Skip to content
3 reacties
1078 weergaves

gaat wat rond over mij op school.

hallo ik ben een jongen en er gaat een filmpje van mij rond over iets. en ik voel dat ik een soort van woede aanval krijg en dat ik niet echt een depressie heb maar ik vrees als dit langer door gaat dan wel.

15 jaar
8 maanden geleden

3 Reacties

  • Beste TS, Je bent een jongen maar je noemt je hier X. Dan denk ik dat jij niet zo fanatiek jongen bent en dat zal het probleem zijn. Bij sommigen wekt dat een bepaalde agressie op. Vaak jongens die zelf twijfelen aan hun mannelijkheid. Om zichzelf en anderen te overtuigen dat zij "niet zo" zijn gaan ze dan dat soort dingen doen. Soms ook denken jongens van jouw leeftijd niet na over wat ze anderen aandoen.

    Waar het bij jou precies om gaat zeg je niet, een filmpje, "over iets". Daar kan ik mij van alles bij voorstellen.
    Een aantal jaren geleden was hier een jongen, niet zo erg mannelijk, die op school vreselijk gepest werd. Zodanig dat hij niet eens naar de diploma uitreiking durfde. Het was ook een hele lieve jongen en dat was het probleem. Het zijn die zachte lieve jongens die het meest gepest worden en die dat het minst verdienen. Ik hoopte dat hij een lieve vriend zou vinden, maar helaas is het volgens mij niet zo gegaan. Ik denk nog vaak aan hem.

    Dat filmpje heeft iedereen op een gegeven moment wel gezien en dan verdwijnt het vanzelf wel uit de actualiteit. De vraag is wel wat er van dat filmpje blijft hangen en van invloed gaat zijn op hoe de anderen naar jou kijken.
    Heb jij op school vrienden die jou nemen zoals jij bent en waar jij steun aan hebt? Niet iedereen is zo vervelend. Vaak gaat het om een kerngroepje en een aantal meelopers. Dan zijn er altijd lafaards en hersenlozen die misschien niet helemaal achter het gedoe staan maar hun mond niet open durven doen.

    Als je de kracht hebt kan je het negeren, maar als je weinig of geen steun hebt is dat moeilijk vol te houden. Je kan zoals gezegd naar een mentor gaan op je school en misschien kan die eens een gesprek hebben met de belangrijkste aanstichters. Soms helpt het als er wat begrip komt voor wat het met jou doet, maar sommigen hebben zulke botte koppen, daar dringt weinig in door.
    Durf jij wel naar je mentor te gaan of schaam jij je misschien voor dat filmpje? Niet doen! Hier er over praten helpt je misschien het te verwerken, maar op school kunnen ze je beter helpen.

    Belangrijk is dat jij sterk bent en anderen durft aan te spreken op hun gedrag. Daar heb je die vrienden voor nodig en misschien anderen die hetzelfde hebben ervaren die jou steun en zelfvertrouwen kunnen geven.
    Blijf geloven dat jij er mag zijn zoals je bent en dat jij iemand bent waar je van kan houden en die iemand heel gelukkig kan maken als jij je leven met hem/haar wilt delen. Dat is gewoon zo en daar hoef jij niet aan te twijfelen. Je bent er en je mag er zijn, zoals jij bent. Zonder mensen zoals jij is de wereld niet compleet!

    Ik wens je het allerbeste en ik hoop dat je een oplossing vindt en het toch nog een beetje leuk gaat zijn op je school. X

    23 jaar
    8 maanden geleden
  • Als het op school betreft, ga naar je mentor en bespreek het met haar/hem.

    20 jaar
    8 maanden geleden
  • Vliegt wel weer over, kinderen junnen gemeen zijn helaas

    19 jaar
    8 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten