Skip to content
11 reacties
131 weergaves

Geen zakgeld

Heb sinds een halfhaar al, een vriendje die is 16... Sindskort zijn we ook intiem met elkaar, we gebruiken wel condooms, ik neem ook de pil. Alleen heb ik 1 probleem, ik krijg geen zakgeld dus kan ik er niet aan geraken. Als ik mijn moeder vroeg om standaard zakgeld te krijgen wou ze niet, omdat ik telkens kan vragen wat ik nodig heb en dan geld krijg. Maar zoiets wil ik echt niet telkens aan mijn moeder lopen vragen. Weten jullie hoe ik misschien aan geld kan geraken?

14 jaar
8 jaren geleden

11 Reacties

  • Zeg gwn dat je tampons nodig hebt

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Waarom koopt je vriend geen condooms? Hij krijgt toch wel zakgeld?

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Precies ja iedereen doet zijn eigen deel aan het plezier meisje van 14 die condooms koopt bij de Kruidvat ik kan het me niet voor me zien

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Jij slikt de pil. Laat hem de condooms regelen. Geen smoesjes accepteren. Niet zonder doen omdat je erop vertrouwt dat hij geen soa heeft.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Geen idee

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Nee, niet zo 1, 2, 3.... maar ik zou zeggen; laat je vriendje ook zijn bijdrage leveren aan jullie plezier samen. Dat is toch niets teveel gevraagd.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Krantenwijkje

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Welke bijbaantjes kan je op je 14 de gaan doen?

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Je moet dus zeggen wat je wil, en dan krijg je geld en mag je zelf gaan? Of gaat ze mee? Als ze mee gaat, kun je niet zeggen dat dat ondertussen beschamend word, en je liever in je eentje gaat shoppen? En als je al alleen kunt gaan, dat is dan toch niet zo'n probleem? Je kunt beweren dat je met een vriend(in) ergens heen ging, of zelf ging shoppen, en dan een frietje en drinken kocht. Die neem je niet mee terug naar huis, dus ze zal niet moeilijk doen.

    Als je echt je eigen geld wil krijgen en vast zakgeld niet lukt, zelf geld verdienen. Als je een standaard bijbaantje niet wil snap ik je helemaal, dat vond ik ook vervelend. Maar wat als je bijvoorbeeld dingen gaat maken, en online verkopen? Kijk bijvoorbeeld eens op Etsy, of zelfs marktplaats of facebookpagina's in jouw omgeving "te koop/ruil/geef".
    Je kunt ook anderen helpen, of dingen kopen opknappen en weer verkopen. Of misschien heb je nog een hoop oude zooi waar je redelijk wat geld voor kan krijgen als je het op marktplaats zet. Je kunt op heel veel manieren geld verdienen.
    Wel zul je je moeder misschien nodig hebben, zeker als verzenden of online betalen, of zelfs spullen ophalen erbij komt kijken. Doe het niet stiekem als dat vervelende gevolgen kan hebben

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Hmm, misschien een idee om een bijbaantje te gaan zoeken

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Misschien is het ook wel een idee als je zorgt dat je je vriendje echt helemaal kunt vertrouwen, want dan is een condoom om een soa te voorkomen niet nodig en is de pil genoeg. Enne, je vriendje, die verdient wél? Dan kan hij met zijn werk zijn condooms betalen, en zorg jij dat je netjes elke avond je pil slikt.

    19 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten