Skip to content
2 reacties
7506 weergaves

Maagdenvlies weg bij vingeren ?

Je maagenvlies kan denk ik wel scheuren van vingeren, maar niet als je maar met 1 vinger erin zit toch??   Ik ben zelf ook maagd en ik dacht oooh mijn vlies is al gescheurd want ik vinger mezelf regelmatig.. Maar ik ben gaan googlen omdat het bij het begin van m'n vagina nogal strak voelt en was bang dat de eerste keer pijn zou doen. Ik heb een vriend van 21 (afstandsrelatie), hele lieve en goede jongen, (mijn ouders weten dat niet omdat ik mijn moeder vertelde dat ik hem leuk vond en die zei dat hij te oud was en werd boos enzo) en als ik hem een keer kan zien (tegen die tijd wel met toestemming van mijn ouders dan, maar dat moeten we nog regelen) wil ik dat hij mij ontmaagd maar wil niet dat het pijn doet. Op andere fora zag ik iemand zeggen dat je het maagdenvlies wel kan oprekken maar dat het pas scheurt als de penis erin stoot... Ik wil niet dat mijn eerste keer pijn doet, dus ik hoop dat hij gescheurd is toen ik klein was tijdens het fietsen ofzo, want dan zou je nergens last van hebben (ALS je niet nerveus bent en wel goed nat, en de jongen rustig doet in het begin). Verder zag ik staan dat iemand zei dat je je maagdenvlies beter maar gewoon kan scheuren zodat de eerste keer niet pijn doet, maar dat lijkt me moeilijk aangezien dat dus misschien niet lukt met je vingers. Mijn vriend zegt ook dat je er maar beter vanuit kan gaan dat de eerste keer misschien een beetje pijn doet, (daarna ben je er wel vanaf) want dan kan het alleen maar beter worden. Is ook wel slim I guess, maar dan word je misschien wel nerveus... Alsnog zal het niet echt pijn doen als het maagdenvlies scheurt, als je maar goed nat bent... En als je maagdenvlies scheurt is het helemaal niks ergs hoor. Het kan misschien wel met je vingers of tampon ofzo zonder dat je het door hebt, maar dat is toch juist goed? Je maagdenvlies heeft niks met je maagdelijkheid tem aken. Als je maagdenvlies scheurt kan je alsnog maagd zijn. Je bent (denk ik) pas echt ontmaagd als je gevingerd bent door iemand anders of als er een piemel in is geweest. Nou, dat was mijn levensverhaal, hopelijk hebben jullie er wat aan haha. Doeii!

16 jaar
7 jaren geleden

2 Reacties

  • Het bloede bij mij ook de eerste keer toen mijn vriend mij vingerde. En erna nooit meer

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Jouw vraag: "Je maagenvlies kan denk ik wel scheuren van vingeren, maar niet als je maar met 1 vinger erin zit toch??" Dat is geen zekerheid. Afhankelijk van hoe ver je binnendringt en hoe je vingert en hoe stug je maagdenvlies is, kan dat toch wel.
    Citaat: "Als je maagdenvlies scheurt kan je alsnog maagd zijn" Daar denkt lang niet iedereen hetzelfde over. Vooral binnen andere culturen heerst een andere opvatting. Soms wordt zelfs een a.s. bruid medisch onderzocht of de huidplooi nog aanwezig is. Vandaar dat in die culturen een operatieve vliescorrectie wel voorkomt.....
    Citaat; "Alsnog zal het niet echt pijn doen als het maagdenvlies scheurt, als je maar goed nat bent...". Die conclusie is niet juist. Wel kan het zijn dat als je erg opgewonden bent, je de evt. pijn minder ervaart. Ieder maagdenvlies (het is geen vlies, maar een huidplooi rondom je opening) kan verschillend zijn. Soms is het heel stug en lukt het zelfs bij penetratie niet om het te doen scheuren. Een dokter moet dan uitkomst bieden. En heel soms is het zo kwetsbaar dat het bijvoorbeeld bij intensieve sportoefeningen al eerder 'vanzelf' is gescheurd. Soms zelfs zonder dat je dat hebt gemerkt. En natuurlijk alle variaties daartussen.
    Ik wens je voor als het zover is, een fijne ervaring samen.

    22 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten