Skip to content
6 reacties
134 weergaves

Seks

Hallo, ik ben een meisje van 15 en ik wil pas seks hebben na het huwelijk vinden jongens dit heel stom? Xx s

15 jaar
9 jaren geleden

6 Reacties

  • Een beetje ouderwets is het wel. Wil je je hele leven maar met één en dezelfde persoon seks? Wat als hij achteraf een saaie kloot blijkt te zijn in bed? Misschien kom je er dan ineens achter dat jullie toch niet zo goed bij elkaar passen als in je fantasie (want dat is het zonder ervaring). Bovendien ontzeg je jezelf dan een compleet aspect van je leven, wat ik toch zeker niet onbelangrijk zou willen noemen. Het zijn meestal religies die mensen hersenspoelen met dit soort ideeën, met de pretentie dat 'god' dit tegen hen heeft gezegd ('god' praat opmerkelijk genoeg exclusief met (oude) mannen, die dan weer vertellen wat wij moeten doen). Die mannen hebben dus zo hun eigen redenen om iets te willen. Al is het maar om zeker te zijn dat hun vrouw 'puur' is en ze geen ervaring heeft om de prestaties van de man te vergelijken, of nog erger, zwanger is van de concurrentie. Dat soort ideeën zijn tegenwoordig achterhaald (hoewel het via de achterdeur weer binnenkomt). Vrouwen hebben gelijke rechten, en met goede voorlichting en voorbehoedmiddelen kun je seks hebben zonder nadelige gevolgen. Dus die verouderde ideeën gaan niet meer op. Overigens vind ik wel dat je alleen moet trouwen als je voortaan monogaam wilt zijn (gewoon een kwestie van afspraken maken en eerlijkheid), maar ik zou je toch echt aanraden om vóór die tijd eerst een beetje van het leven te genieten. Je bent maar één keer jong! En je doet degene waarmee je uiteindelijk trouwt er ook een plezier mee om dit nu te doen, en niet tijdens een midlifecrisis als je 15 jaar getrouwd bent, omdat je ineens beseft dat je niks hebt meegemaakt in je leven (er zijn boeken volgeschreven over dit onderwerp, dus kies maar). Je hoeft heus niet perse helemaal los te gaan als je daar geen zin in hebt, maar geniet gewoon nog even van het leven zolang het kan. Ga op letterlijk en figuurlijk op reis vóór je je vastlegt aan één persoon en een stel kinderen. Spijt over een gemiste kans is 100x erger dan rode wangen van iets 'geks' wat je wél gedaan hebt. ;)

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Dit is wel een afknapper voor de meeste...

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Waarom wachten tot je getrouwd bent? Een geloofskwestie denk ik?
    Zelf weet ik geen andere reden dan dat geloof om te wachten.
    En ik gellof niet dat God zou willen dat je tot dan toe wacht. Het gaat erom dat je elkaar met respect benaderd, en dat je beiden geniet (maar genieten is soms iets wat het geloof verbied, lijkt het wel). En in tussen vind je het niet erg als jouw man dan al wel 'ervaring' heeft? En waar ligt je grens eigenlijk? Jezelf vingeren mag wél? En hem aftrekken, mag je dát wel?

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Topic starter ja maar kunnen jongens daar ook op wachten. Veel jongens zijn juist in de tijd als je gaat trouwen enz met seks bezig xx s

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Nee helemaal niet stom juist! Als een jongen je respecteert en het geduld heeft om met seks te wachten tot na het huwelijk weet je dat je een jongen hebt die je wil om wie je bent. Veel jongens zijn alleen uit op seks, maar dat moet je als meisje echt niet willen

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • hallo je lijkt me interessant

    13 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten