Skip to content
13 reacties
1686 weergaves

Beste vriend is gay

M’n beste vriend is gay. Hij heeft dit aan mij verteld. Mij maakt het niets uit. Hij heeft ook gevoelens voor mij. Ik vond dit echt heel vervelend voor hem maar ik ben hetero. Ik kan er gewoon de laatste dagen niet van slapen want ik wil mijn beste vriend geen pijn doen en hem niet verliezen. Ik heb het aan hem verteld dat ik niet verliefd ben op hem. Wat is nu handig om te doen?

21 jaar
5 maanden geleden

13 Reacties

  • Mijn neef is ook homo, maar is verder niet verliefd op mij. Maar wij doen wel heel veel dingen samen, slapen ook regelmatig bij elkaar (geen sex). Ook gaan wij best regelmatig naar een soort van homo-bar... gewoon omdat hij het ook fijn vind om niet alleen te gaan. Dus denk dat het best ene goed plan is voor TS om dat ook te doen. Gewoon gezellig... en komt er voor hem wat uit voort alleen maar mooi meegenomen. NB ben zelf hetero en heb vriendin.

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • J17, Ik denk dat TS met zijn vriend mee gaat omdat hij het anders niet durft en als morele steun. Het valt niet mee om opeens openlijk te zijn wat je zo lang verborgen hebt gehouden.
    Persoonlijk vraag ik mij af of een gay bar wel de juiste plaats is om een vriend te vinden, maar ik kom nooit in gay bars, dus dat weet ik niet. TS en zijn vriend ook niet natuurlijk, maar dat zien ze straks vanzelf wel.

    Naar mijn idee vindt iemand zijn vriend of vriendin vooral in de dagelijkse omgeving, werk, school, sportclub,vrienden en andere bekenden. Maar dan moeten die wel weten dat jij openstaat voor een relatie. Voordat de vriend van TS helemaal uit de kast is zal nog wel wat tijd vragen, maar ik denk dat het dan vanzelf wel een keer goed komt.

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • TS 21, je zegt ga mee naar een gay bar om een vriend voor hem te zoeken. Is dit wel verstandig, zou toch afstand houden. Je hebt duidelijk aan gegeven dat jij hetero bent. Geef hem de ruimte om zich zelf te vinden zonder jou. Ga je zelf niet opdringen omdat jij wilt dat hij een vriend krijgt. Dat zal hij toch zelf moeten doen en op zijn manier.
    Gewoon zeggen dat je er voor hem bent, dat jullie vrienden blijven, alleen dat jullie in relatiesfeer je eigen weg moeten zoeken.

    17 jaar
    5 maanden geleden
  • Je bent een gouden gozer zoals je reageert, elke uit de kast komende homo zou wensen zo’n vriend te hebben. Jij en jouw vriend een super 2024

    20 jaar
    5 maanden geleden
  • Hier TS nog even.
    Iemand vroeg of ik een vriendin heb. Ja ik heb n vriendin. Al 3 jaar. Ik heb veel gesproken met m’n vriend en hij begrijpt mijn gevoel. We hebben samen met de tranen in onze ogen gezeten. Hij slaapt ook best vaak hier als mijn vriendin er niet is. Ik woon nog bij m’n ouders. Voor de grappenmakers hier, nee we dien geen dingen in bed. Beste vrienden kunnen gewoon samen slapen. Ik heb hem gezegd dat we dat ook gewoon blijven doen. Hij komt langzaam voor iedereen uit de kast en ik steun hem erbij. We voetballen in het zelfde elftal en we zijn al jaren beste maatjes. Moet er niet aan denken dat we geen vrienden meer zijn. Ik zag een reactie dat we samen een leuke vriend voor hem moeten gaan zoeken. Vond ik een goed plan en we gaan uitvin n gay bar en ik ga mee.

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • Beste jongen, Het is heel mooi dat jij je vriend zo graag wilt houden als vriend, ondanks zijn gay zijn en zijn verlangens waar jij niet aan tegemoet kan komen. Je vraagt je af hoe jij je nu naar hem moet gedragen.

    Jouw vriend heeft vertrouwen in jou en heeft daarom de stap genomen om over zijn gevoelens te praten. Ik neem aan dat die vriend van dezelfde leeftijd is als jij bent. Blijkbaar heeft hij zijn geaardheid al die tijd voor zichzelf gehouden en er niets mee gedaan. Alleen maar verlangt naar dingen waar hij niet over durfde praten, tot nu.

    Wetenschappers denken dat ongeveer 4% van de mannen homo is en nog eens 4% geen probleem heeft met een homo avontuurtje. Daar hoor jij dus niet bij. Vrijen met een man gaat tegen je gevoel in.

    Nu is er iets wat ik mij afvraag. Jij bent 21. De meesten van die leeftijd hebben dan wel een relatie, maar jij zo te zien niet. Misschien een reden waarom je vriend de stap gewaagd heeft zijn verlangens kenbaar te maken.
    Soms is het zo dat mensen hun gevoelens niet willen accepteren en ze verdringen. Dat kan dan omslaan naar een afkeer van die gevoelens en mensen die ze hebben. Ik zeg dit niet omdat ik denk dat het met jou zo is, maar om jou eens te laten nadenken over hoe het zit met jouw gevoelens en je emoties op dat gebied.

    Vriendschap is ook een soort van liefde, maar dan zonder seks. Jouw vriend wil in iemands armen liggen en geliefkoosd worden. Jij kan dat niet doen omdat het tegen jouw gevoelens in gaat. Zou je het een keer doen om je vriend een plezier te doen dan loopt dat uit op een mislukking. Voor jou voelt het niet goed en jouw vriend voelt wel dat het niet echt is en dat geeft uiteindelijk alleen maar verwijdering.

    Wat nu? Je vriend is voor jou uit de kast gekomen. Wat hij wil kan jij niet geven dus kan hij maar een ding doen, elders naar een liefdesvriend zoeken. Zoals jij, neem ik aan, ook op zoek bent naar een liefdesrelatie. Praat daar over met je vriend. Zeg hem dat jij veel om hem geeft en zijn vriendschap niet kwijt wilt. Zeg hem gewoon dat jij accepteert dat hij op zoek zal gaan naar een relatie en dat jij dat ook doet. Zeg hem dat zijn vriend ook jouw vriend zal zijn en dat een relatie jullie vriendschap niet in de weg zal staan.

    Hoe jullie je vriendschap vorm geven weet ik niet, maar er zijn dingen die je met je vriend doet en dingen die je doet met je liefdespartner. Relaties zullen de vorm van jullie vriendschap wel veranderen, maar de vriendschap kan blijven als jullie dat willen.

    Wees eerlijk naar je vriend, en ook naar jezelf als het om je eigen gevoelens en emoties gaat. Voorwaarde voor vriendschap is eerlijkheid en openheid naar elkaar. Als dat er is blijven jullie vrienden.

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • Jouw vriend haalt 2 dingen door elkaar. Kameraadschap of vriendschap is anders dan verliefd zijn of een relatie aan gaan. Fijn dat jullie goede vrienden zijn en dit heb je ook laten blijken door aan te geven dat het jou niets uit maakt. Of hij hetero of homo is. Zou hem dit nogmaals duidelijk maken, dat hij accepteren moet dat jij hetero bent en hij homo maar je gewoon zijn vriendschap hier door niet wil verliezen. Praat je nu jou zelf geen schuldgevoel aan, nergens voor nodig. Verder hoef jij niets meer te doen, blijf vrienden en geef elkaar de ruimte om je zelf te zijn.

    17 jaar
    5 maanden geleden
  • Je hebt duidelijk gemaakt hoe jij hier in staat. Blijf een goede vriend voor hem. Dat is alles wat je nu voor hem kunt doen.

    18 jaar
    5 maanden geleden
  • Hallo jongen van 21, je lijkt me een aardige kerel. Ik heb een vergelijkbare situatie meegemaakt, maar dan vanuit een ander perspectief; ik was verliefd op mijn vriend. In tegenstelling tot jouw vriend had ik niet de moed om tegen hem te zeggen dat ik hem leuk vond. Ik was bang dat het de vriendschap zou verpesten als ik zou vertellen dat ik hem leuk vond en dat ik hem zou kwijtraken. Jouw vriend heeft waarschijnlijk ook soortgelijke gedachten gehad. Spreek naar hem uit wat je hier schreef: dat je bang bent om hem te verliezen. Ik heb geen ander advies voor jou. Ik wens je het beste!

    18 jaar
    5 maanden geleden
  • Eerlijk blijven duurt het langst en gewoon leuke dingen blijven doen en hem niet ontlopen.

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • Beste TS, wat een herkenbare situatie. Ben zelf ook gay e heb dat natuurlijk ook wel eens meegemaakt. Je hebt wat mij betreft het juiste gedaan, je kunt ook niet anders.

    Voor jouw vriend inneem zeer onzekere periode natuurlijk niet leut om te horen, maar van een hetro maak je geen homo.

    Bespreken het nog eens met hem en naar ik aanneem is jullie vriendschap sterk genoeg dat hij (jullie) dit aankan. Dit kan jullie vriendschap alleen maar versterken, immers jij accepteert hem zoals hij is.

    Blijf de dingen doen die jullie al deden, ga op stap, blijf gesprekken hebben over dit onderwerp ook al valt hij in herhaling, wees zijn vriend en jullie hebben samen een mooie toekomst als vrienden. Waarbij eenieder een andere weg der liefde zal bewandelen. Veel succes!

    20 jaar
    5 maanden geleden
  • Aam hem vragen of hij ruimte nodig heeft, hij moet er overheen komen

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • Eerlijk blijven tegen hem en blijf praten over zijn gevoelens voor jou. Ik heb helaas meerdere keren in dezelfde situatie gezeten als jouw vriend, verliefd zijn op een goede vriend en dat is ERG lastig kan ik je vertellen, zeker omdat je met elkaar om wilt blijven gaan maar hij zijn gevoelens niet kan uitschakelen!
    Voor jou geldt in ieder geval: blijf hem steunen en let niet op iedere beweging/opmerking die hij maakt waarbij jij de indruk zou kunnen krijgen dat hij iets van je wil. Blijf met hem praten, ook over zijn gevoelens en als hij het er moeilijker mee krijgt is het misschien een idee om een tijdje even geen contact te hebben. Alhoewel ik uit ervaring weet dat dit misschien zijn gevoelens even op een laag pitje zet, maar dat die net zo hard weer terug komen als jullie weer wel contact krijgen.
    Stel ook voor om (eventueel samen met hem) naar gelegenheden te gaan waar hij misschien een leuke jongen kan leren kennen. Steun hem in het vinden van een vriendje, hoe moeilijk dat ook is voor hem.

    23 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten