Skip to content
9 reacties
1265 weergaves

een vriendje

Hey allemaal. Ik ben 14 en heb nog nooit een vriendje gehad, en op de een of andere manier maakt me dat echt heel erg onzeker. Ik vind van mezef dat ik lelijk ben en dat daarom niemand me wil, ook al ben ik niet te dik, en ook niet heel erg pukkelig ofzo. (niet dat mensen zich daar onzeker over moeten voelen maar je snapt wat ik bedoel). Ook voel ik me heel erg gekweld door die meisjes op instagram en pinterest, je weet wel, van die fitgirls met een super strakke buik en grote billen en borsten.   Ik vraag me ook af of jongens zich daarvan bewust zijn, dat meisjes vaak onzeker enzo zijn door hun uiterlijk, en dat niet álle meisjes zo zijn.

14 jaar
7 jaren geleden

9 Reacties

  • Ik begrijp best dat je wat onzeker bent, ook al is dat helemaal niet nodig. Dat je 14 jaar bent en nog nooit een vriendje hebt gehad is helemaal niet erg. Je hebt van die 12 jarige huppeltrutjes die eigenlijk continue aandacht willen. Tja die zullen wel een vriendje hebben dan. Maar ik hoeverre dat vriendje dat meisje echt graag ziet betwijfel ik. Is het dan echte liefde, of een meisje waarmee hij kan pochen bij zijn vrienden of waarmee hij dan asap het bed kan in duiken? Maar, je hebt ook de stille muizen. Meisjes die, zoals jij, wat onzeker zijn en daarom niet vaak vertoeven in de buurt van jongens. Geloof me, hoe je er ook uit ziet, ooit zal je wel een vriendje krijgen. Geef het gewoon wat tijd. Alles komt goed :)

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Weet je.. Niemand in deze wereld is lelijk, vertrouw me. Iedereen is mooi met hoe die is enzo en je bent pas mooi van ~binnen~ en niet uiterlijk. De MEESTE mensen zijn mooi van buiten, maar walgelijk van binnen. Begrijp dat goed ??

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Elk meisje of elke vrouw is mooi op zichzelf maar dat geldt natuurlijk ook voor de jongens en de mannen maar we hebben het nu over meisjes. meisjes heb het gevoel altijd als een jongen naar ze kijkt dat een jongen hun na kijkt op een manier van dat ze lelijk zijn, maar meestal is dat op een manier dat ze iets mooi vinden en dat is natuurlijk een compliment en elk meisje is dus mooi op zichzelf zelfs zonder make-up en ik weet zeker dat jij dat ook bent

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Hé meisje 14 ik ben nu ook lange tijd single ik heb mijn leven twee vriendinnen gehad wat niet echt een leuke relatie was en ik ben je loer’s op alle jongens die de leuke meiden hebben veel aandacht krijgen ik heb ook niet zoveel mensen om mij heen wilt de jonge hierboven al zei je moet positief denken , positieve tijd op je af ik zelf ook best wel lastig maar ik werken aan en ik kom ook niet zo veel plekken waar maar iemand kon ontmoeten maar aan tippen aan jou is omdat welterusten te doen en ik heb wel Eens dat een meisje naar me kijkt of ze me leuk vind of zo dus betekent niet dat ik niet leuk gevonden wordt

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Als jij jezelf zo negatief ziet, straal je dat ook uit naar anderen. Daar jaag je jongens mee weg. Let niet op wat anderen doen maar begin gewoon bij jezelf. Zie de positieve dingen aan jezelf en natuurlijk gaat het niet alleen om uiterlijk maar een fris uitziende meid krijgt nou eenmaal sneller aandacht zonder er gelijk te hoeven uitzien als een topmodel.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben 15 en heb ook nog nooit een vriendinnetje gehad, ik heb er gewoon geen nood aan. Het is niet abnormaal dat je er nog geen hebt. En bijna al mijn vrienden zijn ook nog single. En jezelf onzeker voelen over je uiterlijk hoeft echt niet, niet iedereen is perfect en het gaat ook niet alleen om het uiterlijk, maar meer om het innerlijk.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben 13 en heb ook nog nooit een vrienfinnetje gehad dus je moet je niet onzeker voelen ergens op de wereld is er wel iemand voor je maar miss komt hrt gwn later

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb zelf ook nooit een relatie gehad, maar dat hoef toch ook helemaal niet? Wel of geen relatie hebben heeft weinig te maken met of je wel of niet mooi bent.

    Je zegt dat je je heel erg gekweld door die meisjes op instagram en pinterest. Dit is exact wat schoonheidsprogramma's (en allerlei andere media) voor elkaar proberen te krijgen. Want jij zou zo nodig 'perfect' moeten zijn volgens hun. Laat ik je daarop één antwoord geven: niemand kan hieraan voldoen! Waarom zou je zo nodig perfect moeten zijn, niemand is dat toch? Waarom denk je dat er zoveel (knappe)beroemde sterren zijn die depressief zijn? Ook zij kunnen niet aan de verwachtingen van perfectie voldoen. Streven naar perfectie gaat je niet helpen. Accepteren wie je bent wel. Niemand vraagt je om perfect te zijn. Alleen de mensen die geld van je verdienen en als gevolg hiervan jijzelf willen dat. Als je het mij vraagt zit echte schoonheid van binnen en niet van buiten. Dat is waar ik naar opzoek ben bij een toekomstige vriendin.

    Ik liep vroeger met dezelfde onzekerheid rond en weet dat andere mensen dit ook hebben/hadden. Dus ja, jongens zijn zich daarvan bewust en kunnen ditzelfde ook hebben.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Heel veel meiden van jou zijn onzeker, en het is te begrijpen dat je nog onzekerder wordt als je allerlei supermooie meiden ziet op social media.
    Bij jongens is het misschien minder zichtbaar dat ze onzeker zijn, maar reken er maar op dat het ook bij jongens voorkomt. Daarnaast is het ook niet heel gek dat je op je 14e nog geen vriendje hebt.
    En zelfs al zou je wel dik en pukkelig zijn, op ieder potje past wel een dekseltje. Misschien tref je niet de allerknapste qua uiterlijk, maar daar gaat het toch ook helemaal niet om ?
    Dus wees gewoon jezelf en probeer wat meer zelfvertrouwen te hebben, dan komt alles goed. Succes

    21 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten