Skip to content
9 reacties
498 weergaves

Stalker van vriendin

Mijn vriendin heeft een ex die niet zo lief en meegaand voor haar is geweest. Nu stuurt hij haar continu nieuwe berichten met verschillende social media accounts, en vraagt hij om aandacht. Hij is begin 20. Ik weet niet wat ik moet doen, het maakt me zo kwaad en het doet haar mijn. Als ik hem ooit tegenkom dan is hij van mij, maar zover wil ik het niet laten komen. Ik weet gewoon niet wat ik ertegen kan doen.

19 jaar
12 maanden geleden

9 Reacties

  • Jongen16. Het advies van jou om die jongen een trap in de zak te geven, vind ik een slecht advies. Behalve dat dit niet mag, doet het die jongen heel veel pijn (hij heeft dan veel last van zere kloten) en het probleem wordt er niet mee opgelost. Of denk je van wel.

    17 jaar
    12 maanden geleden
  • Altijd aangifte doen, nooit zelf dingen gaan doen.

    20 jaar
    12 maanden geleden
  • ik zou naar het dichtbezijnste politie bereau gaan de appjes later zien en jullie verhaal vertellen (je schreef dat die ex niet zo lief voor je vriendin was geweest).
    Heeft bij mijn zus (17) ook gewerkt:)

    12 jaar
    12 maanden geleden
  • Aangifte doen bij de politie wegens stalking. En berichtjes als bewijzen bijhouden, of minstens screenshots maken. Dan zit hij alvast in hun database. Zonder aangifte en zonder bewijzen kan de politie sowieso niets doen, en kan je indien nodig ook niet bij de rechtbank terecht.

    Dikwijls is aangifte doen al genoeg om iemand tot rede te brengen. Bij een echte krankzinnige helpt dat natuurlijk niet. Maar dan moet je wel veel aangiftes hebben, om hem te kunnen laten veroordelen of interneren.

    22 jaar
    12 maanden geleden
  • Negeren. In geen geval reageren of laten merken dat je vriendin zich geïntimideerd voelt. Dit soort cyberstalking valt op de duur vanzelf stil. Anders wordt het wanneer hij haar ook fysiek gaat stalken. Dan moeten jullie naar de politie.

    22 jaar
    12 maanden geleden
  • Je kan of het lot in eigen handen nemen en al zn social media hacken als je dat kan of je kan naar de politie gaan ik raad het 2e aan want hacken is niet legaal

    13 jaar
    12 maanden geleden
  • Zulke types hebben kronkel in de kop daar komt geen verandering in als je die mept hoor

    Vriendin moet een stop gesprek aanvragen met wijkagent

    19 jaar
    12 maanden geleden
  • Schop hem in zijn kruis

    16 jaar
    12 maanden geleden
  • Het geeft geen zin agressief te worden, gewoon links laten liggen en laten zien dat met zijn gestalkt hij haar op verdere afstam vaar haar ze.

    20 jaar
    12 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten