Ik hoop dat dit je wat helpt.

    23 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik dank dat een label kleven op wat je nu bent of niet helemaal bent helemaal niets gaat veranderen voor jou. Je klinkt door een mix van ervaringen en persoonlijke voorkeur als bi. Je wil duidelijk een relatie (met een vrouw zou lijkt het ) en eventueel een gezin, maar je ziet jezelf niet samen met een man leven. Seks met een man kan wel, en als ik tussen de lijnen lees, als bottom en anaal georiënteerd (prostaatstimulatie) ? Dit kan uiteraard met een vrouw en dit kan eventueel ook in die bottom rol die je beschrijft. Ik weet niet of je al een relatie meteen vrouw hebt gehad? Als ik jou was zou ik, los van geaardheid, eerst aan de slag gaan met die qoms negatieve gevoelens en wat lage eigenwaarde. Dit kan je ook los zien van een seksuele relatie. Anderzijds zijn er genoeg koppels, homo hetero en bi, die hun gezamenlijk seksleven (soms) een rollenspel is. Dit eventuele rollenspel hoeft niet (enkel /of meteen) te betekenen dat jij je door een vrouw laat nemen, er zijn mogelijkheden genoeg om samen te doen. Al was dit inderdaad wel waar ik spontaan aan dacht toen je uw voorkeur voor bottom, niet noodzakelijk samen met een man beschreef. Ik wens je alvast alles wat je wil, een leuke relatie en wat stabiliteit in uw gevoelens.

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • Zo worden homo's dus gemaakt

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • TS hier!

    Bedankt voor reacties.

    Het kan zijn dat ik het probeer te ontwijken en dat ik eventueel bi ben, maar dan wel voorkeur naar vrouwen. Ik zie mezelf totaal niet met een man trouwen of kinderen krijgen in de toekomst, dat zie ik echt wel met een vrouw.

    Tot nu toe geef ik me nog niet helemaal een label ofzo, want sta wel nog open voor van alles. Wel lastig om mensen te vinden voor experimenten maar men deur staat open haha

    En nee, ik zie mezelf niet genomen worden door een vrouw.

    Echter, het blijft wel vaak een feit dat als ik me niet helemaal blij voel, dat ik toch meer neig naar een man dan een vrouw en dat vind ik best wel apart en interessant. Misschien omdat ze makkelijker zijn en dat ik gewoon dan geliefd wil worden of omdat ik dat dan nodig heb… geen idee.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Jongen 21. Voel gewoon een grote onzekerheid bij jou. Maar denk niet dat jij de enigste bent. Jouw omgeving heeft gezorgd dat jij je onzeker voelt, en steeds laten geloven dat je gay bent. Al is hier totaal niets mis mee, iedereen mag zijn wie hij is.
    Jij hebt dingen gedaan met mannen toe je jonger was en heb je spijt van. Waarom zie het als experimenteren om te ontdekken wie je bent.
    Je hebt het over mannen , neem aan dat ze ouder waren als jij.
    Nu, heb je het over jongens van 16 tot 18. Jonger dus. Nu, jij bent 21 en ook nog jong dus kansen genoeg.
    Maar je kijkt ook naar vrouwen en die doen je meer als mannen, dus dit lijkt meer op dat je toch hetero bent.
    Al val je soms terug op mannen, kan ook komen dat je daar meer ervaring mee hebt. Maar lees nergens dat je het over verliefdheid hebt, en ergens toch meer verliefd op een meisje kan worden.
    Wees gewoon jezelf, met jou is niets mis. Stel jezelf ook niet te veel vragen, en luister ook niet naar je omgeving. Zij hoeven niet te beslissen wat je bent. Onzeker zijn is normaal, ben ik ook soms. Gay fases zeg je ? Uit onderzoek is wel eens gebleken dat niemand 100% hetero of homo is. Veel homomannen kunnen een vrouw wel heel mooi vinden of zelfs soms verliefd op worden, en zijn ze bi. Geef jezelf de tijd om te ontdekken wat je wilt. Je bent echt niet de enigste die onzeker is, en vind je echt heel normaal.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoop issues tezamen lijkt het zo voornamelijk je eigenwaarde dat sterk schommelt

    Het idee van bottomen of gedomineerd worden door een vrouw hoe voelt dat als je erover nadenkt?

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Klinkt als ontwijkend gedrag en misschien nog niet helemaal volwassen. Geloof niet dat je geaardheid afhankelijk is van je gemoedstoestand.
    Moet er nu meteen een stempel op dan?

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Mensen zijn niet 100% homo of 50/50 bi of 100% hetero. Er bestaan heel veel tussenvormen. Zelf ben ik bi met voorkeur voor vrouwen. Je kunt spijt hebben van wat je heb gedaan maar dat helpt niks. Beter accepteer je wie je ben en dat je soms behoeftes heb die niet hetero zijn.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Mij lijkt dat je toch bi bent en dat je ondanks alles perse hetero wil zijn. Je maakt het voor jezelf niet makkelijk. Wees eerlijk naar jezelf.

    19 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten