Skip to content
27 reacties
1485 weergaves

Kloten of ballen?

Jongens, wat zeggen jullie meestal als het over jullie mannelijkheid gaat, kloten of ballen? Ik kom op dit forum beide benamingen wel tegen, maar ik ben benieuwd hoe jongens dit meestal noemen.

17 jaar
7 maanden geleden

27 Reacties

  • @M18, Het is niet helemaal on topic, maar je vraagt er naar, dus wil ik wel antwoorden.

    In Suriname noemen ze het vrouwelijk geslachtsdeel (ik hou het netjes) een poentje of poenie. Dat klinkt al veel aardiger nietwaar? Hindoestanen hebben daar het woord 'boer' voor. Vandaar dat Hindoestaanse landbouwers geen boer genoemd willen worden. Misschien dat je nu ook wel weet wat 'Mai ke boer"betekent.

    In Suriname had je vroeger ook Sinterklaas. Nu is het kinderdag geworden. Dat liedje: Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje is dan een heel eigenaardig liedje. Ka staat voor kak, of poep, dus ja, kinderen die ka poentje zingen, heel raar.
    Het aardige is dat dat liedje ook een seksuele betekenis heeft. Dat schoentje staat voor de baarmoeder. Sinterklaas wordt dus verzocht de zanger te bezwangeren.

    Voor het mannelijk geslachtsdeel wordt het woord tollie gebruikt. Klinkt ook sympathieker dan lul of pik.

    Wat ze voor ballen gebruiken weet ik niet, vraag dat maar aan een Surinamer. (Ben ik niet).

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • Iemand leuke woorden voor een kut? Kut vind ik nogal vies. Vagijn of flamoes vind ik wel leuk.

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik hoorde ook eens een jongen iets zeggen over zijn klootballen. Maar is dat niet een beetje dubbel op? Het is toch kloten of ballen? Bij ballen denk ik vaak aan iets wat helemaal rond is, vandaar dat ik zelf altijd het woord kloten gebruik. J18 zegt kloten of zak, maar de zak is toch meer waar de kloten in zitten?!

    17 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik zeg altijd mijn kloten of mijn zak.

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • Wetenschappelijk is het testiekels

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik zeg altijd mijn ballen

    17 jaar
    6 maanden geleden
  • M'n ballen. Ook mijn vrienden hebben het over hun ballen of hun zak.

    20 jaar
    6 maanden geleden
  • Zaadballen vind ik ook een leuke. Doet iets dierlijks aan zoals dat men zaad aftapt bij runderen en zo...

    18 jaar
    7 maanden geleden
  • Ballen (bij mezelf) maar eigenlijk moet ik balletjes zeggen wat ze zijn nog klein en strak

    12 jaar
    7 maanden geleden
  • Jongen 22. Ja, de uitdrukking "op je kloten krijgen" ken ik. Ik zeg ook meestal kloten, vaker dan ballen. Wat "De Notenkraker", die die meid uit jullie vriendengroep, betreft, ik vind het werkelijk schandalig wat zij bij jullie als jongens doet en er bestaan inderdaad geen gepaste momenten om een jongen een trap in de zak te geven. Ik vind dat je dat nooit mag doen bij een jongen. Weet je wat ik veel liever zou doen met de kloten van een jongen? Lekker zachtjes strelen, kusjes op geven, heel voorzichtig aan voelen en zachtjes aan likken. Ik zou een jongen heerlijk laten genieten en lekker verwennen. Hebben jullie als jongens dat niet veel liever?

    17 jaar
    7 maanden geleden
  • Ballen of nootjes.

    Er is ook een uitdrukking "op je kloten krijgen". Dat betekent dat je een pak slaag gaat krijgen.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • @M17, we besloten om een andere Groep-Chat aan te maken en zonder haar af te spreken. Vandaar dat ik "vroeger" schreef. We komen deze persoon niet zo vaak meer tegen (gelukkig!), maar als we het over haar hebben in onze vriendengroep zouden we haar sneller "De Notenkraker" noemen haar naam

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Jongen22. Die meid uit jullie vriendengroep, die jullie als jongens af en toe een trap in de zak gaf, gedraagt zich naar jullie als jongens toch niet zoals het hoort? Hebben jullie als jongens nooit een keer het idee gehad om samen te spannen en met een aantal jongens deze meid eens aan te pakken een lesje te leren, zodat zij jullie in het vervolg niet zomaar meer een trap in de zak zou geven. Dat lijkt mij voor jullie als jongens niet echt fijn.

    17 jaar
    7 maanden geleden
  • Vergeet die "gepaste momenten" uit mijn vorige reactie. Ik wou het uitleggen aan de hand van de zegswijze "op gepaste en ongepaste momenten" , maar nu ik het zo lees merk ik dat mijn woordkeuze niet zo goed was. Er zijn natuurlijk nooit gepaste momenten om in je noten getrapt te worden

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik gebruik meestal "noten". Ooit was er een meid in onze vriendengroep die het leuk vond om ons in onze noten te trappen op gepaste en ongepaste momenten. Daardoor kreeg zij de nickname "De Notenkraker". Tot op vandaag noemen we die persoon nog zo

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Wat gebruik jij eigenlijk het meeste, TS?

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik noem het altijd mijn ballen.

    23 jaar
    7 maanden geleden
  • mc nuggies

    11 jaar
    7 maanden geleden
  • mc nuggies

    11 jaar
    7 maanden geleden
  • Kloten vind ik stoerder klinken voor jongens.

    16 jaar
    7 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten