Skip to content
11 reacties
1444 weergaves

Besneden

Mijn ouders hebben mij als kind laten besnijden zoals in Amerika omdat het hygiënisch is en gezonder. Ik vind het wel chill om besneden te zijn. De meeste besneden jongens die ik ken zijn besneden omdat ze problemen hadden met hun voorhuid. Zijn er hier nog jongens die zijn besneden omdat het hygiënischer is?

15 jaar
10 maanden geleden

11 Reacties

  • J18 helemaal eens. Er wordt veel ophef gemaakt over meisjesbesnijdenis en terecht. Maar onvrijwillig besnijden van jongens is net zo erg. Ook als het om religieuze redenen is. Stel je voor dat er een religie is of nog komt waarvoor je een oor moet afsnijden. Zou dat ook zo makkelijk geaccepteerd worden? Denk van niet.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • J18 dat klopt maar dat zeg ik ook niet ik zei dat als je je gaat douchen dat je dat ook je eikel en achter je eikel schoon maakt. Ik denk toch ook dat de meeste zich elke douchen of niet!

    12 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik vind het toch een rare gedachte, je voorhuid eraf halen omdat het hygienischer zou zijn. Je kunt ook makkelijker in je neus pulken als je je neusvleugels eraf haalt. Of wat dacht je van je oren? Ook makkelijker schoon te houden als je dat bultje aan de voorkant er even afhaalt. Dat het ook een functie heeft, is blijkbaar niet meer relevant? Dat het er idioot uit ziet ook niet? Dat je er rare littekens en misvormingen van krijgt, doet er niet toe? Besnijdenissen zijn barbaars. Bij kinderen is het mishandeling. Ik vind dat het alleen bij volledige instemming van de eigenaar van de penis mag gebeuren en alleen bij 18+.

    18 jaar
    7 maanden geleden
  • Op mijn 16e ben ik besneden omdat ik vaak ontstekingen had. Besneden worden is geen pretje! De hechtingen prikten 14 dagen in mijn eikel. Daarna werd het beter en nu heb ik nergens meer last van. Het is idd hygiënischer omdat er geen rotzooi onder je voorhuid kan komen. Ik ben vrij los besneden omdat mijn eikel soms nog een beetje bedekt is. Bij mij op de voetbal was ik de enige die besneden was. Dat vond ik met douchen wel vervelend. Heb er veel vragen over gehad maar geen stomme reacties. Sommige jongens wilden ook besneden worden omdat ze het mooier vinden.

    19 jaar
    8 maanden geleden
  • Ik ben niet per se om hygiënische redenen besneden maar het speelde wel mee toen ik met voorhuidproblemen bij de dokter kwam. Ik was toen 6 jaar. M'n ouders hebben het een tijdje aan gekeken maar uiteindelijk toch gekozen voor besnijdenis (op mn 8ste). Dat voorkwam dat infecties steeds terugkwamen (ondanks voorzichtig terugtrekken en wassen) en ze weer met me naar de dokter moesten. Ben er reuze blij mee en later heb ik van meer jongens gehoord dat ze problemen met hun voorhuid hadden. Net niet erg genoeg om meteen besneden te moeten worden, maar wel veel gedoe met pijn, niet kunnen terugtrekken, geurtjes, scheurtjes enz. Bij mij en bij jou dus ook in één keer opgelost :p

    17 jaar
    10 maanden geleden
  • Toen ik 20 was heb ik mij laten besneden. Omdat ik het mooier vind, maar ook omdat ik altijd na het douchen, ookal had ik het goed schoon gemaakt, direct ging ruiken. De enige spijt die ik heb is dat ik het niet eerder heb laten doen! Ik had geen problemen met mijn voorhuid verder.

    23 jaar
    10 maanden geleden
  • @J12 Ok, maar je kan niet de hele dag en nacht douchen, toch?

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik ben gelukkig niet besneden en heb zelfs nog een lange voorhuid ik vind het onzin dat het hygiënischer en beter is kwestie van elke keer als je gaat douchen schoonmaken

    12 jaar
    10 maanden geleden
  • @j16 Het klopt inderdaad dat je een onbesneden penis goed kan wassen door de voorhuid helemaal naar achter te stropen (als dat kan). Maar je kan dat niet 24/7 doen. Dus halverwege de dag is het alweer niet meer hygiënisch...

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • Wat is er gezonder aan besneden zijn dan niet besneden zijn? En hygiëne heeft toch gewoon te maken met dat je je voorhuid naar achteren doet en goed wast. In Amerika werd er altijd zoveel besneden om te voorkomen dat je jezelf aftrekt.
    Vreemd om een onnodige ingreep te laten doen bij je kind. Kan ie later zelf beter over beslissen. Als je volwassen bent mag je zelf beslissen.

    16 jaar
    10 maanden geleden
  • Typisch Amerikaanse gedachten, ik heb mooi mijn voorhuis nog en die is zeker zo hygiënisch als een besneden penis! Maar wie gelooft in fabeltjes, vooral blijven doen!

    20 jaar
    10 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten