Skip to content
13 reacties
1441 weergaves

Neefje met anorexia

Hé boys ik heb een neefje met anorexia en hij ligt nu bijna 2 maanden in het ziekenhuis hij heeft de verjaardag van z’n zusje z’n vader kerst en nu oud en nieuw niet mee kunnen maken. Ik kan niet zomaar even naar hem toe omdat het met de auto ruim een uur rijden is, en niemand weet hoelang hij nog te leven heeft. Ik wil heel graag naar hem toe maar m’n ouders hebben een hele drukke baan en voel me gewoon machteloos. Weet iemand wat ik kan doen. Pls help me ik wil echt naar hem toe gaan

12 jaar
5 maanden geleden

13 Reacties

  • Ts hier, dank iedereen voor de lieve berichten

    12 jaar
    4 maanden geleden
  • TS, het lijkt dan toch nog heel snel gegaan. Gecondoleerd met het verlies. En veel sterkte de komende tijd.

    18 jaar
    5 maanden geleden
  • @TS:

    Gecondoleerd!

    In tijden van verdriet kunnen woorden een warme deken zijn die je omarmt, weet dat je niet alleen bent.

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • Dag TS, Je wist natuurlijk dat het ging gebeuren, maar als het dan zover is dan is het toch nog een schok. Zo jong nog al afscheid van het leven moeten nemen, dat zou niet moeten gebeuren. Het is fijn dat jij hem toch nog hebt kunnen zien, al zal het een verdrietige ervaring zijn geweest. Jij hebt gedaan wat iemand als vriend moest doen. Ik wens je veel sterkte. Misschien dat je nu ook wat anders over het leven bent gaan denken, dat het een heel kostbaar iets is en dat er zijn voor elkaar de belangrijkste opdracht is die je als mens hebt. Het beste!

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • Ts hier, ik hoorde net dat gisteravond m’n neefje is overleden. Rust zacht lieve S.     Moderator Wat naar om te horen. Veel sterkte.

    12 jaar
    5 maanden geleden
  • Dag TS, Fijn dat het geregeld is en dat je er naar toe kan gaan. Het wordt een afscheid begrijp ik en dat is heel naar. Hopelijk is je neef nog zodanig bij kennis dat hij jou herkent, maar misschien ook niet meer.
    Iemand hier schreef dat je moet genieten, maar ik denk niet dat dat er in zit. Voor jou zal het een ervaring worden waar je nog vaak aan terug denkt, niet met een blij gevoel, maar ik denk dat je achteraf wel blij zal zijn dat je gegaan bent
    Je oom en tante zullen het ook waarderen dat jij gekomen bent. Voor hen en je nichtje is het natuurlijk heel zwaar om op deze manier hun kind en broer te moeten verliezen. Ze zullen zich misschien de rest van hun leven af blijven vragen of ze het hadden kunnen voorkomen.

    Op een begrafenis van een nog jonge man waar ik eens was zei de vader dat kinderen hun ouders moeten begraven, en niet andersom. Voor ouders zijn hun kinderen het belangrijkste wat er is. Daarom zijn ze zo bezorgd om jou. Vooral nu ze zien wat er met je neef gebeurt.

    Voor jou zal het ook heel zwaar zijn om iemand waar je zulke fijne herinneringen aan hebt en waar je zo goed mee op kon schieten straks te zien en te weten dat hij er binnenkort niet meer is. Het leven kan heel fijn zijn, maar soms is het ook heel hard en wreed.
    Het leven is ontmoeten, maar ook afscheid nemen, en soms is dat afscheid moeten nemen bijna niet te dragen. Ik hoop voor jou dat jij er mee om kan gaan. Opeens ben jij straks een stukje volwassener geworden nu jij dit meemaakt.
    Het is goed dat die oudere neef ook mee gaat, dan kunnen jullie er samen over praten, dat zal wel nodig zijn.

    Ik wens je een goede reis en ik hoop dat het voor jou en ook voor jouw oom en tante iets zal zijn dat jullie allemaal een goed gevoel geeft bij alle ellende. Het is altijd fijn te weten dat anderen met jouw verdriet mee leven. Veel moed en veel sterkte gewenst, dat heb jij nodig.

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • Ts hier hallo j23 we zijn zeker goede vrienden van elkaar en delen ook veel met elkaar. Als we er straks zijn mogen we niet praten we moeten stil zijn zo erg is het al. In heb het nog een keer aan m’n ouders gevraagd maar ik mag echt niet alleen, kleinere stukken vinden ze oké maar geen langere stukken. Ik heb kunnen regelen dat een oudere neef met me mee gaat hij kan ook blijven logeren ik ga me dus klaarmaken om erheen te gaan. Nogmaals dank j23

    12 jaar
    5 maanden geleden
  • Graag gedaan jongen. Ik denk dat jij en je neef goede vrienden waren toen het nog goed met hem ging. Het is te begrijpen dat je hem nog eens wilt zien nu het er zo slecht uitziet. Ik weet niet of je nog met hem kan praten maar misschien maakt het wat uit voor hem als hij jou weer ziet en met je kan praten.
    Ik hoop dat je oom of je tante jou willen komen halen, maar het is natuurlijk wel een beetje veel van ze gevraagd. Kan jij je ouders er niet toe overhalen om jou zelfstandig daar naar toe te laten gaan? Je bent 12, dat is nog jong natuurlijk, maar echt een kind ben je niet meer. Er zijn genoeg jongens en meisjes, niet veel ouder dan jij, die elke schooldag zelfstandig naar school reizen.
    Het is te begrijpen dat jouw ouders bezorgd zijn, maar op een dag dan zullen ze je toch moeten laten gaan. Dit is toch een heel speciale gelegenheid en misschien dat ze jou het vertrouwen willen geven dat het goed gaat. Wat kan er mis gaan? Succes en sterkte voor straks.

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • Wat heftig man! Ik hoop dat het allemaal goed komt. Inderdaad met je ouders overleggen, en als je dan bij je oom een tante kan logeren, GENIETEN! Heel veel sterkte

    14 jaar
    5 maanden geleden
  • Ts hier m19 ja dat heb ik gedaan maar hebben geen tijd ze zijn nu ook aan het werk (1jan)

    12 jaar
    5 maanden geleden
  • Ts hier j23 bedankt voor je reactie ja z’n ouders wonen wel in de buurt van het ziekenhuis. Jouw tip is goud dank je, ik heb het aan mn ouders gevraagd en ik ga mn oom en tante bellen of ik bij hun mag logeren. Nu nog afwachten of ze mij willen ophalen want ik mag van mn ouders nog niet alleen met het openbaar vervoer maar heel erg bedankt voor je hulp

    12 jaar
    5 maanden geleden
  • Dag TS, Dat is een hele verdrietige zaak, zo jong nog en dan zo ver heen. Je wilt hem nog een keer zien voordat hij er niet meer is?   Zijn ouders, wonen die daar waar het ziekenhuis is? Misschien zou jij dan een paar dagen bij ze kunnen gaan logeren, dan kan je met ze mee gaan als ze je neefje gaan bezoeken. Er zal toch wel een soort van openbaar vervoer daar naar toe gaan van waar jij woont?     Anorexia kan heel ernstig zijn en inderdaad, er gaan soms mensen aan dood. Het nare is dat het meestal jonge mensen zijn en dat het eigenlijk niet nodig is. Het zit in je hoofd. Je neefje wordt kunstmatig gevoed neem ik aan, maar uiteindelijk dan is dat niet vol te houden.   Een nichtje van mij heeft het ook gehad. Haar vader verwachtte te veel van haar en die druk kon ze niet aan. Gelukkig was het niet zo erg als van je neefje en is het weer goed gekomen.     Of het voor je neefje ook weer goed kan komen weet ik niet, maar wat je schrijft klinkt wel zorgelijk. Zolang er leven is is er hoop zeggen ze dan. Misschien dat je neefje een reden kan vinden om te willen blijven leven. Zo jong sterven, dat hoort niet. Veel sterkte en het beste.

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • Heb je erover gehad met je ouders dat je graag langs zou gaan?

    19 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten