Skip to content
10 reacties
1568 weergaves

Vuurwapens bij vriendje van broertje

Mijn broertje van 15 heeft tegenwoordig een vriendje. Hij heeft m’n broertje vertelt dat hij en zijn vader lid zijn van een schietvereniging. Zijn vriendje heeft hem de vuurwapens laten zien. Deze lagen verborgen in de kledingkast. Zijn ouders waren niet thuis.
Mag/kan dit zo maar? Er was geen munitie en magazijnen bij vertelde m’n broertje, maar dan nog. Vuurwapens moeten toch in een kluis bewaard worden?
Moet ik dit met m’n ouders bespreken of kan ik dit beter niet doen?

17 jaar
11 maanden geleden

10 Reacties

  • Wapens en munitie moeten in een kluis. Als ze gewoon maar lid zijn van een schietclub, is het wellicht geen ramp. Maar als ze extremistische sympathieen zouden hebben, kap je er beter direct mee. Want die worden gegarandeerd gevolgd door de geheime diensten en de staatsveiligheid. Anders kom jij ook in het vizier van die diensten.

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Ze horen in een wapen kluis daar mag wettelijk iets tegen gedaan worden maar er lag niks bij dus ongevaarlijk maar moet als nog in een kluis misschien wel effe tegen je ouders zegen voor je broertje beetje te beschermen want ik ken die mensen niet maar misschien zijn het aparte type

    14 jaar
    4 maanden geleden
  • Onze buurman is lid van een schietvereniging. Zijn wapen en munitie liggen en een kluis waar alleen hij in kan en zeker niet de kinderen. Hier klopt iets niet.

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • Zoals eerder gezegd hoort zo'n ding in een kluis te liggen, evenals de munitie.
    Dat die vriend 'm laat zien in huis is nog niet zo'n ramp, maar zorg er wel voor dat hij niet met dat ding de straat op gaat om 'm aan anderen te laten zien of er "stoer" mee te doen!

    23 jaar
    11 maanden geleden
  • Dat klinkt nog niet zo erg als een ex van me. Die jongen had een pistoolmitrailleur en een ‘gewoon’ pistool die die in z’n nachtkastje bewaarde. Gewoon met volle magazijnen er in. Dat was ook bij mij een reden dat ik het heb uitgemaakt met die jongen.
    Een leeg pistool is niet gevaarlijk, maar zo mag je hem niet opbergen.

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • In NL moeten de vuurwapens in een kluis afzonderlijk vd munitie bewaard worden. De munitie moet ook in een kluis. Zoals jij beschrijft, volgen ze de regelgeving maar half. Als ze het verder alleen houden bij de schietvereniging, zou ik me verder niet zo druk maken. Peil wel hun levensstijl en maatschappelijke opvattingen. Als dat niet fris is dan kappen met die gasten.

    23 jaar
    11 maanden geleden
  • Volgens mij horen vuurwapens in huis bij leden van een schietvereniging in een afgesloten wapenkluis te zitten.

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • Oh paniek! Paniek in de tent jongens! TS heeft een stuk ijzer zonder kogels en magazijn gezien. Ff serieus, ja ze horen in de kluis maar een vuurwapen zonder kogels is niets meer dan een stuk ijzer dat een klik geluidje maakt. Maak je geen zorgen. Ik zou zeggen: die vriend vertrouwde jou dus maak er geen scene van. Dat kan je vriendschap kosten

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • Ja lastige kwestie, ik denk niet dat het jou ouders echt veel aangaat want het wapen is tenslotte van zijn vader die daar gewoon een vergunning voor heeft denk ik, ik zou niet weten wat jou ouders hier verder mee kunnen doen. Zeg tegen je broertje dat ze op moeten passen en laat het daarbij is mijn advies.

    21 jaar
    11 maanden geleden
  • Spreek erover met je ouders.

    16 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten