Skip to content
10 reacties
1029 weergaves

Okselhaar en snor

Hoi ik ben 13 jaar en ik heb als enige van de jongens in mijn klas okselhaar, en nog best veel ook. Als ik deo doe in de kleedkamer, houd ik mijn arm omlaag omdat ik niet wil dat anderen het zien, omdat ze dan misschien gaan lachen ofzo. Maar moet ik dat blijven doen of gewoon lekker mijn arm omhoog? Moet ik het scheren of niet? Ikzelf vind het niet nodig, maar als ze mij gaan uitlachen doe ik het wel denk ik. Ik weet niet wat ze ervan zullen vinden.

Ik heb al best wat haren op mijn bovenlip, je kan het goed zien. Ik heb er al opmerkingen over gehad, de één zei dat ik het moest scheren, en de ander zij gewoon van hé jij hebt een snor. Er is een jongen op school die als hij mij ziet de hele tijd over zijn kin wrijft en zegt dat ik een baard heb terwijl ik dat geneens zie in de spiegel. Dus die lult maar wat maar ik weet niet wat ik moet doen. Moet ik het scheren, moet ik me er niks van aantrekken of wat? Mijn vader vindt het stoer dat ik een 'snor' heb.

13 jaar
7 maanden geleden

10 Reacties

  • 2e reactie hier,
    Ik scheer met een mesje met meerdere bladen, ik vind het te veel moeite om ze op een stok/hendel te doen, maar ik raad t wel aan (zorgt voor een betere controle). Verder is scheerschuim wel fijn, maar doe niet een te dikke laag, een hele dunne laag vind ik een stuk fijner en zorgt ook voor betere resultaten vind ik. Ik heb mezelf nog nooit gesneden (alleen me vinger maar dat was heel dom) maar als het gebeurd is dat helemaal niet erg. Verder zou ik wel aanraden na gebruik het mesje een beetje schoon te maken, een beetje in wat water zwabberen is genoeg.
    Oja, je hoeft echt niet nieuwe dingen te kopen, als je dat wil mag het natuurlijk, maar wees niet bang om die van bijvoorbeeld van je vader of broer te gebruiken, zij zullen er zeker niet boos om worden.

    Hoop dat je een goed resultaat krijgt!


    Succes

    15 jaar
    7 maanden geleden
  • Jongen van 13. Allereerst zou ik tegen jou willen zeggen dat er niks mis is aan jou. Dat jij okselhaar en een snor hebt, dat is voor een jongen normaal. Misschien ben jij hier wat eerder mee dan de meeste andere jongens van jouw leeftijd, maar uiteindelijk krijgen die andere jongens dat straks ook. Ik vind het als meisje van 14 wel mooi en cool staan als een jongen zoals jij een snor heeft. Echt stoer en mannelijk. Mijn vriendje is ook 13 jaar en heeft ook een snorretje, net zoals jij. Ik weet zeker dat er heel veel meer meiden zijn, die jou leuk vinden. Wat ik vooral ook geweldig vind bij jongens met een snor is dat het voor mij heerlijk voelt bij het zoenen. Jongen van 13, jij hebt heel veel pluspunten en ik hoop dat ik jou met mijn bijdrage heb geholpen om dat in te zien.

    14 jaar
    7 maanden geleden
  • @TS: je oksels scheren met een scheermesje, vind ik persoonlijk ontzettend veel gedoe. Verder heb je dan best wel kans op snijwondjes.

    Ik scheer daarom mijn oksels met een elektrisch scheerapparaat dat onder de douche kan. Sowieso raad ik aan om alles altijd onder de douche te scheren (dus ook je snor en later je baard en evt. schaamhaar).

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Dankjewel!
    Ga ff kijken hoe scheer jij het dan?
    Moet ik een heel apparaat kopen of mesjes gebruiken?

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • Hoi, ik had ook best vroeg een goed zichtbare snor en heb ook okselhaar ookal hebben vrienden van mij dat niet. (Op een manier hebben mijn blonde vrienden het niet, of ze scheren het) maar toen in 13 was zeiden veel vrienden van mij al dat ik t moest scheren. Ik heb me toch bij team snor gehouden tot de kerst toen ik 14 was en overstapte naar team scheren. Ik Scheerder daarvoor totaal niet want t leek me ongemakkelijk, ineens zou iedereen t in mijn familie het opmerken en mijn vrienden enzo, maar iedereen vond me er een stuk beter uitzien. Dus ik zou scheren aanraden. En het hoeft ook niet elke dag, ik doe het 1 keer in de week. Ook is het grappig om wel eens in de vakantie bijvoorbeeld het weer te laten staan, krijg je een heel ander gezicht van.

    Voor het okselhaar heb ik het laten staan, echter vond ik dat ik de laatste tijd een stuk meer zweette en dat rook je ook dus ik heb gekozen om het een beetje te trimmen, zorgen dat het grootste onnodige deel weg is en het een beetje verzorgd uitziet. Ook zie je met okselhaar er wel iets mannelijker uit vindt ik, maar dus door niet alles te laten staan is het wel verzorgd en zweet/stink je niet te veel.

    Hoop dat je er wat aan hebt!

    15 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik begon op mijn 12 ook al een klein beetje te puber.
    Terwijl mijn klasgenoten nog lekker kind waren.ik had daar ook soms wat moeilijk mee vooral toen we moesten douchen.
    Het was vooral rond mijn piemel dat er haartjes kwamen en ben dan ook maar meteen beginnen scheren. Onder mijn oksels en benen staat er nog altijd niets maar ik ben ook blond

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • Dankjewel!
    Gaan ze je dan niet uitlachen als je een snor hebt?

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • Er is geen goed of fout. Je moet doen wat je zelf fijn vind.
    Een reden waarom ik me okselhaar scheer is omdat je dan ook minder snel naar zweet ruikt (hygiënisch). Zeker in de puberteit is dat wel aan de orde. Ik scheer het niet kaal maar trim het kort. Dan heb je geen snijwonden en doet het geen pijn als je deo erop doet.

    Een snor zou ik persoonlijk lekker laten staan. Wel af en toe wat bijwerken met een trimmer in lengte en contouren. Maar daar kan je pa of kapper best bij helpen

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Oké dankjewel!!

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • Er zijn twee opties. De beste optie is accepteren dat je iets sneller in de puberteit zit dan je klasgenoten. Dit betekent vol zelfvertrouwen je arm omhoog durven doen. Laat ze maar lachen om je okselhaar. Jij bent er trots op, het is onderdeel van jou en dus sta jij boven dat soort dommige reacties van hen. Vol zelfvertrouwen sta jij voor je keuze dat je laat zien hoe jouw lichaam zich ontwikkelt!

    De andere optie is om het te scheren en je zo aan te passen aan de norm van de groep. Als het je te onzeker maakt, is camoufleren een prima manier om schaamte en negatieve aandacht te vermijden.

    Allebei de opties zijn goed. Al is meer zelfvertrouwen kweken (de eerste optie), wel de beste. Ga iig geen deo opdoen met je arm naar beneden. Dit ziet er heel sneu uit en kan je juist negatieve reacties geven.

    Dus, ofwel laat je vol zelfvertrouwen je okselhaar zien en doe je dus je arm omhoog, ofwel je scheert het en camoufleert het zo goed. Maar dus niet ‘half-camoufleren’ door je arm omlaag te houden. Hierdoor vertoon je afwijkend gedrag, waardoor je juist negatieve opmerkingen kan verwachten.

    22 jaar
    7 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten