Skip to content
10 reacties
1158 weergaves

Gevoelige plekken

Hoi, is er iemand die weleens in zijn piemel/ballen is geraakt? Ik zelf wel eens maar niet heel hard. Ik ben best benieuwd of het echt zoveel pijn doen of dat dat een soort “mythe” is. Ik geloof echt wel dat het pijn zal doen, maar kan me het niet echt goed voorstellen ofz.

14 jaar
5 maanden geleden

10 Reacties

  • J15. Dank je wel voor de tip van jou om als jongens een tok te dragen tijdens het sporten. Hier hebben alle jongens wat aan, want met een tok krijg je nooit meer een stoot in je ballen, wat inderdaad heel pijnlijk is. Ik denk dat (bijna) iedere jongen daarover wel mee kan praten. Met een tok is de zak van elke jongen goed beschermd en behoren pijnlijke kloten, zoals J15 dat noemt, tot het verleden. Ook wel zo handig als je het als jongen na het sporten een beetje leuk wilt hebben met je vriendin. Zij heeft dan meer aan haar jongen dan dat hij door een stoot in de zak uitgeschakeld is.

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • Andere jongen van 15. Weet jij ook of je een tok in verschillende maten hebt? Zeg maar een soort cupmaat. Ik heb namelijk een behoorlijk grote zak met dito kloten. Hoewel ik daar als boy zeer tevreden mee ben, is het nadeel daarvan dat je als jongen ook meer kans hebt om in je zak geraakt te worden, wat ongelooflijk veel pijn doet. Ik denk erover om dan tok tijdens het sporten te dragen. Ik heb al meerdere malen meegemaakt dat ik in mijn zak geraakt ben, wat niet bepaald prettig is. Andere jongen van 15, jij bent nu waarschijnlijk de grootste held voor veel jongens, omdat jij met deze tip vanaf nu de zak van elke jongen beschermt.

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • Ooit enkele ballen bij voetbal tegen mijn balzak gehad en een kniestoot per ongeval ook tijdens een voetbalmatch.
    En bij het fietsen toen ik rechtstond op de trappers om sneller te kunnen gaan is ooit een voet van een trapper gegleden en viel ik pardoes op de horizontale buis van mijn fiets. Heel hevige pijn en ik moest bijna overgeven.

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • Ja jongen14TS. Een stoot in je zak tegen je kloten aan doet echt hartstikke veel pijn. Iedere jongen, die dat wel eens heeft meegemaakt, weet dat. Als jij dat nog nooit hebt gehad, probeer dat dan vooral ook zo te houden. Wat ik ook tegen jongen12, jongen19, jongen22 en andere jongens wil zeggen is dat als je aan hockey doet of aan een andere voor jongens gevaarlijke sport, doe dan een tok om. Een tok beschermt jouw zak en jouw kloten, zodat je bij een eventuele stoot in die richting geen pijn hebt en gewoon door kan gaan met waar je mee bezig was. Met een tok om heb je als jongen nooit meer zere kloten.

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • Het zijn feitelijk je bijbaalen die zo gevoelig zijn. Je bijvallen liggen als het ware 'achterom je ballen' en daardoor normaal best redelijk beschermd. Alleen, krijg je een bal ofzo in je kruis, dan worden je bij allen zeg maar geplet tegen je schaambot, en dat doet heeeel erg veel pijn. Je ballen zelf kunnen wel wat hebben, en je pik nog meer. Maar oh, je bijballen. Ga ze maar eens opzoeken, voorzichtig, en je snapt het.

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • Is wel vaker gebeurd, maar 1x was echt heel erg. Was met gym een klasgenoot sloeg een hockeystick vol in mijn ballen. Snap nog steeds niet hoe ze dat deed, maar ja het gebeurde en dat was echt extreem pijnlijk en werd zelfs even zwart voor mijn ogen. Ben toen gelijk gestopt met gym en ben gewoon naar huis gegaan. Heb nog dagen een vervelend gevoel in mijn ballen gehad. Dus ja een harde kets in je zaakje kan echt heel pijnlijk zijn en dat is geen mythe.

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • Hi, TS hier bedankt voor jullie snelle reacties. Ik zal nu zeker oppassen met wat er allemaal gebeurt. Nou voetbal/hockey ik niet en ook bij de gym nauwelijks.

    14 jaar
    5 maanden geleden
  • Ja doet echt heel veel pijn. Ik zit op veldhockey en heb wel eens de bal tegen me gehad. Ik heb m’n piemel altijd over m’n ballen liggen naar beneden dus als ik daar geraakt wordt is het altijd m’n piemel EN m’n ballen. Een keer is daardoor ook 1 van m’n teelballen naar boven geschoten m’n vader heeft het toen in de kleedkamer weer goed gedaan toen ging de pijn ook redelijk snel weer weg

    12 jaar
    5 maanden geleden
  • Zo vaak,
    Veel met voetbal, op de bso. Heb wel eens een knie in mn ballen gehad. Dat deed echt pijn, zou met niet verbazen als ik op een gegeven moment zwak zaad heb…

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • Nou TS ik kan je zeggen het is behoorlijk pijnlijk ik weet het nog goed ik was 16 we moesten voedballen bij de gym waar ik al niks mee had. Kreeg ik van een jongen van de tegenpartij zo een bal in mijn ballen geschopt. Hij schoot van een afstand maar nog was het schot keihard. Ik viel neer op de grond en hield mijn hand voor mijn zaakje de docent kwam naar me toe en hielp me mee de kleedkamer in. waar ik naar mijn zaakje kon kijken het was goed rood en deed pijn. De rest van de dag met pijn gelopen maar dat was in de avond over gelukkig.

    22 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten