Skip to content
3 reacties
903 weergaves

Verband verwisselen na besnijden/ gevoeligheid

Mensen ik heb een vraag hoop dat 1 van jullie antwoord heeft. Ik ben afgelopen vrijdag besneden vanwege een te strakke voorhuid. Ik heb hier best last van gehad maar goed uiteindelijk heb ik vanuit het ziekenhuis geen verband of iets meegekregen. Maar ik kan mijn eikel niet zonder verband in mijn onderbroek doen dat is nog veels te gevoelig en beetje pijnlijk. Is dit normaal?? Ook gebeld met urologie afdeling en dan moet je jezelf gaan verbinden volgens hun maar dat kan echt niet vindt ik.

Verder weet iemand of heeft iemand ervaring met hoelang het duurt voordat de gevoeligheid begint af te nemen. Mag van mij morgen al haha.

27 jaar
9 maanden geleden

3 Reacties

  • Hoi, ik ben ook besneden toen ik 11 was, door een te strakke voorhuid. Dat het pijn doet met verband wisselen is best normaal.

    12 jaar
    7 maanden geleden
  • Hoi, ik ben op mijn 20e besneden voor eigen keuze. Ik had hier eigenlijk geen last van en viel het verband ook al toen ik thuis kwam er af. Sinds dat moment ook geen verband meer gebruikt. Normaal doe je hem 2 of 3 dagen in het verband houden, en daarna week je het los onder de douche en hoef je het niet meer in verband te houden. Als gevoeligheid echt een ding is dan kan je vaseline op je eikel doen en dan een strakke onderbroek aan. De gevoeligheid neemt uiteindelijk wel af, en het is beter als je er van af komt zonder hulpmiddeltjes. Veel succes!

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Als je pas besneden bent, is de eerste gevoeligheid bij de hechtingen (of waar die gezeten hebben). Het beste vouw je een gaasje dat lang genoeg is rond de plek waar die hechtingen gezeten hebben. Vooral je piemel eerst goed invetten met vaseline om vastplakken te voorkomen. Dat gaasje doe je daarna er niet al te strak om heen en zet dat vast met van dat zachtklevende verbanddtape (goede drogist kan je daarbij adviseren, zowel voor de gaasjes, de tape als de vaseline). Als je zaakje weer verbonden is, voorzichtig in je strakke! boxer leggen. Die gevoeligheid duurt echt wel een paar weken. De (over)gevoeligheid van je eikel zelf ongeveer een half jaar. Kijk maar of je hier wat aan hebt, anders leg ik het nog wel een keer anders uit.

    17 jaar
    9 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten