Skip to content
31 reacties
1685 weergaves

Favoriete leeftijdscategorie?

Heey ik blijf het liefst een klein kind dus tussen de 0-10 jaar oud dat lijkt me de mooiste tijd van m'n leven. Ik groei ook niet echt op naar mijn gevoel... Ik slaap nog met een knuffel, ik luister bijna elke dag tarzan en the lion king, ik kijk nog disney films en ik ben 0,0 zelfstandig... Het lijkt wel alsof ik in mijn kindertijd ben blijven hangen, maar ik vind het gewoon zo leuk en nu ik ouder wordt gaan mensen me raar vinden. Ik ga nooit naar feestjes zoals leeftijdsgenootjes doen dusja..

Wat is jullie lievelingscategorie qua leeftijd en waarom? bijvoorbeeld:

0-10 jaar
10-20 jaar
20-30 jaar
30-40 jaar etc

17 jaar
7 jaren geleden

31 Reacties

  • Yo @jongen22, ik snap daar totaal niks van. Ben ik zo anders dan? Ben nu 16, en ik vind het nu al snel gaan. Zit nu in vwo4, maar kan me de 1e van de basisschool echt mega goed herinneren, alsof het gisteren was. Ik vind mijn leeftijd ook wel best, maar ook 12, of 10 was chill. Ik begrijp niet dat de meesten snel volwassen willen zijn. Ik heb nu ook al een vriend, (ben gay) dus wat maakt het dan uit welke leeftijd je hebt? En qua seks is het misschien makkelijker, dat je ouders toestemming geven om bij elkaar te slapen dan in een hetero relatie (omdat ze zwanger zou kunnen raken). Kan bij o,nze relatie niet echt gebeuren dus :) Ik hoor ook wel eens als het thuis niet echt goed gaat, dan wil je misschien wel snel het huis uit. Misschien komt het door mijn vader, die altijd verteld hoe het vroeger was, over zijn jeugd. Dat is echt chill om te horen. Dan zegt hij; 'Blijf zo lang mogelijk jong.' En zo voel ik het ook. Oke, als je volwassen bent, mag je meer. Autorijden bijvoorbeeld (mag trouwens al vanaf 17 met iemand er naast) Maar echt volwassen willen zijn? Nou ik dus niet. Ik vind het wel oke zo.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • 20-30 ik vind deze leeftijd ideaal, ik werk inmiddels (timmeren) en heb het daar erg naar mijn zin. Sinds mijn 19e hebben mijn ouders er geen problemen mee dat mijn meisje bij me mag blijven slapen en dat is zo fijn! Echte seks is toch wel heel wat anders dan het normale handwerk en het is zo fijn om 'n lief meisje te hebben! We hopen over een jaar of zo te gaan samenwonen en eigenlijk kan ik niet wachten!

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Nu... rond de 12 jaar

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • 20/30 voir mij Oud genoeg om alles te mogen, jong genoeg om alles te doen??

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik vind 13 het leukste tot nu toe en 12 was ook wel leuke leeftijd.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik zou best wel opnieuw 13-14 willen zijn. Dat was de tijd waarin een vriendje van 4 jaar jonger die bij mij in de buurt woonde mij seksueel bewust heeft gemaakt, in die zin dat ik vanaf toen pas echt besefte, dat mijn piemel niet enkel diende om te plassen, maar ook een bron van genot kon zijn. Hij was blijkbaar vroegrijp en ik eerder verlegen. Ik zou dus minder verlegen zijn, want dat bleek helemaal niet nodig.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik zou wel weer 10 willen zijn. Niet alleen ik, maar alle mensen om me heen ook 6 jaar jonger. Met de wetenschap van nu. Toen waren mijn ouders nog samen, toen was alles nog goed.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Hz basisschoolleraar worden? Wat bedoel je j18?

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Idee om basisschoolleraar te worden?

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Nou bespotten @meisje19, dat was niet de bedoeling hoor. Als dat srs zo was hadden ze dit echt niet geplaatst. Het was meer plagen. Maar ja, weet je, ik vind t wat ongeloofwaardig, als iemand 13 is die zich 20 voelt. Maar ja, t zou kunnen. En sorry @meisje13 als ik je echt beledigd heb, was niet me bedoeling.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • @meisje 13: Ik ken dat gevoel wel een beetje van mijn middelbareschooltijd. Ik ben uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat ik me niet per se 'ouder' voelde, eerder 'anders'. Ik had andere interesses, dacht over andere dingen na... Maar ik was ook best onzeker, iets wat ik juist wel met veel leeftijdsgenoten deelde, geloof ik (ook al merk je dat van anderen niet altijd).

    Het kan wel voorkomen dat mensen het vervelend vinden als je zegt: 'Ik ben geestelijk ouder dan jullie.' Dat klinkt al snel alsof je eigenlijk zegt 'Ik ben beter dan jullie', ook als je dat helemaal niet zo bedoelt. :-)

    @jongens 16 en 12: Hé, het is prima als je het niet eens bent met meisje 13, maar wat willen jullie ermee bereiken door haar hierom te bespotten? Lijkt me alleen maar kwetsend...

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • yo @j12, denk t wel ja. Kapot grappig.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik denk dat meisje 13 eerder terug gaat richting de 10

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • ...en 'misshien' moet natuurlijk zijn; 'misschien.'

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Dit hoor ik vaker @meisje13, je bent misshien zelfstandig maar wel 13. Je bent slim zeg je? Als je slim genoeg bent zoek dan even naar het woord 'licht'. Thx.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik denk dat ik richting de 20 ga. Ben erg zelfstandig, slim en kan niet echt goed omgaan met klasgenootjes omdat mijn emotionele leeftijd hooger licht dan die van hun. En ben ook veel bezig met mijn toekomst. Op mij zelf gaan wonen, financiele zaken enzo.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben een meisjes van 11 ik gedraag me als een 7 jarige

    11 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen22 ik zou toch maar ff een tijdmachine gaan uitvinden als ik jou was, want ik snap wat je zegt. Ikzelf ben me ook erg bewust geworden van mijn seksuele verlangens tussen mijn 10e en 14e, maar ik ben niet verlegen en ik heb er mega gebruik van gemaakt. Bijna altijd met jongens, en ben er toen ook achter gekomen dat ik gay ben. Maar als je je kansen laat liggen, zoals je schrijft, je kan niet meer terug. En dat is dan echt wel balen. Ik ben nu 16, ook chill hoor, maar m'n mooiste leeftijd is denk ik tussen de 11 en 14.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Liefst 10 - 20, maar binnen die tijdsspanne toch vooral 13-15, de jaren die ik als heel intens heb ervaren qua seksuele bewustwording. Ik zou het niet erg vinden, wetende wat ik nu weet, om terug die leeftijd te hebben. Om dan te beleven waar ik toen te verlegen voor was of niet durfde en nu dus zie als gemiste kansen.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Hoe doe je dat jongen 12, je gedragen als 17 terwijl je 12 bent? Tuurlijk.

    16 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten