Skip to content
66 reacties
11209 weergaves

besnijdenis

ik word binnekort misschien besneden omdat mijn voorhuid best straks zit en omdat het pijn doet bij bepaalde dingen en daardoor geen zin meer daarin heb ik heb wel informatie van site's maar eigenlijk vind ik het heel erg eng als ik het echt zou doen. daarom heb ik een paar vraagjes voor iemand die ook op mijn leeftijd ongeveer is besneden.(mensen van 14 tot 18 ongeveer) mag je kiezen hoe je word verdooft? ik heb liever geen prikjes enzo maar narcose. voel je iets tijdens de ingreep? en wat als je wakker bent (geen narcose dus) is dat niet heel eng ofzo? wat moet je doen voor dat je besneden word? hoe lang doet het daarna pijn? en wat kan je het beste aan doen? en wat heb je aan tijdens de ingreep? ik vind het namelijk echt niet fijn om naakt bij iemand te zijn en dat moet natuurlijk wel hoe lang ben jij niet daarna naar school geweest? en wanneer ging je weer dingen doen?(sporten enzo) en misschien dat iemand erbij kan vertellen hoe het daarna dan is als die er af is en je geen pijn meer hebt. alles is welkom over hoe jij je voelde tijdens en na de ingreep ik ben erg benieuwd en hoop dat ik zo wat minder bang ervoor hoef te zijn.(want het is ook vast onzin dat ik er bang voor ben) alvast bedankt voor iedereen die antwoord of dit leest

16 jaar
13 jaren geleden

66 Reacties

  • @j19 De eerste 1-2 weken moet je voor goede genezing zorgen dat je penis gefixeerd blijft (niet of nauwelijks kan bewegen in je ondergoed, sporttape, lichtklevende variant werkt prima). Eikel blijft tot ongeveer 6 maanden gevoelig. Zolang is het zeker prettig om strakke boxers ofzo te dragen.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Zonde van je piemel een besnijdenis, tenzij het om medische rede gaat. Maar dat is mijn mening. We zijn geboren MET een voorhuid. Met trekken is het ook lekkerder als je voorhuid over je eikel glijd

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Beste jongens,

    Gister heb ik een volledige besnijdenis ondergaan. Mijn eikel is nu echt overgevoelig! Elke lichte, maar dan ook echt lichte aanraking is super gevoelig. Iemand tips? Of moet ik het uitzitten? En hoe lang denken jullie dat het duurt voor de eikel niet meer overgevoelig is, maar normaal?

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Hi, ik snap je situatie en wil je alleen maar sterkte wensen. For the record: ik ben zelf als jochie van 8 besneden om medische redenen. Ik zat in het 3e middelbaar met een jongen in de klas die ook tegen zijn zin een besnijdenis moest ondergaan. Zijn moeder wilde op een moment hertrouwen met een moslim en zijn nieuwe vader wilde dat zijn stiefzoon alsnog besneden werd. Vandaar mijn reactie.
    Opvallende littekenvorming kun je het beste voorkomen door de wond goed te verzorgen (niet te vroeg proberen of "het" al kan). OK verder weer on topic :p

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 19 Uit je verhaal maak ik op dat jij om religieuze reden besneden bent. Ik laat het niet doen omdat ik moslim zou zijn, maar omdat het nodig is omdat ik met een moslima wil trouwen. Ik laat het gewoon in een ziekenhuis doen. Als het is toegestaan onder verdoving. Mijn ouders zouden daar zeker niet bij willen zijn en ook de familie van mijn aanstaande vrouw wil ik daar onder geen beding bij hebben. Ik vind het al rot genoeg dat dit nodig is. Ervaring met het besnijden hebben Nederlandse artsen genoeg. Nederlanders worden vaak om hygiënische besneden. Ik wacht overigens nog even met het maken van een afspraak. We hebben al niet toegestaan intiem contact. Het maakt dus niet uit er nog een tijdje mee door te gaan. Haar familie hoeft mij niet naakt te zien. Dat gaat me echt veel te ver. Het meest zie ik op tegen het litteken. Kan niet anders, maar het is wel verminkend.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Je laat je dus besnijden vanwege de liefde begrijp ik? Maar waarom laat je het in Nederlands ziekenhuis doen? Geen verdoving dat begrijp ik niet, want daar gaat geen ziekenhuis mee akkoord. Kleine jongens krijgen in een ziekenhuis altijd een volledige narcose, misschien bij volwassenen doen ze een plaatselijke (penisblok). Vraag me bovendien af of een Nederlands ziekenhuis op de hoogte is hoeveel er volgens de regels (van de islam) vanaf gehaald moet worden... Ik vind het nogal een vreemd verhaal eerlijk gezegd. Wat je (als het serieus is) beter kunt overwegen is een besnijdeniscentrum. Daar krijg je zeker een plaatselijke verdoving, weten ze hoe de regels zijn (ze doen het daar aan de lopende band namelijk) en familie mag er gewoon bij zijn. Of er meer of minder vanaf gaat... de regel is gewoon dat je eikel onder alle omstandigheden bloot moet zijn na de besnijdenis, zoveel huid gaat er dus vanaf. Reken erop dat je een litteken krijgt op 2 cm onder de eikelrand (corona). Zeker geen masturberen of seks voor een paar weken. Geloof me, daar verlang je de eerste weken ook niet eens naar. Die besnijdenis is op zich niet rottig (is zo gebeurd), het genezingsproces van enkele weken is het vervelendste. Echt ziek ben je er niet van, maar op bepaalde manier tijdelijk wel uitgeschakeld :) Geef het de tijd ajb om goed te laten genezen anders krijg je pas echt spijt. Wel stoer dat je het voor je geliefde over hebt!

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Van mij hoeft het niet, maar ik moet besneden worden, omdat mijn vriendin moslima is. Het gebeurt in een Nederlands ziekenhuis. Geen verdoving , maar gelukkig wel een pijnstiller. Ik hoop dat ze er niet meer van af halen dan nodig is om aan de regels te voldoen. Daarna mag je een paar weken geen seks hebben en ook niet masturberen. Dat lijkt me niet makkelijk en ik hoop dat het me lukt ! Ik vind het eigenlijk nog rotter dan de besnijdenis zelf.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben 3 jaar geleden ook besneden en dat je een erectie krijgt is juist goed. Zo kan de dokter zien hoeveel huid hij weg kan halen. Anders kan het te strak worden zeker als er een groot verschil is tussen je lengte slap en stijf. Als je een erectie echt vervelend vindt, kun je kort er voor nog proberen af te trekken. Dat heb ik ook gedaan omdat ik wist dat het daarna 3, 4 weken niet zou kunnen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi Ik word binnen 2 dagen ook besneden maar ik heb bang dat ik een erectie ga krijgen voor ik in slaap word gedaan en er na

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • vraag even na bij je huisarts.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb mij 3 dagen geleden laten besnijden, en ik ben een zogeheten 'groeier'. De huid van de penisschacht hoopt zich in slappe toestand na de besnijdenis op en rolt als het ware over de hechtingen heen waardoor deze bijna niet meer zichtbaar zijn. Is dit erg? Terugtrekken gaat meestal wel, maar dat is erg gevoelig en ik ben bang dat ik de hechtingen kapottrek/ wondjes openmaak. Bovendien rolt de huid er continu weer overheen dus het is bijna onmogelijk om terugtrekken vol te houden Kan iemand mij helpen?

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben 6 maanden geleden besneden,want mijn voorhuid was veel te nauw en te strak.Mijn voorhuid is helemaal verwijderd,mijn eikel is helemaal bloot.Ik ben hoog en losjes besneden,ik vind het fijn dat de eikel bloot is,dat is een prettig gevoel en het staat veel mooier.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben 5 maanden geleden ook besneden,want ik had een korte voorhuid die maar voor de helft over eikel zat en dat vond ik niet mooi.Ik ben hoog en strak besneden,dat vond ik een mooie besnijdenisstijl.Ik ben er blij mee,want ik vind het mooi om te zien en het is een prettig gevoel om de eikel helemaal bloot te hebben.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben 4 maanden geleden ook besneden,want de voorhuid was veel te lang.Ik ben hoog en strak besneden,ik ben blij,dat ik het heb laten doen.Ik vind het een prettig gevoel om de eikel bloot te hebben en het staat mooier.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • helemaal eens met @j20

    heb er dan wel niet zelf voor gekozen, maar ben er nog wel elke dag blij mee! Van pijn herinner ik me niet zoveel meer (was pas 8 en werd verdoofd). Dat m'n voorhuid weg is, vind ik ook mooier. Ook hygiënischer en makkelijker als ik wel eens zie wat andere jongens "daar" hebben. Verminkingsverhalen zijn bullshit. Een mazelenprik is dat dan ook. Gezeur van mensen die hoe dan ook willen zeuren. Haha dus ja, ook mijn zoontjes zouden zonder meer besneden worden. Voordeel is volgens mij veel groter dan nadeel!

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Heyy! Ik ben ook besneden, en inderdaad, geen een nadeel! Heb er zelf voor gekozen en ben er nog elke dag heel blij mee! Sowieso geen klein beetje pijn gehad, stelt echt weinig voor, en mijn gevoel is juist meer geworden. Mijn voorhuid was gewoon normaal, wilde graag besneden worden omdat ik het mooier en hygiënischer vind. Ik snap echt geen flikker van al die verhalen die de rondte gaat alsof het verminking is. Als ik ooit vader wordt laat ik het meteen doen bij mijn kind, hoeft hij zich ook niet meer onnodig druk te maken :p.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Bij mij in de klas zijn meerdere jongens ook besneden, niet alleen Turkse en Marokkaanse jongens, maar ook Nederlandse jongens. Bij de laatsten is het meestal gebeurd omdat ze een te strakke voorhuid hadden. Ook een paar neven van me en één van mijn beste vrienden zijn besneden. Zelf ben ik ook besneden, maar daar heb ik zelf voor mogen kiezen. Een blote eikel vind ik bij mezelf mooier dan met voorhuid met slurfje eraan. Mijn voorhuid ging wel gemakkelijk heen en weer, ook als mijn piemel helemaal stijf was. Maar soms kreeg ik er wel wat irritatie aan met gevoelige rode plekjes. Leek wel wat op exceem. Gelukkig kon ik dat goed met mijn ouders bespreken en vroegen ze me of ik me wilde laten besnijden. Ik vond het eerst wel een eng idee, zo'n operatie, maar eigenlijk wilde ik toch graag besneden zijn. Ik heb er wel eerst veel informatie op het internet gelezen. In Amerika zijn zelfs de meeste jongens en mannen besneden omdat het hygiënischer is. Soms zie je ook reacties van mensen die het verminking noemen en daarbij allerlei nadelen erbij zetten. Nu ik ook besneden ben, kan ik zeggen dat ik absoluut geen nadelen ervaar. Zelfs het aftrekken gaat nu lekkerder dan voorheen met voorhuid.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • opvallend hoeveel jongens besneden zijn hier of gaan worden. kan me niet herinneren dat dat op school ook zo was. wat is het Nederlandse gemiddelde denken jullie?

    lijkt er op of elke jongen heeft intussen wel een of meerdere besneden klasgenoten. zijn er jongens hier die nog nooit een besneden piemel hebben gezien?

    lijkt wel of het populairder wordt om besneden te zijn.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben een half jaar geleden besneden. Niet omdat het medisch noodzakelijk was, maar omdat ik dat zelf graag wilde. Mijn ouders zijn daar gemakkelijk in en wilden de kosten daarvoor betalen. Ja, ik mocht dus zelf hiervoor kiezen. Ik ben er erg blij mee dat mijn eikel nu altijd ontbloot is. De operatie ging onder plaatselijke verdoving. Ik voelde er vrijwel niets van. Op een gegeven moment zag ik mijn voorhuid op een schaaltje liggen en wist ik dat ik besneden was. De eerste week erna droeg ik een tok voor extra bescherming van de wond. Na ongeveer drie weken durfde ik me weer af te trekken. Die eerste keer was zeer heftig na een paar weken geheel onthouding. In het begin was de wond nog wel wat opgezet, maar nu is het helemaal hersteld en ziet het er mooi uit. Ik ben blij dat ik hier zelf voor heb mogen kiezen.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • hey,

    Ik kan zodra mijn penis slap is, mijn voorhuid helemaal wegtrekken. Als ik dan een stijve krijg, wordt hij strakker en is het vervelend om mijn voorhuid helemaal naar achter te trekken. Is dat ook iets waar je besneden voor moet worden/ een teken dat je voorhuid te nauw is?

    Gr,
    J14

    14 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten