Skip to content
121 reacties
8396 weergaves

Voorhuid

Ik heb een te nauwe voorhuid.. Maar ik heb er nog geen last van (ik zit ook nog niet in de puberteit). Met mijn vader praat ik nooit over dat onderwerp, dus ik durf er ook niet over te beginnen. Iemand tips die ik kan doen? Of kan het vanzelf overgaan?

13 jaar
12 jaren geleden

121 Reacties

  • Mijn voorhuid was veel te strak en nauw,daarom heb ik mij laten besnijden.De eikel is nu helemaal bloot en dat bevalt goed.Het is een prettig gevoel en het staat veel mooier.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • @j14 ik zou er mee naar de huisarts gaan. die ziet dit regelmatig en kan vertellen wat er het beste kan gebeuren. ziet er naar uit dat het een pijnlijke toestand blijft als je dit op je 14e nog niet kunt. te kort toompje (zo heet dat touwtje) kan uitscheuren met masturberen en seks. verkleefde voorhuid kan eventueel losgemaakt worden als het na verloop van tijd niet vanzelf gaat of te pijnlijk is. maar dat kan huisarts beste beoordelen.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey Ik ben een jongen van 14 en ik heb ook een probleem. Mijn eikel plakt een stukje vast aan mijn voorhuid dit doet veel pijn dus ik kan mijn eikel niet volledig ontbloten. Mijn touwtje kweet niet goed hoe dat heet maar dat is ook te kort. Mijn ouders hebben mij gezegt om dag velletje telkens wanner ik in bad ging losser te trekken maar dat doe te veel pijn. Ik heb ook een te overgevoelige eikel want ik kan die niet aanraken zonder pijn te hebben. Zou iemand aub mij willen helpen door te antwoorden want ik weet niet wat ik moet doen.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Maar ik durf dat nog niet of kan het gewoon

    11 jaar
    6 jaren geleden
  • geen punt toch ?

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • mijn voorhuid is net teruggetrokken, maar als ik de huid over de eikel trek, trekt de voorhuid zich meteen weer terug

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Hé jongen van 16, toch niks mis mee. Veel meiden vinden een blote eikel heel mooi (en ik ook)!

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • toen ik 8 jaar was hebben ze de verbinding tussen m'n eikel voorhuid doorgeknipt omdat het voordien pijn deed en moeilijk achteruit kon. Sindsdien altijd achteruit doen bij wassen en plassen. Maar nu gebeurt het veel dat de eikel gewoon bloot is. Bij erectie komt de voorhuid meteen achteruit en blijft zo zitten. Volgens de dokter is men voorhuid niet meer genoeg mee gegroeid met penis omdat de verbinding er niet meer is. Kan voorhuid er wel nog over trekken, maar komt toch altijd terug.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ook bij een te kort toompje kan je eerst zelf proberen het met oefeningen op te rekken, daarna kan je altijd nog naar de huisarts en erin laten snijden zou ik pas als allerlaatste doen. Bij te kort toompje, maar voorhuid ruim genoeg: bij slappe pik voorhuid helemaal strak naar achteren trekken, wel zo dat het geen pijn doet. VASELINE of babyolie etc op toompje doen. Zo vasthouden en je pik stijf laten worden er komt dan druk op je toompje te staan waardoor ie oprekt. Vasthouden tot het zeer begint te doen en dan nog heel even vasthouden en dan loslaten. Elke dag doen en na paar weken kijken of het gewerkt heeft.

    Groeten,

    J.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Even ter aanvulling op bovenstaande. Als je voorhuid aan de onderkant, dus bij het zg. toompje vastzit, zou ik er toch even mee naar de huisarts gaan. Het kan zijn dat het te strak zit en dus losgemaakt oftewel besneden moet worden. Ik zou er niet mee blijven lopen in ieder geval.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Hoi, je kan eens in warm bad gaan zitten of douchen en daarna babyolie, vaseline, nivea of iets anders op je pik smeren en dan vooral voorzichtig en beetje wrijven en proberen. Maar mag geen pijn doen. Als je dat een paar weken doet en dat spul ook erop doet als je gaat mastur eh fappen, dan laat het vanzelf een keer los. Ik heb al eens eerder gehoord van een jongen van 14 die dat ook nog had. Die deed er niks op en is ook vanzelf met de tijd losgekomen. Succes! J.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Hallo , mijn voorhuid is aan een kant al los en ik kan de voorhuid al wel over mijn eikel trekken alleen hij zit nog aan een vast waardoor mijn piemel krom gaat staan wat moet ik doen want ik denk dat ik zo niet kan neuken teminst niet lekker ik kan wel mastuberen en dan kom ik ook klaar Alvast bedankt

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Had ik ook op jouw leeftijd. Te nauw en te lang. Probeer het liefst zelf op te lossen. Oprekoefeningen in een warm bad. Of op bed met gewone Nivea-zalf. Beetje geduld. 6 à 8 weken. Komt vrijwel altijd goed. Probeer besnijdenis te vermijden.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi, ik ben een jongen, 15 jaar. Ik heb waarschijnlijk een te lange voorhuid want mijn eikel is niet helemaal ontbloot wanneer ik een erectie heb. Is dit een probleem en hoe los ik dit dan op? Ik ben er nogal onzeker over dus als iemand helpt zou dat fijn zijn :)

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Je kunt goed naar de huisarts zonder je ouders iets te hoeven vertellen.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben 18 jaar en zit ook met zo'n dergelijk 'probleem'. Een echt probleem is het natuurlijk niet, want met een kleine ingreep kan er al wat aangedaan worden. Ik kan mijn eikel niet ontbloten, zowel niet in stijve als in slappe toestand. Ik dacht dat het vanzelf wel beter zou worden, maar niets is minder waar... Het meest erge van dit, is dat ik niet weet hoe ik het tegen mijn ouders moet zeggen, weet 1 van jullie dit? Ik zit nu al een tijd na te denken hoe ik het ze ga zeggen.. Met een besnijdenis zelf heb ik niet zo heel veel moeite (denk ik =/). Er zijn natuurlijk veel erge dingen! Mensen met hetzelfde probleem, of met ervaring?! Please help me hoe ik dit op moet lossen.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • In het algemeen wil ik zeggen dat je naar mijn idee het beste kan wachten tot je ca. 15-16 jaar bent. Dan is je piemel meestal volgroeid en mij ervaring is dat je eikel dan ook dikker wordt als je een stijve krijgt. Daardoor blijft bij mij de voorhuid nu achter m'n eikel zitten. Je hoeft je echt niet te schamen om het probleem aan je ouders voor te leggen. Bij mij heeft toen ik 14 was, m'n moeder gekeken en geprobeerd m'n voorhuid naar achteren te trekken omdat ze ervaring heeft en die zei dat het goed zou komen zonder besnijden en dat klopt dus!

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • @ jongen 14 Ik ben ook besneden en vind het in tegenstelling tot de jongen van 24 jaar wel erg fijn om besneden te zijn. Het is lekker proper en het voelt gewoon lekker om de eikel altijd bloot te hebben. Ik heb ook helemaal geen last van minder gevoel of zo.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen 14 Een onbesneden penis hoeft niet vies of 'onrein' te zijn, zolang je je eikel en voorhuid maar goed wast met water. Om die reden zou ik me dus niet laten besnijden. Een voorhuid heeft ook zijn voordelen (bijvoorbeeld bescherming van de eikel). Maar je mag het zelf weten, natuurlijk.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • er zit een verschil tussen een besnijdenis en het onder verdoving inknippen van het "toompje"
    Het toompje is het stukje huid wat tussen je eikel en je huid zit.
    Bij een besnijdenis wordt namelijk het gehele stuk huid wat rond je eikel zit weg gesneden bij het inknippen van je toompje blijft gewoon alles zitten zodat je eikel weer in het zakje terug kan :).
    Ook is het mogelijk dat zelfs je huisarts het kan doen een besnijdenis gebeurt weer door een uroloog en wordt pas volgend jaar weer vergoed mits het medisch noodzakelijk is.

    16 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten