Skip to content
25 reacties
3664 weergaves

Speedo zwemslip op vakantie

Aankomende zomer ga ik met mijn ouders mee op vakantie. Sinds 2 jaar ben ik erover uit dat ik liever een speedo zwemslip draag en mijn ouders staan hier positief tegenover. In Nederland draag ik nog altijd een short vanwege het stigma dat om een zwemslip hangt. In het buitenland heb ik vorig jaar enkel op het strand een handvol keer een zwemslip gedragen. Ik ben namelijk erg onzeker over mijzelf en zeker wanneer er Nederlandse meiden en jongens om me heen zitten op het strand krabbel ik vaak terug. Dan wil ik wel mijn short uitdoen maar durf ik het gewoonweg niet. Mijn moeder heeft me vorig jaar onverwachts een keer geholpen door tijdens het insmeren van mijn rug plots mijn short uit te trekken en deze in een strandtas te doen en heel de dag daarin gelaten. Dit was even schrikken maar stiekem was ik er erg blij mee. Nu heb ik afgelopen week een paar zwemslips besteld en deze ga ik ook meenemen op vakantie. Nu zit ik met een paar dagen.

1. Wat neem ik mee? Moet ik mijn shorts thuis laten (in Nederland) of zal ik ze meenemen voor als ik naar bijv het strand loop/als ik twijfel
2. Wat doe ik als ik bekende zie?
3. Hoe kom ik, als ik bijvoorbeeld toch een short of een andere korte broek aanheb, over de drempel heen om deze uit te doen en rond te lopen in zwemslip?
4. Hoe zie ik er zelfverzekerder uit in een zwemslip?

Sorry voor het lange verhaal. Ik zit hier echt mee en ben benieuwd wat jullie advies is.

16 jaar
12 maanden geleden

25 Reacties

  • @J14
    De mijne wordt ook soms stijf in een zwemslip. En ik kan daar niks aan doen.
    Ik vind het wel spannend als ik dit bij een andere jongen zie en ik word dan ook wel stijf als ik die jongen wat leuk vind.

    16 jaar
    10 maanden geleden
  • @J14, hoe vaker je hem aanhebt, hoe minder snel dat gebeurd. Je zou ook slips als onderbroek kunnen dragen om aan het gevoel tr wennen

    14 jaar
    10 maanden geleden
  • Je kunt ook je gewone zwembroek over je speedo doen

    12 jaar
    11 maanden geleden
  • Word nogal veel stijf in een zwemslip. Hebben jullie dat ook? Wat doen jullie om te voorkomen dat hij stijf word?

    14 jaar
    11 maanden geleden
  • @jongen19 mijn vriend draagt verschillende slips van merk tot zeeman. En met zwemmen heeft hij nu een zwemslip van Puma een rode

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • Wat grappig J20! Ik draag zelf ook slipsl onder short.

    M, welke draagt je vriend dan allemaal?

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik vind zwemslip en onderbroek als slip echt zo eel mooier staan dan boxers o shorts. Hopelijk gaan meer jongens in slips. Mijn vriend draagt ook slips en Speedo zwemslips

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • J20 hier weer. Gisteren weer wezn zwemmen. M'n vrienden vonden het toch wel spannend, maar uiteindelijk zijn ze toch gegaan. Ze vonden het allebei toch fijner zwemmen dan verwacht!

    1 van de 2 gaat nu ook een slip kopen, de ander twijfelt nog. Vrijdag gaan we weer zwemmen, ben blij dat ik dat m'n slip weer aan kan en niet m'n short. Baantjes trekken met short is geen aanrader...

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik draag zelf ook zwemslip onder m'n zwemshort. Ik heb afgelopen weekend voor het eerst zonder m'n short gezwommen. Ik ging met 3 vrienden naar een subtropisch bad en was m'n short vergeten.

    1 van m'n vrienden droeg blijkbaar ook altijd een slip eronder. Omdat ik dus in alleen een slip moest, durfde hij het nu ook. Het zwom echt fijn zonder short.

    De andere 2 vrienden waren stiekem best nieuwschierig. Vanavond gaan we weer en hebben we afgesproken dat zij in onze slips gaan en wij in short. Ben benieuwd wat ze er van vinden...

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • Goed zo, jongen van 16 TS. Gelukkig weer een jongen erbij, die een strakker zwemslipje of speedo gaat dragen. Dit staat zoveel mooier voor jongens.

    17 jaar
    11 maanden geleden
  • Het is veel leuker om te zwemmen met een zwemslip of speedo dan met zo een grote boxershort.

    16 jaar
    11 maanden geleden
  • TS: supergoed bezig. en als je bekende tegenkomt zullen die waarschijnlijk jaloers zijn dat jij dat gewoon durft
    veel plezier

    15 jaar
    11 maanden geleden
  • Goed idee ts! Dat gaat vast goed komen. Draagje naast een zwemslip ook slips als ondergoed?

    21 jaar
    11 maanden geleden
  • Ga je de speedo alleen in het buitenland dragen of ook gewoon hier in nederland nu?

    15 jaar
    11 maanden geleden
  • Ts hier. Dank voor de reacties. Een paar mensen vroegen waarom ik een zwemslip fijn vind. Ik droeg eigenlijk al jaren een zwemslip onder mijn short. Ik merkte steeds vaker dat het eeuwige gejeuk en geschuur van een zwemshort enorm irriteerde. Toen heb ik een keer in de zee mijn short volledig uitgedaan en ik was eigenlijk meteen overtuigd dat een zwemslip veel fijner is.

    Ik denk dat ik de tips ga volgen en gewoon de zwemshorts thuis laat. Ik denk dat ik gewoon een korte broek over mijn speedo doe en deze meteen uittrek als ik op het strand aankom en anders helpen mijn ouders wel een handje. Nog steeds spannend om bekende tegen te komen, maar eigenlijk maakt dit niks uit. Als ik een zwemslip draag maakt dat mij geen ander persoon

    16 jaar
    11 maanden geleden
  • Gewoon lekker dragen wat je zelf fijn vindt. En trek je vooral niks aan van wat anderen ervan vinden.

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • Toen ik vorig jaar met mn vriend op vakantie ging, heb ik zn zwemshort uit zn koffer gehaald. Hij was ook onzeker over zn Speedo zwemslip. Toen moest ie wel. Nu draagt hij altijd zn Speedo. Ik vind het mooier dan boxers shorts zwemshorts dinges. Hij heeft verschillende kleuren slips nu.

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • Gewoon dragen die zwemslip. Doe dit ook in het zwembad. En wie weet ontdek je nog de zwemstring in de toekomst. Draag dit al 5 jaar op het strand. Heerlijk die billen laten bruinen. Bij meisjes zie je dit meer en meer. Waarom mannen dan niet? De meeste jongens zie je nog rondlopen in zwemshort al dan niet met hun onderbroek eronder.

    23 jaar
    11 maanden geleden
  • Zwemslips zijn nit vreemd om te dragen, je ziet ze alleen iets minder. Maar met de trend van steeds kortere zwembroeken komen de strakke modelen vast ook weer in de mode.

    Ik zou gewoon alleen je zwemslip meenemen als je die fijner vindt. Om zelfverzekerder te worden in een zwemslip kun je ook enkele slips kopen om als ondergoed te dragen. Dan ben je meer aan het gevoel en de uitstraling ervan gewend!
    Laat ff weten wat je doet/gedaan hebt.

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • Draag je ook slips als ondergoed? Mogelijk maakt geeft dit je ook zelfvertrouwen als je het model gewend bent.

    22 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten